Acoperire, retea fixa, infrastructura disponibila in reteaua UPC

UPC este unul din cei mai mari operatori de servicii fixe (cablu tv, internet si telefonie fixa) din tara, ofera servicii fixe la nivel national iar in acest articol vom detalia totul despre acoperirea, reteaua fixa si infrastructura UPC.
UPC ofera servicii prin cablu coaxial (reteaua veche) sau prin fibra optica (reteaua modernizata), in functie de tipul retelei din zona. De regula, acolo unde se poate oferi internet si televiziune digitala, este vorba de fibra optica. Insa, exista si localitati in care se poate oferi doar televiziune (analogica sau digitala) fara serviciile de internet si telefonie fixa.
Impreuna cu Telekom, UPC este unul dintre cei doi competitori principali ai companiei RCS – RDS, liderul pe piata serviciilor fixe din Romania. Ar mai fi si Akta insa nu se ridica la nivelul celor doi furnizori (Telekom si UPC).

Cum verificam daca este acoperire pentru reteaua UPC intr-o localitate?

Pentru a verifica acoperirea UPC disponibila intr-o anumita localitate trebuie sa contactam serviciul de relatii cu clientii UPC, sau puteti lasa un comentariu si noi vom lua legatura cu cei de la UPC.
Este util sa stim ce posibilitati avem intr-o localitate, cunoscand operatorii care au retea putem compara ofertele lor si sa alegem cele mai bune pachete/servicii pentru noi. In plus, in localitatile in care exista concurenta apar promotii si reduceri in favoarea clientilor.

Ce se intampla daca imi mut serviciile (fac transfer de servicii) intr-o localitate/zona fara acoperire UPC?

Daca ne mutam de la adresa curenta, putem face o solicitare la UPC pentru transferul serviciilor la noua adresa. In situatia in care la noua adresa nu exista acoperire pentru serviciile UPC, putem cere rezilierea contractului fara plata unor taxe suplimentare.
UPC nu are acoperire in foarte multe localitati insa acolo unde exista infrastructura UPC ceilalti operatori tind sa fie mai atenti cu clientii lor si sa ofere mai multe reduceri, in special in Bucuresti.

Acoperire, retea fixa, infrastructura disponibila in reteaua UPC

Acoperirea UPC este destul de extinsa, desi exista judete in care au retea in putine localitati (exemplu: judetul Galati, judetul Dolj – in Craiova nu existia deloc acoperire UPC), exista si judete in care reteaua UPC este foarte extinsa (exemplu: judetul Dambovita unde exista infrastructura UPC in aproximativ 124 localitati).
Daca nu doriti sa contactati serviciul de relatii cu clientii UPC pentru a afla informatiile despre acoperire de care aveti nevoie, lasati un comentariu mentionand in ce localitate (eventual si judetul) va intereseaza daca exista retea UPC si noi vom verifica pentru voi.

Update 27.03.2020: Din 31 martie 2020, UPC devine Vodafone, gasim AICI informatii despre acoperirea retelei fixe si mobile Vodafone;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

274 COMENTARII

 1. Bună ziua ! În comuna Râfov , Prahova , aveți idee când va fi disponibil acoperire UPC ? Deocamdată e doar Akta dar serviciile sunt slabe și întreruperile foarte foarte frecvente. Mulțumesc

  • Buna ziua,
   Nu avem informatii privind dezvoltarea retelei UPC in Rahov, Prahova, probabil cand/daca vor construi retea si la dvs in localitate vor trimite agenti de teren pentru a semna contracte.

  • Buna seara,
   Nu avem informatii privind dezvoltarea retelei UPC in Rediu, Neamt, pentru aceasta situatie va puteti adresa la serviciul de relatii cu clientii UPC la numarul 0311001000.

  • In Carcea, Dolj nu exista acoperire pentru serviciile UPC insa din cate stiu exista acoperire pentru serviciile prin fibra optica RCS – RDS, de ce nu optati pentru serviciile lor?

 2. Buna ziua,
  locuiesc in oras BRAGADIRU, str. Ghioceilor , nr. *, * , jud. Ilfov locatia este in spatele Cartierului Latin si doresc sa devin client UPS pt internet si cablu.
  nr tel: 07*****
  Astept raspunsul dvs,
  cu stima,
  Olga C.

  • Salut Eduard,
   Din pacate nu putem verifica acoperirea pe strazi ci doar pe localitate, conform site-ului UPC.
   Pentru verificarea acoperirii UPC exact la adresa respectiva iti recomand sa contactezi serviciul de relatii cu clientii UPC, poate iti pot spune ei daca este acoperire. Altfel, intr-un punct de lucru UPC se poate verifica in mod sigur.

  • In Matraca, Dambovita exista acoperire pentru serviciile UPC, pentru a va abona va recomand sa contactati serviciul de relatii cu clientii pentru vanzari online 0311001001.

  • Salut George,
   In Slobozia Mandra, Teleorman nu exista acoperire pentru serviciile UPC. De fapt, conform site-ului UPC, in judetul Teleorman nu exista acoperire pentru serviciile UPC.

 3. Buna ziua,

  Doresc un abonament UPC la pachetul televiziune Familia cu internet /Connect 500 plus Play Familia
  Locuiesc In loc.Selimbar jud.Sibiu strada Petru Aron
  Exista posibilitatea sa fiu conectat la Reteaua dvs?

  Multumesc !

  • In Vladiceasca, Ilfov nu exista acoperire pentru serviciile UPC insa in Snagov exista acoperire. Va recomand sa contactati serviciul de relatii cu clientii UPC, ei vor verifica in mod exact acoperirea in zona si eventual o sa semnati si contractul daca este in regula.

 4. Buna ziua ,
  Ma numesc Corneliu si va rog sa ma ajutati cu o informatie.Locuiesc de 5 ani in Gulia,comuna Tartasesti,jud.Dambovita
  strada Amurgului nr.9 si doresc sa-mi fac un abonament pentru internet (fara Tv) la UPC .
  Doresc sa stiu daca este posibil.

  Va multumesc ,Corneliu Nutu ,tel.0722675286

  • Buna ziua,
   In Gulia, Dambovita exista acoperire pentru reteaua UPC insa pentru a se verifica in mod concret daca la adresa dvs exista acoperire trebuie sa ajungeti intr-un sediu UPC sau sa contactati serviciul de relatii cu clientii UPC.

 5. Buna ziua,
  Sunt interesat de pachetul Play Maxim (45 lei TVA inclus), si ma intereseaza daca pot sa-l am in Bulevardul Tineretului 31, Bl.37 ?

  Multumesc,

  • Buna ziua, la UPC nu exista acoperire pentru reteaua terestra in Berceni, Ilfov iar la Orange exista acoperire pentru televiziune si internet (am verificat pentru Telekom, deoarece Orange ofera servicii pe reteaua fixa a Telekom-ului).

    • Pachetele maxime Telekom disponibile in Berceni la acea adresa sunt: Internet L – 12 Mbps, Internet M – 6 Mbps si Internet S – 2 Mbps. Asta inseamna ca nu au fibra optica, au ADSL acolo. Ceea ce inseamna ca Orange nu ofera servicii in acea zona, deoarece stiu ca Orange are doar abonamente prin fibra optica.

     • Am înțeles mulțumesc frumos pentru detalii
      O seara frumoasa
      Încă o intrebare
      București , str. Luica Nr * ap * există fibra de la Telekom ?

     • Nu reusesc sa gasesc informatii privind acoperirea de la aceasta adresa. Fie nu exista acoperire Telekom la aceasta adresa, fie este trecuta altfel in baza de date Telekom. Drept urmare, puteti sa le puneti si lor o intrebare pentru a verifica in detaliu.