Atomic si Etno – primele posturi autohtone de muzica
Atomic TV s-a lansat pe 3 februarie 1999 si a emis pana pe 26 iunie 2004. Postul difuza muzica usoara atat straina cat si romaneasca, muzica destinata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani.

Din 1999, de la data lansarii, acest post a devenit principala rampa de lansare a formatiilor  auohtone de muzica. Printre aceste formatii se numara ASIA, Andre, 3 Sud Est, Holograf,  N&D si L.A. Cu piese cunoscute chiar si pe plan international: „Mosule ce tanar esti” (Andre: Andreea Antonescu si Andreea Balan), „Amintirile” (3 Sud Est – una dintre cele mai longevive formatii din romania).

Cele mai cunoscute emisiuni ale postului Atomic TV au fost „Atomic Cafe” si „Top 100”. In urma datoriilor acumulate catre firma care producea videoclipurile difuzate de post , acesta a fost scos la vanzare si s-a transformat in 2004 in postul TV Klumea.

In iunie 2004 a aparut TV Klumea cu acelasi slogan. TV Kalumea a fost cumparat in august 2006 si rebranduit in noiembrie 2006 in postul de astazi Kiss TV, post care a abordat alt stil. In anul 2014 Kiss TV a fost cumparat de compania greceasca Antenna Grup (ANT1 Group).

Postul Kiss TV face parte din lista must carry de mai mult timp, acest lucru ducand la obligativitatea firmelor de cablu tv sa il preia in grilele lor fara nici un cost suplimentar. Postul Kiss TV se receptioneaza in grila analogica si digitala a societatilor RCS – RDS (Digi), UPC (Vodafone), Akta, Nextgen, Telekom.

Kiss TV se receptioneaza si pe DTH (Digi, Telekom) dar si in sistemul IPTV ( iNES, Telekom). Antenna Grup (Grecia) mai detine 2 posturi de muzica Rock TV si Magic TV, inclusiv posturile de radio Kiss FM, Rock FM si Magic FM.  Pe langa Kiss TV, in Romania s-au mai lansat si alte posturi de acest gen, printre acestea fiind UTV, ZU TV, H!t Music Channel, 1 Music Channel.

Atomic si Etno – primele posturi autohtone de muzica

Etno TV este primul post tv dedicat muzicii populare romanesti. Postul a fost lansat de omul de afaceri Silviu Prigoana in anul 2002, cel care a lansat si postul Taraf TV. Etno TV se adreseaza iubitorilor acestui gen de muzica si nu numai.

Acest post tv se receptioneaza pe toate sistemele de receptie din Romania in afara de DVB-T2. Etno TV se receptioneaza in grilele analog – digital, DTH si IPTV ale societatilor Digi, Vodafone (UPC), Akta, Nextgen, Focus Sat, Telekom, iNES (IPTV).

Pe langa Etno TV, in Romania s-au mai lansat si alte posturi de acest gen, cum ar fi: Favorit TV, Hora TV, Orizont TV, Traditional TV. Nu ezitati sa lasati un comentari cu parerea voastra despre aceste posturi sau cu informatii suplimentare si completari.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

8 COMENTARII