Sistemele de operare sunt sigure, programele le fac vulnerabile
Companiile de securitate: Nu sistemele de operare au “gauri” in securitate ci aplicatile instalate ulterior.

Firmele de securitate FireEye si Secunia spun ca Windows-ul continua sa fie cel mai folosit sistem de operare iar companiile care folosesc acest OS se pot astepta la un atac malware la fiecare 1.5 secunde.

Intr-adevar sunt sisteme de operare mai sigure si sisteme mai putin sigure. Unele dintre ele, este  OpenBSD, sistem ce face eforturi astronomice pentru a se proteja de atacurile virusilor si de a elimina orice vulnerabilitate. In schimb, sistemele de operare precum Windows au o reputatie proasta la capitolul securitate dar au mai mult succes la la publicul larg.

Mai sunt si sisteme de operare precum Linux sau Max OS care au o reputatie la fel de puternica la capitolul securitate insa nu sunt la fel de “strong” ca OpenBSD. Totusi Mac OS a fost la un pas sa-si distruga buna reputatie din cauza unui bug ce afecta SSL-ul insa asta e o alta poveste.

Sistemele de operare sunt sigure, programele le fac vulnerabile
Toate aceste sisteme de operare sunt destul de sigure, preoblemle majore venind odata cu softurile instalate ulterior anunta companiile de scuritate FireEye si Secunia.

Secunia a raportat in anul 2013 un raport care lasa de dorit. 76 % dintre cele mai folosite programe contin vulnerabilitati in sistemul de securitate. Tot Secunia sustine ca Windowsul ramane cel mai folosit OS iar Windows 7 cea mai folosita versiune de Windows. Privind in perspectiva, Microsoft nu va mai oferi suport si update-uri pentru Windows XP incepand cu luna aprilie a acestui an, actiune ce se pare ca va fi devastatoare pentru utilizatorii de XP.

Se pare ca cele mai vulnerabile softuri sunt tot cele produse de Microsoft.

Din 2010 atacurile asupra securitatii au crescut iar in ultimul an chiar drastic. FireEye raporta in 2012 un atac la fiecare 3 secunde iar in 2013 rata atacurilor s-a dublat la 1/1.5 secunde.

Un studiu al celor de la Secunia relateaza ca browserele web si programele conectate la internet sunt sursa ma majoritatii atacurilor.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU