Vinland Saga, un anime japonez de succes care a ajuns la sezonul 2

Vinland Saga este un serial anime notat cu 8,8 pe Imdb, care are cota de popularitate 134 in prezent. Serialul se bazeaza pe un manga creat si ilustrat de Makoto Yukimura si are in prezent doua sezoane. Artistul Makoto Yukimura a debutat cu un manga science fiction numit Platenes, care a fost de asemenea adaptat intr-un serial anime.

Cele 44 de episoade ale Vinland Saga pot fi vizionate pe platforma de streaming Netflix Romania. Primul sezon al serialului a fost lansat in Japonia la data de 7 iulie 2019, iar cel de-al doilea sezon este disponibil din ianuarie 2023. Fiecare episod dureaza 25 de minute. Genul serialului este animatie, aventura, epic, drama si istoric. Inca nu se cunosc informatii despre aparitia celui de-al treilea sezon, dar succesul deosebit al serialului ar justifica continuarea povestii.

Actiunea se petrece in anul 1013 in Anglia, tara care fusese cucerita de regele danez Sweyn Forkbeard. In timp ce regele Sweyn se afla pe patul de moarte, cei doi fii ai sai, printul Harald si printul Canute, se lupta pentru succesiune. In acelasi timp, Thorfinn, care isi doreste o viata linistita si pace, adica un stil de viata contrar naturii razboinice a vikingilor, se alatura mercenarilor tatalui sau pentru ca isi doreste sa il ucida pe Askeladd, capetenia acestora si asasinul vinovat de moartea parintelui sau.

Din distributie fac parte actorii Yuto Uemura (Thorfinn), Mike Haimoto (Thorfinn), Alejandro Saab (Einar), Aleks Le (Thorfinn Thordarson), Michael C. Pizzuto (Badger), Kaiji Tang (Halfdan), Kensho Ono (Canute), Kira Buckland (Estrid), Tony Oliver (Gunnard), Kirk Thornton (Askeladd) si multi altii.

Vinland Saga, un anime japonez de succes care a ajuns la sezonul 2

Yuto Uemura este un actor japonez de voce care a mai jucat in Tales of Luminaria (Lucien Dufaure, joc video, 2021), Boruto: Naruto Next Generation (Shinki, 2018- 2021), Tsurune: Kazemai koukou kyuudoubu (2018- 2023). Mike Haimoto este un actor american de voce care a mai jucat si in Goruden Taimu (2013- 2014), Boku no Hero Academia: World Heroes (2021), Maou-jou de Oyasumi (2020).

Alejandro Saab este actor de voce pentru animeuri si jocuri video cunoscut din Dragon Ball Legends, My Hero Academia, My First Girlfriend is a Gal. Kira Buckland este actrita de voce americana care a mai jucat si in Genshin Impact (joc video), Miraculos: Buburuza si Motanul Negru (2015- 2023), Rainbow High (2020- 2022). Ea a fost premiata de catre Behind the Voice Actors Awards pentru rolul interpretat in jocul video NieR: Automata.

Serialul Vinland Saga a castigat premii acordate de Anime Trending Awards (2023), Jerry Goldsmith Awards (2023) si Crunchyroll Anime Awards (2020).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.