RacerX-drona care a atins viteza de 288,5 KM/h
The Drone Racer League este compania care a creat cea mai rapida drona din lume. Aceasta drona a reusit sa doboare recordul mondial pentru cea mai mare viteza inregistrata de o drona.

Recordul mondial pe care RacerX l-a doborat este de 263 KM/h si a trecut pe primul loc in data de 13-07-2017 inregistrand o viteza de 288.5 KM/h in Cunningham Park din New York.

Pentru a stabili viteza, drona a trebuit sa parcurga o distanta de 100m dus-intors iar in functie de timpul traversarii acestei distante, s-a stabilit viteza medie.

RacerX-drona care a atins viteza de 288,5 KM/h a dat mari batai de cap inginerilor care au proiectat-o. La primul test drona a luat foc in timpul zborului insa, la cel de-al 2-lea test, a inregistrat performante uimitoare. A fost nevoie de nu mai putin de 30 de zile de teste pentru ca inginerii sa poata da acceptul dronei. Aparatul de zbor este unul de mici dimensiuni iar greutatea acestuia este de doar 800g. Din pacate, autonomia bateriei este doar de cateva minute insa scopul acestei drone este de a participa si castiga curse de mare viteza si nu de rezistenta.

 

RacerX, drona care a atins viteza de 288,5 KMh

Aceste drone sunt create special pentru curse si nu se comercializeaza.

THE NEED FOR SPEED

Exceptand sistemul de alimentare, drona este alcatuita din componente simple, ce sunt extrem de usoare. In plus, aceasta nu este dotata cu functii speciale ci este relativ simpla. Drona este alcatuita din 4 motoare ce ating viteze de pana la 43,000k RPM, un microcontroler, o antena ce emite semnal catre telecomanda si o camera foto-video ce poate permite transmiterea imaginilor in timp real. Cadrul dronei este alcatuit integral din carbon iar componentele au fost create cu ajutorul imprimantelor 3D. Placutele de circuite sunt pozitionate in jurul motoarelor pentru a crea o aerodinamicitate mult mai usoara.

The Drone Racer League este o companie ce nu se ocupa doar cu crearea dronelor de mare viteza ci si cu organizarea curselor intre drone. Aceasta companie detine cele mai rapide drone din lume si cei mai talentati piloti. Fiecare pilot detine o drona personalizata sau creata integral de catre acesta.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII