Ce vedem de Craciun la TVR 3 si TVR Cultural?
In acest material va vom prezenta programele speciale difuzate de TVR 3 si TVR Cultural. Postul de televiziune TVR 3 a pregatit un program special in perioada 24 si 25 decembrie cu ajutorul posturilor regionale ale Televiziunii Romane. Iata in detaliu cum arata programul TVR 3.

Din batrani se povesteste! – 24 decembrie, ora 12. In aceasta emisiune vom urmari un spectacol de colinde interpretate de 500 de colindatori care se desfasoara in Targu Mures.

Descriptio Moldaviae – 24 decembrie, ora 13. Aceasta emisiune isi propune sa ne arate care sunt obiceiurile in zona Iasului. Trei case din Bucovina au fost restaurate si isi asteapta colindatorii care le va vizita cu bucate traditionale din Bucovina. In aceasta regiune, locuitorii pun pe masa de Craciun friptura de porc, piftie iar pe colindatorii ii servesc cu chifilasi (cornulete cu nuca si magiun).

Sarbatorile-n Banat – 24 decembrie, ora 15. Vom urmari un spectacol realizat in Buzias  cu muzica, dansuri si obiceiuri de iarna din Banat.
Meseriasii – 24 decembrie, ora 16. Aceasta emisiune ne prezinta cum arata o sezatoare cu mesteri populari colindatori si cu cantece sonave. Emisiunea Meseriasii este realizata de TVR Targu Mures.

Povestea noastra – Concert Directia 5 – 24-25 decembrie, ora 19. Vom asculta cele mai cunoscute melodii ale trupei Directia 5.
Drumul lui Lese – 24 decembrie, ora 21.
Ia si afla – 25 decembrie, ora 12. Ascultam colinde interpretate de Marius Zgaianu.

Vine Clujul pe la noi – 25 decembrie, de la ora 13:30. Sergiu Vitalian Vaida ne aduce mesaje si daruri muzicale.
Popasuri Folclorice – 25 decembrie, de la ora 16. Vom asculta muzica populara si colinde interpreate de Sofia Vicoveanca, Ion Bocsa, Marcel Baru, colindatori din Suceava Alba si Prahova.

Ce vedem de Craciun la TVR 3 si TVR Cultural?

Colindam, colindam! – concert Paula Seling – 25 decembrie, ora 17:30.
Frumos e in septembrie la Viena – teatru, 25 decembrie, ora 20. In aceasta piesa ii vom vedea jucand pe Oana Pelea si Mircea Rus.

In perioada 24 si 25 decembrie, TVR Cultural a pregatit un documentar interesant numit 360 GEO, ce va fi difuzat pe 24 decembrie, de la ora 12. Brice Delsouiller este un pastor care isi petrece 6 luni din an pe muntii Pirinei cu oile sale.

Giselle – spectacol de balet, 25 decembrie, ora 18:25. Acest spectacol este pus in scena cu artisti balerini ucrainieni.
Titanic Vals – piesa de teatru, 25 decembrie, ora 16.
Trei generatii – piesa de teatru, 25 decembrie, ora 22.

Postul TVR Cultural este ultimul lansat de SRTV, incepand emisia din 1 decembrie 2022.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.