Acte necesare pentru deschiderea unui abonament la Digi.
Atunci cand ne dorim deschiderea unui nou contract de telefonie mobila, avem nevoie de cateva acte si informatii pentru a duce la bun sfarsit deschiderea contractului. Aceste conditii sunt puse de operator pentru a se asigura ca esti cetatean roman, ca ai un domicilul stabil etc.

Actele necesare pentru deschiderea unui abonament in reteaua digi mobil sunt urmatoarele:

 • Copie CI
 • Acord de retinere a unei copii CI
 • Copie contract de inchiriere sau contract de vanzare-cumparare pentru domiciliul actual. Daca nu detineti un astfel de contract, puteti da o declaratie pe propria raspundere in care precizati adresa la care locuiti.

Nu aveti nevoie de adeverinta de venit, adeverinta de la locul de munca sau alte acte de acest gen. Puteti merge doar cu buletinul si veti obtine un abonament.

Transferul unui abonament de pe un nume pe un altul, cu pastrarea numarului de telefon nu se face decat in cazuri exceptionale, cum ar fi casatoria (schimbarea numelui).

Pentru a transfera unul sau mai multe dintre serviciile RCS RDS catre o alta adresa trebuie sa depuneti o cerere in acest sens. Aceasta va fi onorata doar daca pe vechea sau noua adrsa nu aveti facturi restante si daca la noua adresa nu au fost debransari pentru neplata.

In cazul in care la noua adresa nu exista acoperire iar serviciile RCS nu pot fi instalate, cererea de transfer nu poate fi onorata.

Acte necesare pentru deschiderea unui abonament la Digi

In cazul in care un abonat doreste rezilierea contractului inainte de expirarea acestuia, abonatul trebuie sa plateasca o taxa de reziliere. Totodata, daca aceasta taxa va fi achitata, abonatul isi poate pastra numarul de telefon iar portarea lui nu mai depinde de operator.

In cazul internetului de mare viteza, pentru a modifica abonamentul de la cablelink la fiberlink, trebuie sa depuneti o cerere (telefonic sau la orice magazin digi) iar in cazul in care in zona respectiva exista acoperire cu fibra, RCS RDS va face aceasta schimabare.

Daca veti trece abonamentul de internet pe fibra, aveti un mic articol in care veti gasi un tutorial despre setarile pentru internetul de 1000 de la RCS RDS.

Conditiile contractarii serviciilor RCS & RDS se pot modifica in timp, drept urmare puteti lasa un comentariu in cazul in care doriti sa semnati pentru un abonament nou, urmand sa va raspundem cu informatia actualizata.

Acte necesare pentru deschiderea unui abonament la Digi

Update 01.03.2018: In prezent compania RCS & RDS ofera telefoanele in rate ING incluse in factura Digi.

Care sunt beneficiile ratelor ING pentru telefoanele oferite de RCS & RDS?

-putem ridica un telefon in 24 rate ING fara dobanda, acestea vor fi facturate impreuna cu serviciile RCS & RDS, in aceeasi factura;

-nu se percep comisioane pentru acordarea si administrarea creditului ING;

-creditul se acorda pe loc in unul din magazinele RCS & RDS (lista completa a magazinelor se afla pe site-ul oficial RDS);

-putem finanta intre 200 si 4000 RON din valoarea telefonului iar avansul se achita pe loc, in momentul in care primim telefonul;

Care sunt conditiile minime pentru a primi creditul ING?

-trebuie sa fim cetateni romani si domiciliu in Romania;

-trebuie sa avem varsta minima 18 ani si varsta maxima 61 ani (femei) sau 63 ani (barbati);

-venituri lunare de minim 1000 de lei din salariu sau pensie, nu se iau in calcul veniturile obtinute de cadrele militare;

-vechimea in munca trebuie sa fie de minim 1 an si minim 6 luni la ultimul angajator;

Ce acte sunt necesare pentru a beneficia de creditul ING si abonamentul Digi?

Pentru a beneficia de creditul ING pentru un telefon si un abonament Digi Mobil avem nevoie doar de actul de identitate (nu copie, obligatoriu originalul).

In unele cazuri este necesara o adeverinta de salariat eliberata de la locul de munca pentru a beneficia de rate ING.

Alte subiecte: Lista acte necesare schimbare permis auto

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

254 COMENTARII

  • Buna seara,
   Depinde de mai multi factori. Termenul contractual este de maxim 90 de zile insa foarte rar se ajunge acolo. De regula, daca nu sunt probleme contractuale, de infrastructura sau de stoc, dureaza intre cateva zile si maxim 1-3 saptamani.

 1. Buna ziua.Ne vom muta intr.un apartament nou si avem acte de proprietate provizorii pana la finalizarea documentelor de intabulare.Putem face un contract RDS RCS?Multumesc!

  • Buna ziua,
   Nu aveti nevoie de actul de proprietate pentru semnarea contractului si instalarea serviciilor, trebuie doar sa aveti curent in locatie si sa existe retea RCS & RDS in zona. Daca este o zona noua fara retea, va fi nevoie de o cerere de estimare in prealabil. Oricum, e suficient sa ajungeti intr-un sediu cu buletinul.

  • Da se poate. Transfertati un nr din alta retea? Nr este abonament sau pre pay? Sunt si telefoane cu avans 0 insa debinde de ce telefon doriti sa luati. Telefoane fara avans : Xiaomi Note 10 S 0 avans 50 lei rata pe 24 luni .Opo Reno 5 ( 50 lei rata 24 luni) , Motorola G60 0 lei avans 41, 5 lei rata 24 luni . Sunt mai multe telefoane cu 0 lei avans.

  • Pentru rate bancare, nu este posibil, varsta este de maxim 63 de ani la barbati.
   Pentru rate Digi, e posibil sa se poata, va recomand sa dati un telefon la relatii cu clientii Digi pentru a verifica exact.

 2. Bună ziua! Doresc sa trec de la Telefonia mobila, Orange la DiGi cu păstrarea numărului de mobil! Inafara de copia la CI ce acte mai am nevoie? Va mulțumesc anticipat!

 3. Bună seara eu ma mut din București în Bragadiru str ***** ******* ** complex nou, cum pot face abonament la cablu și internet la locația asta, cică nu are tras cablu și trebuie sa facem noi instalarea

 4. Ce intelegeti prin acte provizorii? Avem acte de identitate germane, deoarece nu locuim in Romania. Totusi, da toate lumea doresc un abonament internet (la fel ca si electrica, gaz etc. – care toate functioneaz cu acte de identitate germana). Este posibil ca doar internetul sa nu functioneze. Ne trebuie cetatenia romana pentru asta?

  • Acel CNP nu se ofera doar daca aveti cetatenie romana ci daca aveti permis de sedere.
   Puteti suna la relatii cu clientii sa discutati despre acest aspect insa, din cate stiu, doar daca aveti un CNP primit in urma unui permis de sedere.

 5. Buna ziua,
  sint cetatean strain si am cumparat un apartament proprietate in Cluj. Am vrut sa fac un contract la digi, dar trebuie CNP etc.
  Ce acte sint necesare pentru un cetatean strain si unde se pot acestea trimite
  Multumesc de raspuns

  • Buna ziua,
   Daca aveti acte provizorii, atunci aveti si CNP.
   Daca nu aveti acte provizorii, atunci nu cred ca puteti face contract.
   Ar fi trebuit sa primit toate informatiile din sediul Digi, daca ati discutat acolo.
   Daca nu ati discutat la sediu, sunati la relatii cu clientii Digi Cluj la numarul 0364400414 pentru clarificari.

 6. Buna ziua am si eu o intrebare daca am abonament la telekom si nu lam mai platit din cauza ca imi venea 300 de lei pe lună pot face un abonament la digi

 7. Doresc și eu abonament la telefonie digi ,locuiesc in loc.Varsag Jud Harghita și vreau sa știu dacă aveți semnal in zona și care este punctul cel mai apropiat unde se poate face abonament ! Va mulțumesc .

 8. Dacă am făcut o sesizare pentru schimbare de cablu cu fibră optică, unde trebuie trimisă copia după buletin pentru modificarea contractului.

  • Cate contracte cu datorii sunt acolo? Daca este un singur contract cu datorii/echipamente nepredate, atunci ar trebui sa poti semna contract pe numele tau, din cate stiu aceasta este regula in reteaua Digi.
   Daca sunt minim 2 contracte cu datorii, atunci doar titularul imobilului poate ajunge la sediu cu actul de spatiu pentru a semna contract pe numele sau.

 9. Buna ziua! Vreau sa semnez un contract cu dvs pentru internet prin fibra la adresa mea din Bragadiru Ilfov . Ce acte sunt necesare si in cat timp se face branșament?

 10. Buna ziua
  Am preluat contractul de pe numele lu Mama , ***** ea fiind decedata, pe numele meu ***** , dar exista o mică problema in contul lui mama este plătit in avans și mai sunt 128 de lei in cont.
  Am fost la magazin la Dvs și de acolo mi sa spus acest lucru și ca se poate rezolva on line .
  Adresa de client este sat Udați Mânzu , str * , ne * , Jud Buzău
  Nu am cum sa attachez acte in email
  Mulțumesc !

 11. Buna ziua! Sunt abonat in Buc,cablu si int. Doresc instalare. cablu si int. la o casa devac.la 35km de Buc. In Loc. Hotarele,Giurgiu.Se incheie un act ad. la contractul actual din Buc?Locul de coresp. sa ramana tot in Buc.De ce documenta este nevoie? Multumesc!

    • Pe site-ul Digi inca nu apare acoperire, fie inca nu semneaza contracte pe reteaua lor (din cate stiu, primul lucru pe care il fac e sa modernizeze reteaua abonatilor preluati), fie nu au actualizat site-ul. Va recomand sa sunati la relatii cu clientii RCS – RDS Giurgiu la numarul 0346400414 si sa puneti o intrebare daca puteti sa semnati deja un contract. In ceea ce priveste documentele necesare, e nevoie doar de buletin.

 12. Buna ziua vreau sa schimb doua abonamente pe numele meu ma puteti ajuta
  Sa trec doua abonamente al meu al soției mele sa le trec pe numele meu

  • Buna ziua,
   Schimbarea numelui titularului de contract se poate face doar de catre dvs impreuna cu sotia intr-un punct de lucru Digi.

   • Noi nu putem sa ajungem akolo de acea am apelat u de mi sa spus cand am sunat la dumneavoastara
    Neam mutat în alta parte si nu putem ajunge la domiciliu

     • Domne nu intlegetinu pot sa ajung la digi chiar nu se poate face nimkk
      Or altfel reziliez contractu

     • Noi nu suntem de la Digi, faceti o sesizare pe pagina lor Facebook Digi Romania daca sunteti nemultumit, eu v-am explicat care e procedura lor, certati-va cu ei daca nu sunteti de acord cu acest lucru.

     • Va rog frumos sa ma ajutati numi raspunde cei de la digi vreau sa trec abonamentele pe numele meu

     • Nu avem cu ce sa va ajutam noi in acest sens, nu suntem de la Digi. Luati legatura cu ei, asteptati sa va raspunda daca le-ati scris deja pe Facebook sau sunati telefonic.

   • Buna ziua,
    Trebuie sa faceti o comanda online pe site-ul DigiRomania.ro sau sunati la relatii cu clientii Digi la numarul 0314004600. Se poate si intr-un sediu Digi dar majoritatea sunt inchise, cele deschise au de regula program scurt si evident nu este indicat sa va deplasati in aceasta perioada.

  • Ofera mai multe detalii, te rog, exista deja un abonament la aceeasi adresa dar pe alt nume? Acel abonament are datorii? Esti titulara imobilului? De ce doresti un alt abonament la aceeasi adresa (din afirmatia ta inteleg ca deja exista un abonament)?

  • Salut Andrei,
   Poti face abonament pe orice adresa, nu trebuie sa fie adresa din buletin, doar completezi o declaratie pe proprie raspundere ca locuiesti acolo. Deci, raspunsul este da.

 13. Doresc informatii pentru încheierea unui contract cu DIGI pentru servicii de internet ca persoana juridica
  ( Scoală Gimnaziala). Ce trebuie sa fac ?

 14. Buna ziua,
  Vreau sa fac un abonament de 5 Euro pentru mobil cu transferul nr. de telefon, care actual este nr. si abonament de la firma la care mai lucrez.
  Care este procedura de a transfera nr actual de telefon la Digi pe abonament de 5 Euro.

  Multumesc

  • Procedura este simpla va duceti intr-un sediu digi cu buletinul vi se va da o cartela, cu alt nr ca sa puteti suna pana ce se va face portare numarului dvs in maxim 48 de ore lucratoare se realizeaza portarea. Dupa acea perioada acea cartela va avea nr dvs. Inainte sa faceti treaba aceasta ar trebui sa va interesati la firma la care lucrati daca aveti voie sa va portati la digi, de ce spun asta pentru ca este posibil ca firma la care lucrati sa aibe niste benefici de la actualul operator iar daca dvs plecati de la acel operator cu nr dat de firma este posibil ca firma la care lucrati sa suporte niste costuri daca contractul semnat intre operator( actualul) si firma sa mai fie valabil adica in termenii contractuali. Sper ca intelegeti ce vreau sa spun.

  • Buna ziua,
   Nu puteti face portarea in situatia aceasta, portarea se face pe acelasi nume pe care este in prezent, adica in cazul dvs tot pe firma. Nu puteti face portarea de pe firma pe un alt nume pe persoana fizica.

 15. Buna Ziua!
  Tatal meu de 90 de ani **** cu domiciliu din Comuna Band, str * Nr *, Judetul Mures are abonament pt televiziune la adresa sus mentionata, insa din data de 01 06 iunie si-a schimbat domiciliul, s-a mutat in comuna Band Sat Band Str * nr * si si-ar dori sa se faca mutarea abonamentului la o alta adresa. Ne-am prezenta cu el la cel mai apropiata filiala de-al dv-ostra dar este inapt pentru a se deplasa, este in caruciorse deplaseaza doar in interiorul locuintei. Ce este de facut?

  • Buna ziua,
   Va recomand sa faceti o cerere la serviciul de relatii cu clientii RCS – RDS Mures la numarul 0365400414 si sa explicati aceasta situatie.

 16. Buna ziua,
  Va rog sa-mi comunicati daca pentru un contract nou este necesar ca contractul de inchiriere sa fie inregistrat la adm financiara.
  Va multumesc

  • Buna ziua,
   Nu, nu este nevoie de acest lucru, trebuie doar ca persoana care locuieste la acea adresa sa completeze o declaratie pe proprie raspundere ca locuieste la acea adresa. Nu are nicio treaba ANAF-ul cu acest contract.

 17. Buna ziua. Am achizitionat un teren intravilan in Magurele, Ilfov. Terenul este imprejmuit de gard si am curent electric. Inca nu am construit pe el dar detin o rulota. Mi-as dori sa deschid un abonament de tv / internet prin cablu? Este posibil acest lucru chiar daca nu detin o casa pe acel teren?
  Precizez ca am numar postal.

  Multumesc

  • Domnule Victor din cate stiu se poate. Cel mai bine va prezentati intr-un magazin digi cu buletinul si le spuneti unde doriti sa se faca instalarea, iar cei de acolo va vor spune daca se poate sau nu.

  • Buna ziua,
   Infrastructura de cablu oricum nu cred ca exista la acea adresa iar antena satelit o puteti lua pe o alta adresa si sa o instalati acolo.

 18. Buna Ziua, recent am achizitionat un apartament in Bucuresti,sector 3, (langa Auchan Vitan) Str. Nicolae Pascu nr.*, Ap.*, si as dorii instalarea serviciului de internet si TV. Va rog sa-mi spuneti daca se poate instala si cat dureaza
  La acesta adresa se afla un bloc nou cu 10 apartamente si mai toti locatarii ar dorii serviciul de la dumneavoastra.
  Cu Stima Badoi Viorel. Telefonul meu de contact 07*******

  • Buna ziua,
   Pentru a verifica stadiul acoperirii unei adrese trebuie sa ajungeti intr-un punct de lucru Digi. Daca nu exista retea in bloc si nu s-au facut demersuri pentru constructia retelei, poate dura. Detalii veti primi de la sediu, ei ar trebui sa stie stadiul retelei la acea adresa.

 19. Buna ziua,
  Sunt cetatean strain din UE si am cumparat proprietate in Romania (am contract vanzare-cumparare pe numele meu, adresa in Brasov, Romania, etc).
  Este posibila incheierea unui abonament telefonie/internet/tv la Digi in aceasta situatie?
  Multumesc!

  • Buna seara,
   Este posibil sa contractati serviciile Digi insa trebuie sa aveti actul de proprietate la momentul semnarii. De asemenea, va recomand sa aveti si actul de identitate, posibil sa va fie cerut si acesta.

  • Buna ziua,
   Noi nu reprezentam compania Digi, doar oferim informatii.
   Pentru a va abona in reteaua Digi trebuie sa ajungeti intr-o casierie, sa sunati la numarul de telefon 0314004600 sau sa faceti o comanda online pe site-ul Digi Romania.

  • Noi nu reprezentam compania Digi, doar oferim informatii. Puteti sa va abonati la Digi intr-o casierie Digi, online sau telefonic la relatii cu clientii.

 20. Bună ziua! M-am mutat de curând într-un apartament închiriat și aș vrea să-mi activez pe abonamentul actual, pachet HBO și net. Cum procedez? Mulțumesc!

  • Buna ziua,
   Abonamentul este facut pe numele dvs sau pe numele unei alte persoane? Titularul contractului trebuie sa ajunga intr-un punct de lucru Digi pentru a semna pentru internet si HBO. Alte variante ar fi sa contactati serviciul de relatii cu clientii Digi la numarul 0314004600 sau sa faceti o comanda online insa aceste variante dureaza mai mult.