Deutsche Welle (DW) a iesit din grila Orange DTH
Televiziunea germana Deutsche Welle (DW) a iesit recent din grila de programe Orange satelit (DTH), fiind in continuare disponibil in reteaua de cablu Orange (atat pe infrastructura Telekom cat si pe reteaua proprie).

DW nu a fost inca inlocuit cu un alt program si nu exista informatii daca se va intampla acest lucru. Ultimul program introdus in grila de Orange DTH a fost Realitatea Plus in luna decembrie 2019. Din acea luna, nu au mai fost efectuate alte modificari ale grilei DTH.

Orange este una din variantele preferate ale abonatilor de televiziune prin satelit din Romania avand o grila decenta (in special comparativ cu grila Digi DTH) si preturi avantajoase.

Pachetele Orange disponibile prin satelit sunt:
Local HD (28 lei pe luna)
-39 de canale TV, dintre care 20 sunt in format HD;
-33 de canale incluse in Orange TV GO;

World HD (38 lei pe luna)
-76 de canale TV, dintre care 34 sunt in format HD;
-69 de canale incluse in Orange TV GO;

Family HD (47 lei pe luna)
-109 de canale TV, dintre care 48 sunt in format HD;
-98 de canale incluse in Orange TV GO;

Aceste preturi sunt disponibile pentru contractele incheiate pe 2 ani iar instalarea si activarea sunt gratuite in acest caz. Receptorul HD este inclus pentru aceste contracte iar fiecare decodor suplimentar costa 1 euro pe luna, pretul fiind foarte avantajos comparativ cu Digi (receptorul DTH costa 150 de lei platit integral sau in 6/12 rate) sau Telekom (2.4 euro pe luna sau cu plata integrala – 60.7 euro).

Deutsche Welle (DW) este o televiziune publica germana detinuta de Beitragsservice von ARD, ZDF und Deutschlandradio, o institutie publica germana. Desi televiziunea este sustinuta financiar de guvernul german, se doreste a fi independenta, fara a avea continutul influentat de guvern. DW este membra EBU (European Broadcasting Union), institutia europeana care organizeaza Eurovision.  

DW nu mai este disponibil in grila Orange din cauza incetarii emisiei pe satelitul Astra 5B 31.5°E insa DW HD este in continuare disponibil, fapt care ar putea duce la introducerea postului in format HD in grila Orange.

Voi ce parere aveti despre eliminarea Deutsche Welle din grila de programe Orange satelit? Lasati un comentariu mai jos.

Update 07.07.2020: DW este din nou disponibil in reteaua Orange DTH insa in format HD;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

11 COMENTARII

 1. Bună ! Probleme de transmisie ale programului DW English HD sunt doar la mine , sau e o problemă generală .
  Pe acel program îmi apare lipsă semnal și nu funcționează

 2. Din cate stiu DW era doar preluat de catre Orange de pe satelitul respectiv, la fel ca Valcea Tv, sau la fel cum Digi Satelit preia Sky News si CGTN Documentary. Deci nu era propriu-zis in grila si nici Orange nu l-a scos de pe satelit, ci cei care l-au urcat.

 3. Părerea mea este că Telekom pe Satelit are servicii mult mai proaste față de Digi Satelit. Cei de la Digi , în ultimii ani , au îmbunătățit grila , față de Telekom , care distruge acea grilă de la o zi la alte , scoțând toate programele bune și băgând posturi de nici nu a chef să mai deschid televizorul. Totuși , la ce prețuri mici au cei de la DIGI pe Satelit , se merită pentru acea grilă , față de Telekom care are niște prețuri foarte mari și servicii proaste .
  IAR ULTIMUL PROGRAM INTRODUS LA ORANGE NU a fost TVR 2 HD , ci Realitatea Plus, care a intrat în Decembrie , anul trecut

  • Au imbunatatit-o cei de la Digi insa foarte putin iar costurile pentru un abonat nou sunt foarte mari, totul se plateste. Nu mai vorbim de stocul de echipamente (receptoare), capitol la care se sta din nou foarte prost in reteaua Digi. Abonamentul este ieftin dar totul costa la inceput. Kit-ul 75 lei, receptorul 150 lei, taxa de instalare 50 de lei, sunt 275 lei de plata, fara abonament.
   Ai dreptate in legatura cu ultimul post introdus, greseala mea, am actualizat articolul.

   • Dacă ar introduce posturi gen :cele de la Discovery ,de la FilmBox, Cinemax 2 , TVR 3 , National 24 Plus, Look Sport 2 , 3 , Profit ro și mai multe programe HD , poate și Digi4K , atunci ar fi un adevărat adversar pentru Orange și FocusSat. Pe Telekom la lăsat în urmă de mult.