Digi elimina minutele internationale catre anumite destinatii
Digi Romania trimite informari abonatilor sai privind eliminarea minutelor internationale catre anumite destinatii si scaderea tarifelor internationale.

Modificarile catre destinatiile internationale sunt atat pozitive cat si negative. Partea negativa o reprezinta eliminarea minutelor catre anumite retele din UE, astfel incat in urmatoarele tari vom putea folosi minutele gratuite doar catre aceste destinatii:

 • Germania: Vodafone;
 • Marea Britanie: EE;
 • Austria: T-Mobile;
 • Spania: Digi Mobil Espana;
 • Franta: SFR, Free Mobile;
 • Ungaria: Digi;
 • Belgia: Orange, Proximus;
 • Grecia: Vodafone, Wind;

Este interesant ca in Spania si Austria sunt eliminate minutele catre toate destinatiile, cu exceptia retelelor care apartin grupului Digi. Reamintim ca Digi a eliminat minutele internationale catre toate retelele din Italia, cu exceptia Digi Mobil Italia, incepand cu 14 decembrie 2018.

Modificarile pozitive sunt reprezentate de reducerea tarifului catre principalele destinatii mobile din Europa de la 0.02 euro/minut la 0.012 euro/minut fara TVA. Asadar, la fiecare ora vorbita vom plati din 01 mai 2020 0.72 euro/fara TVA fata de 1.2 euro/fara TVA, cat plateam pana acum.

Abonatii au primit urmatorul SMS de informare: Din 01.05.2020 tariful pentru apelurile catre principalele destinatii mobile din Europa scade de la 0.02 euro/min la 0.012 euro/min, fara TVA. Din 21.05.2020 minutele incluse pentru apelarea principalelor destinatii mobile din Europa se modifica pentru o serie de tari si sunt disponibile pentru operatorii urmatori: Germania (Vodafone), Marea Britanie (EE), Austria (T-Mobile), Spania (Digi Spania), Franta (SFR, Free Mobile), Ungaria (Digi Ungaria), Belgia (Proximus,  Orange), Grecia (Vodafone, Wind). In cazul in care oferta noastra nu va satisface nevoia specifica de comunicare pentru retelele mobile din Europa, aveti posibilitatea sa renuntati la serviciul Digi Mobil in 30 de zile, fara despagubiri. Echipa Digi

Digi elimina minutele internationale catre anumite destinatii

Asadar, abonatii Digi care nu sunt de acord cu aceste modificari pot solicita rezilierea abonamentului fara plata unor taxe suplimentare, in termen de maxim 30 de zile de la data primirii notificarii. Insa, daca am primit un telefon in rate impreuna cu abonamentul respectiv, va fi nevoie sa platim ratele pe toate lunile ramase plus reducerea oferita de Digi (diferenta intre pretul de lista si pretul total oferit de Digi).

Voi ce parere aveti despre modificarile destinatiilor internationale care se vor efectua in reteaua Digi incepand cu 01 respectiv 21 mai? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

31 COMENTARII

 1. Buna ziua,de cateva luni bune platesc destui bani desii inainte nu plateam ,am un singur nr la care sun in Germania si este gratuit… intrebarea mea este dc nu se trimite un desfasurator sa vedem pt ce platim deoarece consultantii d-stra ne baga in ceata nu plaseaza dintr-o parte in alta,nu ne lamuresc corect…multumesc

  • Buna ziua,
   Noi nu suntem de la Digi.
   Puteti vizualiza desfasuratorul prin crearea unui cont online pe site-ul Digi, va logati si aveti acces la desfasuratoarele din ultimele 6 luni.
   Agentii Digi nu au acces la desfasuratorul dumneavoastra, trebuie sa va configurati personal un cont online.

 2. Si eu sunt in aceeasi situatie ,
  nu am primit nici un sms de la firma Digi ,
  am urmarit istoricul sms-urilor su nu apare nimic din data de 04.2019.
  Problema este ca eu am folosit acest abonament pentru convorbiri internationale (3000min/lunar) si din luna 07.2020 platesc aceste apeluri.

  Ce este de facut in aceasta situatie ?

 3. Nu mi se pare corect!!De ce nu respectati contractul care l-am încheiat cu DIGI mobil?Adică schimbați contractele cum doriți ☹Sunteți neserioşi,v ați făcut abonați şi vă bateți joc de ei.Nevorbind de serviciile pe care le daţi ☹

  • Noi nu suntem de la Digi iar ei au mentionat ca au fost trimise notificari privind aceste modificari, permitand rezilierea contractului in termen de maxim 30 de zile de la data primirii notificarii. Au voie sa efectueze modificari contractuale. Treceti la alt operator daca nu mai considerati ca fiind avantajos abonamentul Digi Mobil.

 4. Sursa acestei stiri care este??????
  La ei official nu am gasit asa ceva🤔😒
  Pot considera Fake News asta pana cand gasesc aceasta stiri pe siteul lor official, sorry

 5. Un articol pe care l am citit ieri și azi sâmbăta 25 aprilie 2020 am mers sa reziliez abonamentele (numere portare) ce urmau sa expire în 14 nov 2021!!! Numerele le am pe prepaid (fostele abonamente), fapt realizat pe loc, în 10min,pt 2 abonamente. O astfel de veste întradevăr a fost pe gustul meu și am renunțat la a mai fi abonat Digi cu 19 luni în avans fata de expirarea contractelor. Cost: despăgubiți zero. SATISFACTIE: maxima! Ce am acum, la 5eur nelimitat in rețea, 100min nat mobile international, 900min nat orice rețea și 55gb la viteza 4g+.

 6. Sa va fie rusine de ce nu respectati contractul care l-am încheiat cu DIGI mobil și v-ați trezit acuma ca modificați clauzele din contract.Rusineeeeeeee.

  • Noi nu suntem de la Digi.
   Puteti rezilia abonamentul in termen de maxim 30 de zile de la data primirii notificarii daca nu sunteti multumit de aceste modificari.

  • Interesant, nu stiam ca exista astfel de servicii.
   Practic, inchiriem un numar de telefon virtual acolo, noi platim tariful catre acel numar iar apelul este redirectionat catre numarul real cu care dorim sa discutam.
   Totusi, par destul de dubioase firmele care ofera asa ceva, nu stiu cat de legale sunt aceste servicii dar firmele pe care le-am gasit eu au site-uri dubioase, fara date de contact reale. Merita incercat doar facand plata cu Revolut sau PayPal, nu mi-as folosi datele de pe card sa cumpar asa ceva.
   Daca ajungem sa folosim un astfel de serviciu, este obligatoriu sa verificam inainte numarul de telefon care ne este oferit sa ne asiguram ca avem minute incluse catre acea destinatie.

   • In monentul de fata am 4 abonamente la Digi si anume toate sunt Digi Optim Nelimitat. Fiecare are cate 3000 min internationale. Acum sunt curios cate min mai sunt internationale din cele 3000/luna si daca au taiat din tarile in care aveam 0 min inclusiv in SUA.

    • In continuare exista cele minute insa a fost redus numarul de operatori din anumite tari din Europa catre care le folosim. Pentru tarile mentionate in articol, se pot folosi minutele doar catre destinatiile mentionate din 21 mai. Catre SUA nu au fost facute modificari.

 7. Au ajuns la fundul sacului…acum cand toata lumea are nevoie de comunicare desigur ca operatorii de telefonie cu o mână dau si cu doua iau. Mergem mai departe, portarea la concurenta este una din soluții, alti operatori au o doza de minute internaționale incluse in abonamente. Avem pe alese…

  • Si Digi are un numar de minute, doar ca au eliminat din destinatiile respective.
   Oricum, e bine sa ne facem un calcul inainte sa ne portam in alta retea, pentru a evita surprize. De exemplu, daca vorbesti international 200 de minute, adauga la abonamentul Digi inca vreo 2 euro si ceva, cat te-ar costa sa vorbesti pe cost suplimentar.
   De asemenea, cand ne portam in alta retea, este indicat sa ne asiguram ca operatorul respectiv are minute incluse catre destinatia care ne intereseaza, deoarece si la alti operatori e valabila regula cu destinatiile principale.

  • Aiurea. Treci luni, pe loc, de la Abonament pe Digi Prepaid și apoi mergi la portare, cu simul prepaid ce îl vei avea pe loc, la ce operator vrei tu… Calicii o pățesc!!!