TV5 Monde difuzeaza filme premiate la Cannes
Postul de televiziune TV5 Monde va difuza in luna mai filme ce au participat la Festivalul Cannes.

Charlie Chaplin, le génie de la liberté – 4 mai, ora 22. In acest film telespectatorii vor vedea imagini de arhiva din spatele povestii Micului Vagabond.

Bamako (2006) – 5 mai, ora 22. Mele (Aissa Maiga) si Chaka (Tiecoura Traore) formeaza un cuplu, ea este cantareata intr-un club iar el este somer. Din cauza neintelegerilor dintre ei, cuplul se desparte. Cei doi locuiesc in Mali, o tara cu probleme financiare. Societatea civila din Africa da Banca Mondiala si FMI-ul in judecata considerand ca din cauza lor Africa are probleme financiare.

Acest film a participat la Cannes in 2006. Pe IMDb, Bamako a obtinut nota 6,7. Are durata de o ora si 55 de minute.

L’autre côté de la mer (1997) – 8 mai, de la ora 22. Georges Montero (Claude Brasseur) este un francez de origine algeriana. In Algeria, Georges este patronul unei fabrici de conserve de masline din Oran. Pentru ca are probleme de vedere, Georges decide sa se opereze in Franta, la Paris. Cat timp a stat in Franta pentru operatie, Algeria a fost devastata de razboi. Sora lui Georges nu doreste sa il mai lase sa plece inapoi in Algeria. Georges va trebui sa decida ce face, se va intoarce in Algeria sau isi va vinde fabrica si va ramane in Franta.

Filmul L’autre côté de la mer a participat la Cannes in 1997, pe IMDb a obtinut nota 6,2 iar durata este de o ora si 32 minute.

Le daim (2019) – 15 mai, ora 22. Georges este un barbat care face orice pentru visul sau. Intr-o zi, el face o obsesie pentru o geaca de piele de caprioara si doreste sa isi schimbe si stilul de viata, dorind un stil de viata libertin. Pentru a-si indeplini visul, el decide sa divorteze de sotie si vinde tot ce are pentru a cumpara acea geaca de piele de caprioara foarte scumpa.
Filmul Le daim a participat la Cannes in 2019 si are durata de o ora si 27 minute.

TV5 Monde difuzeaza filme premiate la Cannes

Si le vent tombe (2020) – 19 mai, ora 22. Francezul Alain (Gregoire Colin) este un auditor. Alain se duce intr-un stat autoproclamat din Caucaz pentru a inspecta posibilitatea deschiderii unui aeroport. Interactiunea lui Alan cu localnicii acelui stat il va face pe acesta sa inceapa o viata noua.

Filmul Si le vent tombe a participat la Cannes in 202, pe IMDb a obtinut nota 6,5 iar durata este de o ora si 40 de minute.

Michael Kohlhaas (2013) – 22 mai, ora 22. Filmul Michael Kohlhaas este facut dupa o nuvela scrisa de Heinrich von Kleist in 1811. Filmul si nuvela spun povestea unui negustor german din secolul XVI, care dupa ce i se face o nedreptate, hotaraste sa devina haiduc.

Filmul a participat la Cannes in 2013 si are durata de doua ore si 2 minute, pe IMDb a obtinut nota 6.

Garçon chiffon (2020) – 26 mai, ora 22. Tanarul Jeremie Meyer se confrunta cu o criza existentiala. El se intoarce in orasul natal in speranta ca se va putea redescoperi. Pentru a realiza acest lucru, Jeremie este ajutat de mama lui, o femeie plina de viata.

Filmul Garçon chiffon a participat la Cannes in 2020 si are durata de o ora si 48 minute, pe IMDb a luat nota 5,5.

Weldi mon cher enfant (2018) – 22 mai, ora 22. Filmul spune povestea unui tanar care sufera de migrene. Familia lui cauta disperata un remediu. Cand starea tanarului se amelioreaza, acesta pleaca de acasa fara urma.
Filmul Weldi mon cher enfant a participat la Cannes in 2018.

Catherine Frot, tous ces yeux qui vous regardent – 23 mai, ora 13:30. Filmul prezinta un interviu cu si despre viata actritei Catherine Frot.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  • Pentru pasionati ai cinematografiei franceze exista platforma TV5Mondeplus.com – impreuna cu aplicatiile dedicate Andoid si iOS – unde aveti ACCES GRATUIT la peste 5000 de ore de continut video (sute de filme, seriale, emisiuni TV, documentare, desene animate) produs de studiouri precum France Televisions, Radio-Canada, Tele-Quebec, TV5 Quebec Canada, RTS sau RTBF.

   Tot platforma TV5Mondeplus ofera acces gratuit la programe ale unor parteneri media precum Musee de l’Homme, College de France şi Centrul Cultural Canadian din Paris.

   Continutul disponibil in platforma beneficiaza de subtitrate in limbile engleza, spaniola, araba, germana şi franceza.

   Vizionare placuta!