Sezonul 1 din Eu sunt Speranta (I am Hope) se gaseste pe Netflix

Eu sunt speranta este o mini-serie alcatuita din 4 episoade care trateaza subiectul razboiului din Ucraina vazut din ochii paramedicilor care, in ciuda pericolelor unui razboi in desfasurare, si-au continuat munca de salvare a ranitilor in Harkov, Ucraina.

Fiecare episod are durata de 40 de minute si a fost filmat in Kiev si in Irpin, Ucraina, in timpul razboiului ruso-ucrainean. Mini-seria a fost notata cu 7,2 puncte si a fost produsa de Denis Tarasov (Diagnosis: dissent, Almaz (Diamond), Patsiki. Vyshtak Andrii si Artem Kobzan sunt scenaristii serialului. Artem Kobzan a mai scris scenariile filmelor Pes (2017-2021) si Dilnychnyy z DVRZ (2020).

Din distributie fac parte actorii: Antonina Khyzhnyak in rolul Olena, Veronika Dyupina (Nadia, Hope), Irina Mak (mama Nadiei), Daniil Mireshkin (Pavlo).

Eu sunt speranta (I am Hope) este primul serial dramatic pe tema razboiului din Ucraina care a fost filmat in timpul razboiului. Povestea Nadiei (Hope) din serialul Eu sunt Speranta este inspirata din viata  Annei Andryushchenko, o tanara de 23 de ani care a lucrat la Centrul de Urgente Medicale din Harkov in primele luni ale invaziei ruse.

In ciuda pericolului razboiului, Nadia (Hope) ramane, alaturi de colegii ei paramedici, din februarie pana in martie 2022, sa salveze vietile civililor si militarilor raniti in razboi. Chiar daca familia a insistat ca ea sa plece cu iubitul ei intr-un loc mai sigur, Nadia ramane si se confrunta cu nopti nedormite, decese care o afecteaza, riscurile zilnice pe care le impune activitatea de paramedic si contacte directe cu dusmanii.

Sezonul 1 din Eu sunt Speranta (I am Hope) se gaseste pe Netflix

Pentru ca in timpul filmarilor serialului Eu sunt Speranta, in Ucraina se decretase legea martiala, au fost necesare multe ajustari in procesul de filmare. Paramedici din serviciile de urgenta au oferit sfaturi actorilor si echipei. Expertii militari au asigurat siguranta echipei de filmare atat in Kiev, cat si in zonele apropiate.

Unele locatii ale filmarii au fost de-minate, pentru siguranta filmarilor. Raidurile aeriene, lipsa serviciilor de comunicatii mobile si caderile de tensiune au afectat procesul de productie. De la ideea serialului Eu sunt Speranta pana la premiera acestuia in februarie 2023 au trecut doar 5,5 luni.

Pe Veronika Dyupina, actrita din rolul principal, o mai putem vedea in filmele Prostir (2021), Nich u muzei (2016), Vremya ukhodit, vremya vozvrashchatsya (2020). Antonina Khyzhnyak (Olena) a mai jucat Slid (2020), Urma (2021), Cei care au ramas (film care va fi lansat curand, pe tema vietii ucrainienilor care au ramas in tara si dupa inceperea razboiului).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.