Vodafone incheie un acord cu Telekom pentru utilizarea retelei de fibra optica

Vodafone incheie un acord cu Telekom pentru utilizarea retelei de fibra optica, aceasta miscare vine dupa finalizarea negocierilor intre grupul Vodafone si Libery Global pentru achizitionarea UPC Romania si a altor retele din cateva tari aderate la UE.

Dupa ce Vodafone a ajuns la un acord pentru preluarea retelei UPC Romania, unul din cei mai mari furnizori de cablu tv, internet si telefonie fixa din Romania, Vodafone incheie acest acord pentru a-si consolida baza de clienti pe servicii fixe pana cand vor putea avea acces la reteaua UPC.

Acordul consta in utilizarea retelei de fibra optica pentru furnizarea serviciilor de televiziune si internet prin cablu.

Vodafone a facut acelasi lucru, acum 2 ani, cand Digi Mobil intra pe piata din Romania. Compania ce furnizeaza servicii de telefonie si internet, a pus la dispozitie companiei RDS-RCS, reteaua lor de telefonie mobila. Parteneriatul a durat 2 ani, timp in care Digi Mobil a trebuit sa-si puna la punct propria retea. In acest timp, utilizatorii retelei Digi Mobil, erau transferati pe reteaua de roaming national (Vodafone) de fiecare data cand acestia intrau in zone fara acoperire.

Pentru orice problema cu reteaua Telekom, click pe Sesizari si contact serviciul de relatii cu clientii Telekom.

Faptul ca aceste companii de telecomunicatii ajung la cat mai multi clienti, nu poate decat sa ne bucure. Atata timp cat exista concurenta, serviciile vor fi bune la preturi minime.

Ramane de vazut daca Vodafone va avea servicii fixe bune si daca va reusi sa-i faca concurenta serioasa companiei RCS RDS.

RDS detine monopolul in Romania pentru serviciile de internet fix si televiziune, fiind compania cau cea mai mare acoperire de la noi din tara.

Inca un lucru imbucurator pentru acest parteneriat este ca reteaua de fibra optica va ramane asa cum e iar Vodafone nu va mai pune alte cabluri in plus pe stalpii ce sunt extrasaturati.

Vodafone are si in prezent fibra optica trasa in anumite localitati, putem observa in unele orase mari colaci de fibra pe stalp, negri si cosmetizati spre deosebire de alte companii, insa este vorba de fibra optica pentru echipamente utilizate la semnal de telefonie mobila (2G/3G/4G/4G+).

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Orange are deja un acord cu Telekom pentru utilizarea retelei de fibra optica si pot sa va spun doar ca semnalul este execrabil (atat pe net cat si pe cablu). La internet am viteza de pana la 100 Mbps (desi cea mai mica viteza oferita de Orange, conform ofertei de pe site, e de 300 Mbps, dar la un pret mai mic decat pentru cei 100 Mbps ai mei), pentru ca Telekom a adus fibra optica numai pana la intrarea in scara (nu pana la usa apartamentului). Televiziunea digitala vine prin fibra optica, dar se vede sacadat (cum se vede pe satelit când e furtuna), indiferent de vremea de afara (desi nu are nicio legatura, in cazul semnalului de pe cablu). Asa ca la faza asta Vodafone a luat teapa, ca si Orange de altfel (Telekom i-a prostit cu Telekom Sport 5 si 6, care nu transmite Champions League si Europa League). Ma mir ca nu se autosesiseaza nicun organ de control al statului (eu m-am saturat de cate reclamatii le-am facut, inclusiv la ANPC).

    • Nu stiam ca serviciile fixe oferite de Orange sunt asa praf, daca stai sa te gandesti nici Telekom nu are servicii stralucite, deci e cat de cat „normal” ca abonatii Orange sa aiba parte de o latime de banda mai proasta decat cei Telekom, pe aceeasi retea.
      La internet nu inteleg de ce nu ofera Gigabit chiar si pe UTP, n-ar avea nevoie decat de niste echipamente Gigabit pe scara (ONT-uri sau SW-uri) si sa traga cabluri UTP pe 8 fire. Asa face si RDS-ul in zonele in care nu are fibra optica, ofera pe UTP viteze de pana la 1000 Mbps. Dar pana la urma nici Orange si nici Telekom nu sunt RDS cand vine vorba de internet.