Windows 9 va fi prezentat astăzi, după ora 20

Marți, 30 septembrie Microsoft va organiza o conferință de presă în San Francisco unde compania urmează să prezinte noul lor sistem de operare și funcțiile noi cu care acesta vine.

Deși toată mass-media își arată interesul pentru acest eveniment, e posibil ca acesta sa nu fie transmis printr-un stream live așa cum procedează celelalte mari companii.

Prezentarea cu lansarea Windows 9 va fi live și pe media-max.ro în cazul în care Microsoft se va obosi să transmită live conferința de presă.

Deci ce așteptări avem de la noul sistem de operare? Ceea ce vom prezenta în acest articol sunt doar zvonuri și s-ar putea ca odată cu lansarea Windows 9 să avem anumite surprize.

Să începem cu o scurtă istorie a Windows 8

Microsoft nu face mare tam-tam cu noul sistem de operare așa cum a făcut acum trei ani cu Windows 8 când au lansat câteva versiuni înainte pentru a putea ajuta la promovarea noului sistem de operare. Din câte știm, Windows 8 a fost un mare eșec, cel mai probabil dai cauza interfeței Metro și a lipsei butonului de start. Văzând acest lucru, Microsoft s-a grăbit să adauge în Windows 8.1 un buton de start pe care mai bine nu-l mai adăugau. Update-ul de la Windows 8 la Windows 8.1 se făcea gratuit în 2012 iar utilizatorii puteau seta ca sistemul de operare să pornească direct pe desktop și nu în Metro. Cu aceste măsuri spera Microsoft că o să facă utilizatorii să folosească noul sistem.

Numele

Microsoft a confirmat faptul că noul sistem de operare se va numi tot Windows și va continua seria de numere. Deci zvonurile că s-ar numi Windows Blue s-au infirmat. E posibil să-i fi dat noului sistem de operare numele de Windows 9 doar pentru marketing.
Oricum, numele de Windows 9 a fost dat inițial de presă iar mai apoi Microsoft a confirmat automat acest nume. Cu toate acestea, versiunea care va fi prezentată în această seară se va numi Windows Threshold și este o varianta beta a sistemul care va fi publicat oficial în primăvara următorului an.

Ce e nou?

butonul si meniul de start din windows 9 ce va fi publicat pe 30 septembrieÎn mod sigur, zvonurile care spuneau că noul sistem de operare se va întoarce la meniul start se vor confirma. Microsoft a comis-o odată cu Windows 8 deci nu va mai risca și a doua oară. Acest lucru a generat o bucurie masivă din partea publicului. Chiar și așa se pare că nu se va renunța la aplicațiile ce erau prezente în metro, acestea fiind vizibile în start. Microsoft ia această hotărâre fiindcă încearcă să creeze un sistem de operare universal care să fie funcțional atât pe tablete și telefoane cât și pe calculatoare și laptop-uri.

Aplicațiile nu vor mai rula separat, așa cum se întâmpla în meniul metro ci vor rula în ferestre separate, chiar pe desktop, așa cum rulau și programele din Windows-urile mai vechi.

În noul sistem de operare s-a lucrat puțin și la capitolul grafică. Ferestrele vor fi mai animate, se va încerca un nou tip de aero și vor fi prezente câteva elemente în plus de efecte grafice.
S-a mai lucrat și la browser-ul Internet Explorer care, speră Microsoft să poată să concureze cu Google Chrome sau Mozilla. Tot în Windows 9 va fi prezent și DirectX 12, următorul upgrade major pentru grafica jocurilor API Microsoft, împreună cu suport pentru afișaj care au rezoluții până la 8K.

Și sistemul de notificări a fost bine pus la punct de această dată. Acestea vor fi prezente în partea de jos a ecranului, lângă ceas și nu în interfața metro ca până acum.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.