TVR International – prima televiziune destinata romanilor din diaspora
Acest post a fost lansat pe 1 decembrie 1995 de catre Societatea Romana de Televiziune. Receptia postului este gratuita pe satelitul Eutelsat, satelit unde se mai afla toate posturile Societatii Romane de Televiziune dar si alte posturi romanesti: posturile Intact Media, Media Pro si DTH-ul romanesc Freesat.

TVR International este preluat de societatile de cablu si DTH din Spania si Italia, tarile cu cele mai mari comunitati de romani. Grila postului TVR international este compusa in mare parte din emisiuni preluate de pe posturile TVR 1, TVR 2 , TVR 3, filme artistice romanesti dar si muzica romaneasca, in special cantece populare interpretate de cei mai indragiti artisti (Maria Dragomiroiu, Ionut Dolanescu si altii).

Postul TVR International se receptioneaza in orice tara, pe orice continent, America de Sud si Nord, Europa, Nordul Africii, Australia, Asia. Formatul imaginii postului este 16:9 si acesta este un post generalist. Sloganul postului TVR International este „Romania in casa ta”.

Scopul lansarii postului TVR International este de a informa romanii din Diaspora cu tot ce se intampla in Romania. Emisiunile proprii difuzate pe TVR International sunt:

  • „Avocatul Dumneavoastra” – aceasta emisiune le aduce la cunostinta telespectatorilor romani din strainatate cele mai importante modificari ale legilor romanesti.
  • „Investiti in Romania” aceasta emisiune promoveaza mediul de afaceri autohton.
  • Cea mai de succes emisiune difuzata de TVR International este emisiunea „Concurs de cultura generala” prezentata de Virgil Iantu;
  • „Castiga Romania” – o alta emisiune de mare succes produsa de TVR si difuzata in trecut si de TVR International a fost „Surprize, Surprize” prezentata de Andreea Marin, emisiune care s-a bucurat de un mare succes timp de 9 ani însumând 18 sezoane (1999-2008);

Ponderea programelor difuzate de TVR International este: Actualitati de interes general 31%, emisiuni culturale 9,21%, divertisment 12,65%, film 8,33%, muzica 10%, stiri  13,49%.

TVR International – prima televiziune destinata romanilor din diaspora

Societatea Romana de Televiziune detine posturile TVR 1 , TVR 2 , TVR 3 dar si posturi regionale: TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Cluj, TVR Targu Mures, TVR Timisoara. Societatea Romana de Televiziune a mai detinut si posturile TVR Info (bazat in mare parte pe stiri) si TVR Cultural (avand in programul sau emisiuni culturale romanesti si internationale). TVR Cultural a fost singurul post din Romania acoperind aceasta nisa. TVR Info si TVR Cultural au fost inchise de reprezentantii televiziunii romane. Posturile Societatii Romane de Televiziune sunt singurile televiziuni ce se receptioneaza in toate sistemele de receptie de pe teritoriul Romaniei DVB-T2 , cablu analog, DVB-C si IPTV.

Update 16.04.2020: Societatea Romana de Televiziune detine si postul TVR Moldova care emite pe teritoriul Republicii Moldova, lansat in 2013; Ii multumim lui Bogdan pentru completare;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

5 COMENTARII

    • Este transmis la liber in Europa, Orientul Mijlociu, Asia (partea de Vest) prin satelitii HotBird 13 Est si Eutelsat 16 Est. Iti trebuie o antena de minim 80 cm, LNB, receptor de satelit DVB-S2 sau televizor cu tuner de satelit. De asemenea mai emite si in America de Nord prin satelitul Galaxy 97 West si Australia si Noua Zeeland prin satelitul Optus 152 Est