Windows 9 este de fapt Windows 10.

Microsoft a prezentat astăzi, 30 septembrie noul sistem de operare. Nu au fost lucruri neașteptate ci doar lucruri care erau simple zvonuri până acum. Lucruri normale, la care lumea se aștepta. Surpriza cea mai mare a fost numele. Noul sistem de operare nu s-a numit Windows 9 ci Windows 10. Microsoft a luat decizia de a schimba numele fiindcă noul sistem de operare este un sistem nou, revoluționar, ce se poate instala atât pe sistemele mobile cât și pe cele fixe, au susținut purtătorii de cuvânt ai companiei în cadrul prezentării de la San Francisco.

Microsoft a adăugat în noul sistem de operare meniu start și butonul pentru acesta. Dar spre deosebire de Windows 7 (ultimul care a avut meniu start) acum startul va fi compus din aplicații normale și aplicații universale (ce se pot instala atât pe sistemele mobile cât și pe desktop-uri).windows 10 - prezentare microsoft la san francisco in data de 30 septembrie

Tot în noul Windows s-a mai lucrat și la managerul de activități. Microsoft susține că a reușit să implementeze un task manager simplu, pe care-l poate utiliza și utilizatorul mai novice. În plus, s-a adăugat și opțiunea de a folosi mai multe desktop-uri. Această opțiune este disponibilă de mult timp în Linux sau Apple OS.

Se pare că Microsoft a ținut cont de nevoile utilizatorilor și au adăugat în Windows 10 ceea ce lipsea și nemulțumea în Windows 8. Astfel, Windows 10 este mai mult un Windows 7 decât un Windows 8.

Din păcate noul sistem de operare va fi disponibil abia în aprilie 2015 dar până atunci vor fi disponibile variante beta pentru utilizatori și pentru cei ce fac parte din programul Windows Insider.
Între timp urmează și lansarea Technical preview ce va fi disponibilă pentru laptop-uri, desktop-uri și servere.

Joe Belfiore este cel care s-a ocupat de prezentarea noului sistem de operare și care a publicat imediat după conferință, un videoclip explicativ cu toate lucrurile noi ce apar în noul sistem.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.