Acte necesare pentru deschiderea unui abonament la Digi.
Atunci cand ne dorim deschiderea unui nou contract de telefonie mobila, avem nevoie de cateva acte si informatii pentru a duce la bun sfarsit deschiderea contractului. Aceste conditii sunt puse de operator pentru a se asigura ca esti cetatean roman, ca ai un domicilul stabil etc.

Actele necesare pentru deschiderea unui abonament in reteaua digi mobil sunt urmatoarele:

 • Copie CI
 • Acord de retinere a unei copii CI
 • Copie contract de inchiriere sau contract de vanzare-cumparare pentru domiciliul actual. Daca nu detineti un astfel de contract, puteti da o declaratie pe propria raspundere in care precizati adresa la care locuiti.

Nu aveti nevoie de adeverinta de venit, adeverinta de la locul de munca sau alte acte de acest gen. Puteti merge doar cu buletinul si veti obtine un abonament.

Transferul unui abonament de pe un nume pe un altul, cu pastrarea numarului de telefon nu se face decat in cazuri exceptionale, cum ar fi casatoria (schimbarea numelui).

Pentru a transfera unul sau mai multe dintre serviciile RCS RDS catre o alta adresa trebuie sa depuneti o cerere in acest sens. Aceasta va fi onorata doar daca pe vechea sau noua adrsa nu aveti facturi restante si daca la noua adresa nu au fost debransari pentru neplata.

In cazul in care la noua adresa nu exista acoperire iar serviciile RCS nu pot fi instalate, cererea de transfer nu poate fi onorata.

Acte necesare pentru deschiderea unui abonament la Digi

In cazul in care un abonat doreste rezilierea contractului inainte de expirarea acestuia, abonatul trebuie sa plateasca o taxa de reziliere. Totodata, daca aceasta taxa va fi achitata, abonatul isi poate pastra numarul de telefon iar portarea lui nu mai depinde de operator.

In cazul internetului de mare viteza, pentru a modifica abonamentul de la cablelink la fiberlink, trebuie sa depuneti o cerere (telefonic sau la orice magazin digi) iar in cazul in care in zona respectiva exista acoperire cu fibra, RCS RDS va face aceasta schimabare.

Daca veti trece abonamentul de internet pe fibra, aveti un mic articol in care veti gasi un tutorial despre setarile pentru internetul de 1000 de la RCS RDS.

Conditiile contractarii serviciilor RCS & RDS se pot modifica in timp, drept urmare puteti lasa un comentariu in cazul in care doriti sa semnati pentru un abonament nou, urmand sa va raspundem cu informatia actualizata.

Acte necesare pentru deschiderea unui abonament la Digi

Update 01.03.2018: In prezent compania RCS & RDS ofera telefoanele in rate ING incluse in factura Digi.

Care sunt beneficiile ratelor ING pentru telefoanele oferite de RCS & RDS?

-putem ridica un telefon in 24 rate ING fara dobanda, acestea vor fi facturate impreuna cu serviciile RCS & RDS, in aceeasi factura;

-nu se percep comisioane pentru acordarea si administrarea creditului ING;

-creditul se acorda pe loc in unul din magazinele RCS & RDS (lista completa a magazinelor se afla pe site-ul oficial RDS);

-putem finanta intre 200 si 4000 RON din valoarea telefonului iar avansul se achita pe loc, in momentul in care primim telefonul;

Care sunt conditiile minime pentru a primi creditul ING?

-trebuie sa fim cetateni romani si domiciliu in Romania;

-trebuie sa avem varsta minima 18 ani si varsta maxima 61 ani (femei) sau 63 ani (barbati);

-venituri lunare de minim 1000 de lei din salariu sau pensie, nu se iau in calcul veniturile obtinute de cadrele militare;

-vechimea in munca trebuie sa fie de minim 1 an si minim 6 luni la ultimul angajator;

Ce acte sunt necesare pentru a beneficia de creditul ING si abonamentul Digi?

Pentru a beneficia de creditul ING pentru un telefon si un abonament Digi Mobil avem nevoie doar de actul de identitate (nu copie, obligatoriu originalul).

In unele cazuri este necesara o adeverinta de salariat eliberata de la locul de munca pentru a beneficia de rate ING.

Alte subiecte: Lista acte necesare schimbare permis auto

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

222 COMENTARII

 1. Salut , am facut o comanda la telefon cu portare de la pre paid , dar eu sunt imputernicit mama nefiind in tara , culmea ca aceea cartela am putut sa o ridic comanda pt telefon am facut o , iar acum imi spune ca nu pot ridica telefonul fiind imputernicit :)) wtf , ce pot face in conditiile acestea ?

  • Salut Florin,
   Daca esti imputernici pe contract ar trebui sa poti ridica telefonul, ca doar de-aia esti imputernicit. Din cate stiu eu, doar rezilierea contractului nu se poate face de catre imputernicit, in rest ar trebui sa fie posibil orice.
   Ai fost refuzat intr-un punct de lucru Digi sau de catre curier?

  • Pentru a va abona la Digi trebuie sa ajungeti intr-un punct de lucru Digi, sa faceti o comanda online sau sa ii contactati telefonic pe cei de la relatii cu clientii.

  • Pentru a va abona la DigiTV puteti ajunge intr-un punct de lucru Digi, sa sunati la serviciul de relatii cu clientii Digi la numarul 0314004600 sau sa faceti o comanda online pe site-ul Digi.

  • Nu platiti in avans la semnarea unui contract. Cand se face instalarea platiti materialele necesare instalarii (cabluri, conectori) iar prima factura se plateste atunci cand este emisa, adica atunci cand este atinsa prima data ziua de facturare.

 2. Bună seara. Vreau sa fac și eu un contract la rcs-rds (tv+cablu). Adresa este strada Ramnicu Vâlcea nr 8, sector 3. Este un bloc nou și nu știu dacă este racordat la dvs. Când as putea sa vin sa fac abonament la dvs? As vrea cât de repede posibil, vreau sa ma mut. Vă mulțumesc. O seară frumoasă!

  • Buna seara,
   Noi nu reprezentam compania RCS – RDS, doar oferim informatii in limita posibilitatilor.
   Va recomand sa ajungeti intr-un punct de lucru pentru a semna contractul.
   O seara buna!

  • Insa, pana pe 30 noiembrie de Black Friday la Digi este disponibila o oferta prin care se ofera o gama de telefoane cu avans 0 sau avans foarte mic, in 24 rate Digi, fara banca.
   Asa ca daca te hotarasti repede, poti opta pentru aceasta varianta.

 3. Buna ma numesc paula meches si as vrea sa stiu daca logodnicul meu poate sa isi faca un abonament la digi pe numele lui dar nu are domiciliu in arad si doar la anul o sa aiba domiciliu in arad dupa casatorie si ce act trebuie sa aiba la el

  • Buna Paula,
   Da, poate sa semneze pe numele lui, o sa completeze la sediul Digi o declaratie pe proprie raspundere ca locuieste la acea adresa.
   Important este sa nu existe datorii la acea adresa pe alt nume.

  • Daca va incadrati sa luati telefonul in rate Digi, aveti nevoie doar de buletin.
   Daca va incadrati doar la rate ING, atunci depinde ce acte va cere banca, posibil adeverinta de venit + altele.

 4. Bună dimineața. Am 18 ani si as vrea sa îmi fac un abonament la Digi și să îmi scot un telefon. Am fost la noi în oraș la un Rds-Rcs și mi-au cerut contract de casa și am zis că eu sunt mutată la iubitul meu și doar la anul pot sa îmi fac mutația aici deoarece atunci ne cununăm și am mutația alt undeva și acolo nu mai exista contract la casa deoarece a murit bunicul și nu a lăsat la nimeni casa. Pot sa îmi fac doar cu buletinul un abonament? (Buletin provizoriu)

  • Buna dimineata,
   Cand v-a fost cerut actul de la casa? Stiu ca nu se mai cere actul de proprietate de ceva timp, in mod normal ar trebui sa puteti sa semnati contractul doar cu buletinul provizoriu.

 5. buna ziua!
  Doresc sa împuternicesc pe fiica mea Moldovan Iulia Maria pentru a ridica cartela digi de televiziune deoarece eu sunt plecat din Bucuresti !
  Va rog sa ma ajutati in acest sens deoarece termenul de ridicare este de 7 zile !
  Sa va trimit o copie dupa buletinul ei de identitate?

  • Buna seara, imputernicirea o puteti face doar prezentandu-va intr-un sediu Digi impreuna cu persoana pe care doriti sa o imputerniciti (de regula se face dinainte sa aveti nevoie de un imputernicit) sau puteti face o imputernicire notariala. Noua degeaba ne trimiteti actul de identitate deoarece noi nu suntem Digi, noi doar oferim informatii in limita posibilitatilor.

   • Daca acolo unde am incheiat contractul cu Digi nu imi spuneau ca in 3-4 zile imi livreaza cartela de televiziune chiar mi-au facut o programare pentru instalare servicii si daca spuneau de la bun inceput ca se intirzie eu faceam împuternicirea in acel moment ! Daca asta e sistemul as dori sa stiu daca mi se poate trimite cartela CI si la alta adresa nu din Bucuresti ci din provincie ! Va multumesc !

    • Nu se poate modifica nici macar sediul unde ati facut cererea. Trebuie sa faceti o alta cerere in noul sediu. Stiu ca este stupid dar din pacate aceasta este situatia.

  • Accesati site-ul Digi Romania si aveti doua variante, fie va creati un cont in sectiunea Contul Meu si faceti acolo o comanda (daca aveti deja un serviciu Digi), fie accesati sectiunea Mobil – Digi Mobil si faceti o comanda pentru abonamentul dorit.

 6. .cum pot contracta internet fix fara sa ma prezint la sediu digi.de o luna astept.
  sau trebuie sa schimb furnizorul.
  sa mi fac contract nou fara sa ma prezint la digi.

  • Salut,
   Noi nu suntem Digi.
   Pentru a semna un contract cu abonament si telefon la Digi aveti nevoie doar de actul de identitate (BI/CI). Sa nu uitati sa solicitati activarea roamingului pentru a va functiona cartela in afara tarii.

 7. Pana pe 31.07.2018 am fost clientul dvs dar am reziliat contractul din anumite motive.
  Intrebare: pot sa-mi fac alt contract la aceeasi adresa dar fara mai vin cu actele aprtamentului?
  Adica pot sa fac contract numai cu buletinul?

 8. contractul pt un abonament cu cumparare de tel in rate poate fi ingreunat din cauza unor datorii bancare mai vechi?sunt abonat rcs rds pt tv si internet de 2..3 ani fara nici o zi intarziere

  • Depinde ce fel de rate sunt disponibile in localitatea dumneavoastra, daca sunt rate Digi (fara sa fie implicate bancile) atunci nu are nicio legatura.
   Daca sunt disponibile doar rate ING/Unicredit, atunci sunt implicate bancile pentru acordarea creditului iar acestia verifica in biroul de credite. Daca acolo sunt probleme, e posibil sa va loviti de un refuz.
   Cel mai bine este sa va duceti intr-un sediu Digi, verificati acolo ce tip de rate sunt disponibile si chiar daca sunt doar prin banci, verifica ei si va dau un raspuns.

  • Din punctul de vedere al companiei Digi, puteti lua un telefon pe un abonament, deci daca doriti un al doilea telefon trebuie sa mai aveti inca un abonament Digi.
   Cat despre un al doilea telefon pe acelasi card ING, pentru aceasta informatie trebuie sa va adresati celor de la ING.

 9. Contracte Rds(Digi) la domiciliu pentru Bucuresti si Ilfov la Tel.0724266518 sau 0772001052.
  Promotii si reduceri substantiale.Oferta valabila numai prin agentii de teren.
  Deplasare gratuita.

  • Tu iti faci reclama pe carca noastra iar atunci cand ti-am adresat o intrebare privind serviciile RCS – RDS pe care le promovezi atat de mult (ca doar asta este serviciul tau), ne ignori.
   Pai e corect asa? 🙂

  • Buna ziua,
   La ce operator sunteti abonat, la Digi?
   Daca va referiti la ei, se solicita adeverinta de salariat de catre cei de la ING deoarece ratele sunt facute prin ING, chiar daca sunt facturate de catre RDS.

 10. Buna ziua, pentru a face contract de internet si tv la dvs. rcs& rds , ce documente trebuiesc avand in vedere faptul ca nu sunt in Romania.
  Va multumesc!

    • Nu este posibil acest lucru, contractul se semneaza in tara. Daca nu aveti aceasta posibilitate, contactati serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS pentru a verifica daca se poate face o exceptie in vederea semnarii contractului online.

 11. Buna ziua,
  Sunt curioasa,stiti cumva in ce situatii banca refuza sa acorde creditul? De exemplu, e posibil sa refuze creditul daca persoana figureaza in baza de date ca fiind „rau platnic?”

  • Buna seara,
   Da, este posibil, ING verifica in biroul de credite iar daca persoana respective a fost rau platnica la anumite credite ale unei banci, acea persoana poate sa fie refuzata.
   Adica, nu trebuie neaparat ca acea persoana sa fi avut probleme cu un credit ING, daca a avut probleme cu orice credit al oricarei banci, figureaza in biroul de credite ca rau platnica.

   • Pai eu lucrez in Italia de multa vreme si am vazut k nu se cere adeverinta de salariu.Si am vazut k nu se cere adeverinta de salariu adica nu este obligatoriu sa lucrezi in tara.Eu as fi vrut un huawei p20 pro sau eventual un samsung s9 plus.

    • Pentru contractarea unui abonament cu telefon in rate ING aveti nevoie de adeverinta de salariu. In unele localitati se ofera unele modele de telefoane in rate RDS, adica fara adeverinta de salariu, pentru a verifica daca se ofera si in localitatea dumneavoastra modelul dorit, va recomand sa treceti pe la un punct de prezenta RDS.

 12. Buna ziua. Intrebarea mea este : daca am domiciliul in alta localitate , pot face abonamentul cu telefon in rate prin ING, in Bucuresti? Multumesc !

  • Buna ziua,
   Da, puteti face abonament si pe o alta adresa, veti completa o declaratie pe proprie raspundere ca locuiti la aceasta adresa, chiar daca nu este adresa de domiciliu din buletin.

 13. As vrea sa îmi portez Nr de pe cartela,la digi pt un abonament , pentru a achiziționa un tel Samsung Galaxy J5.Ce trebuie să fac? Mulțumesc

  • Trebuie sa va duceti la un sediu RCS – RDS cu actul de identitate si cartela.
   Ma anuntati daca aveti nevoie si de alte informatii.

  • Salut Mihai,
   Da, se poate sa primesti Samsung Galaxy J5 (2017) fara avans insa trebuie sa portezi un numar din alta retea pe un abonament Digi.
   Ma anunti daca ai nevoie de alte detalii.

  • Buna dimineata,
   Depinde de perioada in care aproba cei de la ING, insa de obicei nu dureaza mult.
   De asemenea, in rate RDS se ofera si anumite telefoane din stocuri mai vechi, iar in acest caz telefonul se ofera pe loc insa pentru a verifica daca sunt disponibile telefoane in rate RDS si in localitatea dumneavoastra, trebuie sa ajungeti intr-un sediu RCS – RDS.

  • Salut,
   Aceste informatii nu au fost facute publice de catre RCS & RDS, probabil deoarece sunt solicitate de catre ING. Singurele informatii pe care le avem despre conditiile ING pentru rate, sunt cele mentionate mai sus. La Digi ti-au zis cum se numeste acel act? Poate aflam ce informatii trebuie sa contina in functie de denumirea actului.

   • Mi-au spus doar ca ei acum colaboreaza cu ING,mi-a spus fix asa,,O sa te duci la ING si o sa le ceri un formular pe care il vei completa la locul de munca cu datele angajarii,adica de cand te-ai angajat,sa fii pe termen nelimitat,venitul”

    • Pai ti-ai raspuns singur la intrebare, ai nevoie de data angajarii, sa fii angajat pe termen nedeterminat si sa ai venitul brut.

     Este vorba de o adeverinta de salariat care se elibereaza de la locul de munca, nu o sa o completezi tu, o sa o completeze persoana desemnata din departamentul Resurse Umane.

  • Buna seara,
   Aveti nevoie de actul de identitate iar pentru a putea beneficia de rate ING trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii (sunt mentionate si mai sus, in articol):
   -trebuie sa fiti cetatean roman si sa aveti domiciliul in Romania;
   -trebuie sa aveti varsta minima 18 ani si varsta maxima 61 ani pentru femei;
   -venituri lunare de minim 1000 de lei din salariu sau pensie, nu se iau in calcul veniturile obtinute de cadrele militare;
   -vechimea in munca trebuie sa fie de minim 1 an si minim 6 luni la ultimul angajator;

  • Puteti sa va faceti un abonament la Digi.
   Trebuie sa aveti actul de identitate.
   In Craiova exista puncte de vanzari RCS & RDS in 1 Mai, Auchan Craiovita, Brazda – Dacia, Rovine, Mall Electroputere, George Enescu, Oltet, Rotonda sau Valea Rosie, depinde unde va este mai aproape.

  • Pentru a beneficia de un abonament Digi Mobil si un credit ING pentru un telefon trebuie sa ajungeti la sediul RCS & RDS (proprietarul contractului trebuie sa ajunga) cu actul de identitate in original.
   Daca doriti sa luati telefonul in rate, atunci trebuie sa aveti intre 18 si 61 ani (pentru femei), venituri de minim 1000 de lei (salariu sau pensie) si sa aveti vechime in munca de minim 1 an si minim 6 luni la ultimul angajator.

  • Sincer, nu prea.
   Ce vrei mai exact sa faci? Sa faci contractul direct de pe un telefon si sa iti mai iei un telefon mobil? Vrei atat abonament de telefonie mobila cat si telefon mobil?
   Da-ne mai multe detalii.