Zoom TV – o noua televiziune de turism
Societatea Era Media Art SRL a primit astazi licenta audiovizuala din partea CNA pentru televiziunea de turism si relaxare, Zoom TV.

Formatul de difuzare va fi SD, HD si 4k, va emite la nivel national iar in ceea ce priveste preluarea postului, exista discutii de principiu cu RCS – RDS (Digi).

Productiile proprii ale acestui program vor fi in procent de 90%, doar 10% vor reprezenta productii audiovizuale ale altor producatori. Zoom TV va emite 24 de ore pe zi iar investitia initiala va fi de 400.000 de euro, fonduri proprii.

Asociatul unic al societatii Era Media Art SRL este Vlad Andra iar in sedinta CNA compania a fost reprezentata de Vlad Sandu, coordonatorul postului TV, care a mentionat ca se doreste infiintarea unui post de televiziune care va crea si difuza un continut pentru toate varstele, incercand promovarea potentialului turistic urias din tara noastra.

Zoom TV va difuza emisiuni de divertisment si educative si se doreste crearea a cat mai multe emisiuni proprii, intregul proiect fiind dedicat pentru a arata atat cele mai cunoscute zone din Romania dar si zone care nu sunt cunoscute publicului.

Dorina Rusu, membra CNA, a mentionat ca in Romania sunt mai multe astfel de posturi in prezent, intreband ce va avea diferit Zoom TV si cum vor reusi sa evite publicitatea mascata? Reprezentantul Zoom TV a raspuns ca vor avea o emisiune Zoom Original in care vor fi prezentate zonele turistice iar in urmatoarea emisiune (Zoom prin Romania), care va fi o continuare, vor fi prezentate unitatile de cazare dar fara a mentiona numele acestor unitati.

Zoom TV – o noua televiziune de turism
Emisiunile Zoom TV nu vor avea un prezentator in fata camerei ci vor fi tip cinematic.
Radu Herjeu, membru CNA, a solicitat lamuriri despre cum vor putea difuza 23 de ore pe zi de continut original si cu ce echipa se va realiza acest lucru.

Vlad Sandu nu a putut oferi detalii privind intrebarile ridicate si programul editorial, astfel incat solicitarea a fost amanata pentru astazi, pana cand Vlad Andra a putut participa.

Reprezentanta postului a mentionat ca se doreste schimbarea esteticii materialelor difuzate in general la TV, majoritatea fiind foarte putin editate. A fost mentionat ca echipa postului va fi formata din studenti ai specializarii Media Digitala.

Dorina Rusu: „I-ati convins pe parinti sa investeasca toti banii acestia (facand referire la bugetul de 400.000 de euro), mi se pare o performanta sa faceti asta

Reprezentantii Zoom TV au mentionat ca daca vor primi licenta audiovizuala, vor intra cu siguranta in grila Digi (RCS – RDS).
Solicitarea a fost aprobata cu 7 voturi pentru si 2 voturi impotriva (Monica Gubernat si Radu Herjeu).

Travel Mix este un alt program cu format de principiu asemanator.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

13 COMENTARII

  • Radu Herjeu si Monica Gubernat au fost cei care au votat impotriva. Cei 2 nu au treaba cu Digi. Plus ca Zoom Tv va intra la digi contra cost deci de ce sa se impotriveasca? Radu Herjeu a terminat mandatul de membru CNA.Radu Herjeu a fost jurnalist la Realitatea parca.

 1. Interesant . Acestor tipuri de programe ar trebui să se aprobe licența , nu petardelor de posturi stil Nașul TV.

  Să sperăm că vor intra tare pe piață , adică să nu stea doar la Digi , ci să se impună și să intre și la alți operatori și poate si la operatori de satelit , deoarece sunt destul de multe persoane abonate si la operatori de satelit

  • Reprezentantii postului au mentionat ca detin deja echipamente 4k.
   Desi investitia e mare, din echipa postului fac parte studenti, fiind posibil sa isi spuna cuvantul lipsa de experienta, asa cum au mentionat si cativa membri CNA.
   Totusi, ramane de vazut ce se va intampla, este interesant ca au spus ca vor intra sigur in grila Digi, cat timp vor primi licenta audiovizuala.