Smart TV si Aleph Business sunt gata de emisie – Aleph Comedy pierde licenta
In cursul sedintei CNA de astazi a fost discutata situatia posturilor Smart TV, Aleph Business si Aleph Comedy, licente detinute de companiile lui Adrian Sarbu. Au fost depuse solicitari pentru decizii de autorizare a posturilor Smart TV SD/HD si Aleph Business SD/HD insa nu si pentru Aleph Comedy.

Intrarea in emisie a acestor posturi a fost deja amanata de doua ori, nemaiputandu-se amana inca o data. Astfel, Smart TV si Aleph Business vor incepe sa emita in curand insa se renunta la Aleph Comedy.

In sedinta de astazi a fost discutata solicitarea modificarii structurii estimative de programe Smart TV, programele de informare crescand de la 23% la 40%, programele educative scad de la 2.7% la 2% iar programele culturale scad de la 8.7% la 4%.

Reprezentanta postului Smart TV, Adriana Papureanu, a mentionat ca emisiunea lui Marius Tuca si-a schimbat formatul de la data acordarii licentei, motiv pentru care se solicita si modificarea structurii programelor.
De asemenea, se renunta la licentele de satelit pentru Aleph Business si Smart TV.

Cristina Pocora, membra CNA, a solicitat clarificari din partea reprezentantilor postului privind aceste decizii. Raspunsul a venit din partea Adrianei Papureanu care a mentionat ca vor fi folosite doar licentele pentru comunicatii electronice.

Conform reprezentantei postului, la Aleph Comedy s-a renuntat din cauza evenimentelor din ultimul an si jumatate care au demonstrat ca acest proiect nu poate fi concretizat.
Solicitarile postului au fost aprobate in unanimitate.

Licenta audiovizuala a postului Smart TV a fost acordata in 2019, in mai 2020 s-a solicitat amanarea intrarii in emisie din cauza crizei sanitare iar in noiembrie a fost solicitata a doua amanare. Ambele solicitari de amanare au fost aprobate in sedintele CNA.

Smart TV este detinut de compania Smart TV Management iar postul va fi administrat de fondatorul Pro TV, Adrian Sarbu si de Marius Tuca. Zona de difuzare este nationala iar profilul va fi generalist.

Aleph Business va fi o televiziune dedicata comunicatii business iar pentru Aleph Comedy intentia era de a difuza continut de divertisment.

Smart TV si Aleph Business sunt gata de emisie – Aleph Comedy pierde licenta

Pe langa Smart TV, au fost acordate licente audiovizuale si pentru alte posturi detinute de Adrian Sarbu si anume Aleph News, Aleph Comedy si Aleph Business. Dintre toate aceste posturi, doar Aleph News a inceput sa emita din 31 august 2020. De atunci, Aleph News a intrat in toate grilele operatorilor principali de televiziune prin cablu din Romania. Pe satelit, Aleph News se poate receptiona in retelele Digi, Telekom si Orange.

Nu a fost mentionata data la care vor incepe emisia cele doua posturi insa cel mai probabil vor incepe saptamana aceasta, vom actualiza acest articol cand vom avea informatii suplimentare.

Update 08.09.2021: Aleph Business a inceput sa emita online de ieri, pe alephbusiness.ro;
Smart TV a inceput astazi emisia;

Update 12.10.2021: iNES IPTV a notificat CNA privind introducerea in grila a posturilor Smart TV si Aleph Business;

Update 20.12.2021: Smart TV a intrat la Digi pe cablu digital;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

77 COMENTARII

 1. Conform site-ului lor , Aleph Business a anunțat până în prezent 3 emisiuni :
  – Ce câștig azi?
  – Ești în business
  – Viața ta e un business

  De asemenea , emite online și programul Smart TV pe smartv.media/ .

  Aceștia au anunțat următoarele emisiuni :
  Smart News
  Femeie , înainte de toate
  InSecuritate
  Ia să vezi
  Off / On the Record
  Știu, deci știi, cu Răzvan Theodorescu
  Interviurile lui Cristoiu
  Smart Music
  citEști
  Marius Tucă Show
  Gândurile lui Cristoiu
  Sport
  Fini sunt!
  CINEMAleph
  Sanadoctorul tău
  Care-i faza
  Au fost și sunt
  Un vârf de…
  ICONIC
  Mindset

  Deocamdată , acestea difuzează și câteva emisiuni proprii , însă majoritatea conținutului este preluat de la Aleph News.

 2. Poate are legatura cu cererea de autorizare care este valabilă 45 de zile, daca ne luăm după ea, ar avea timp sa le lanseze până în 18 iulie.

  • Cei de la EVZ sustin ca ar fi intrat de ieri in grila RCS. Insa nu este asa . O alta sursa spune ca ar intra pana vineri pe o frecventa noua. Vom anunta daca va fi cazul.

 3. Nu mai apucă Sârbu să lanseze posturile . Mâine e ședință CNA . În rezolvă mâine și îi lasă fără licență.

  Dacă în 2 ani nu au fost în stare să lanseze ùn amărât de post , îs vai de ei…

 4. Azi este 6 iunie 2021 sii fiindca a picat intr-o zi de duminica poate Cna ia pasuit pana maine 7 iunie 2021 sa lanseze Smart TV e doar o simpla parere de a mea atata tot

    • Din cate am inteles exista un fel de IPTV care ii va prelua doar pentru distributie. Imi scapa numele acelui furnizor dar nu este INES. La ultima discutie cu cineva care se pricepe la astfel de treburi mi-a spus ca lucrarile pentru distribuirea de semnal sunt pe ultima 100 de metri. Eu am discutat cu acea persoana saptamana trecuta pana sa apara noile informatii de la CNA. De aceea am scris eu saptamana trecuta cand se scria pe aici ca nu se va lansa eu am scris sa avem rabdare ca se va lansa. Luni ma voi ineresa mai mult despre acest subiect.

  • Contractele pot fi deja semnate cu operatorii si in momentul in care Smart tv trimite semnal catre operatori, atunci intra. Exemplu Maria tv a trimis semnal catre Digi vineri seara. In toata tara Maria tv a intrat sambata. Smart tv poate intra in grila Digi pe frecventa unde a fost LinkPress.

 5. Cred ca Smart Tv va intra la operatori abia de saptamana viitoare vor baga doar niste documentare pentru a intra in emisie si sa nu piarda licenta si de abia de saptamana viitoare vor avea si emisiuni

  • Duminica trebuie sa intre Smart tv la cel putin un operator de cablu sau iptv sau dth. Ca dupa poate fi preluat de alti operatori in alte zile este alta treaba. Poate intra la INES sau alt iptv imi scapa numele .

 6. Săracu Sârbu , lansează ieftinelile și postul în care trebuia să bage cei mai mulți bani , conform declarațiilor de când a cerut licență , îl dă de gard…

  Cred că piața avea nevoie mai mare de un post de Filme de comedie, decât de posturi de știri sau generalistice

  În timp ce posturi cu filme de comedie sunt doar 2 (Comedy Central și Comedy Est , dar cel din urmă e înțepenit la Digi , și nu mai mișcă să intre și la alții) , posturi de știri (generale sunt o droaie și de business sunt deja 2 cred: Profit News și Canal 33) și generalistice sunt cu carul , multe din ele fiind vai de ele ,

  exemplu: News România-Estrada , Nașul , A7, Linkpress , Metropola , și altele ….. (majoritatea fiind o parte din cele must-carry)

  • Mi se pare foarte mare investitia anuntata pentru Aleph Comedy (6.9 milioane de euro), ar fi costat aproape cat Aleph News si Aleph Business la un loc insa nu cred ca ar face rating cat doua. E posibil ca pandemia sa-i fi afectat si pe ei. In plus, nu cred ca Aleph News evolueaza asa de bine cum se asteptau ei.

 7. Trebuie menționat că Smart TV trebuie să înceapă emisia până pe 6 iunie și Aleph Business până pe 25 iunie. Dacă nu încep până la aceste date emisia atunci vor pierde licențele.