Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

Informatiile prezentate in acest articol nu sunt corecte, cu scuzele de rigoare mentionam urmatoarele: Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

Compania RCS & RCS (Digi) ar fi ajuns la un acord pentru a cumpara compania Akta, reprezentantii relatii cu clientii RCS – RDS deja confirma aceasta informatie. Toti abonatii Akta vor fi trecuti treptat pe infrastructura si oferta companiei RCS – RDS (Digi).

Veste buna pentru abonatii Akta, oficialii companiilor Digi si Akta au ajuns la un acord pentru achizitia Akta de catre Digi, urmand ca abonatii Akta sa beneficieze treptat de infrastructura si beneficiile abonamentelor Digi.

In luna decembrie 2018 fondul Pinebridge ceda o parte din actiunile Akta catre Clever Media, companie controlata de catre Adrian Tomsa un apropiat al lui Zoltan Teszari. Scriam despre acest subiect pe 22 decembrie 2018 ca Akta ar urma sa fie controlata indirect de catre Digi insa se pare ca Akta ar urma sa fie achizitionata de catre Digi (RCS – RDS) iar abonatii Akta vor fi migrati in reteaua Digi. Adrian Tomsa ar fi avut o contributie importanta in acordul celor doua companii.

Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

O mare parte din clientii Akta deja au fost importati in bazele de date Digi (RCS – RDS) urmand ca treptat sa se modernizeze reteaua in zonele in care nu exista retea de fibra optica pentru abonatii Akta, aceasta actiune fiind de durata, integrarea abonatilor Akta in reteaua Digi ar putea dura cateva luni. Akta are in prezent aproximativ 600.000 de abonati.

In urma acestei tranzactii importante, programele Digi Sport vor intra in grila Akta urmand ca posturile Cinemaraton si Comedy Est sa fie disponibile in reteaua Digi, informatie pe care am mentionat-o ca zvon in luna decembrie. Schimbul de programe Digi Sport / Cinemaraton – Comedy Est ar urma sa se faca in luna aprilie. Momentan, pentru a primi suport pentru serviciile contractate in reteaua Akta trebuie sa sunam in continuare la serviciul de relatii cu clientii Akta.

Digi (RCS – RDS) va cumpara Akta

Achizitia Akta de catre compania Digi (RCS – RDS) este o mutare importanta pe piata de telecomunicatii din Romania si un lucru bun pentru abonatii Akta, in special pentru cei din zonele in care se va face modernizarea retelei, infrastructura RCS – RDS (Digi) fiind una preponderent de fibra optica.

Voi ce parere aveti despre achizitia companiei Akta de catre Digi (RCS – RDS), este o veste buna sau o veste mai putin buna pentru voi?

Update 14.03.2019: Toti abonatii Akta vor fi trecuti, in timp, pe infrastructura Digi de fibra optica; Akta isi va pastra denumirea insa va fi controlata de catre Digi; Ii multumim colegului Bebe pentru informatii;

Informatiile prezentate in acest articol nu sunt corecte,mentionam urmatoarele: Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

Update 15.03.2019: Digi a preluat infrastructura si abonatii din judetele Covasna, Arges, Dolj, Timis, Hunedoara, Sibiu, Maramures, Brasov, Satu Mare;
Update 05.04.2019: Digi preia infrastructura+abonatii Akta din judetele Buzau si Olt;
Update 14.07.2019: Digi a achizitionat abonati si construieste retea in judetul Harghita, localitatile: Miercurea-Ciuc, Balan, Borsec si Toplita;
Update 29.11.2019: Conform anuntului facut la bursa de catre Digi, RCS – RDS a ajuns la un acord prin care au dreptul sa opereze retelele de telecomunicatii Akta, DCS (Digital Cable System) si ATTP Telecommunications prin intermediul caruia vor furniza 540.000 de servicii de televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixa si telefonie mobila;

Update 27.07.2020: Digi a primit acordul de la Consiliul Concurentei pentru a cumpara Akta iar abonatii Akta sunt deja informati privind aceasta preluare;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

156 COMENTARII

  • Noi nu suntem de la Digi, doar oferim informatii. Daca serviciile dvs au fost cumparate de catre Digi atunci cand sunati la numarul de relatii cu clientii Akta ar trebui sa se auda mesajul robotului Digi.

 1. pe cand o sa ia digi si in jud braila ? akta a scumpit iarasi…servicii…varza,operatori collcenter fara lipsiti de informatii utile si rspect fata de clienti

 2. După transferul la digi ce se va întâmpla cu decodoarele akta, trebuie returnate sau vine cineva din cadrul firmei pentru a le lua?

  • Nu stiu exact, fie se vor recupera de catre echipa de instalare in momentul in care se va face schimbarea de infrastructura, fie veti fi indrumat intr-o casierie Akta.

 3. După ce vor fi transferați toți abonații akta în rețeaua digi, aceștia vor închide rețeaua akta, ma refer la zonele în care digi a cumpărat akta

  • In unele zone unde au cumparat reteaua akta digi a venit cu fibra optica si i-a transferat pe fibra. Acest transfer al abonatilor s-a finalizat deja in mai toate zonele unde au cumparat.

 4. Cea mai proasta companie de tv-internet si voce care exista pe piata in Romania e Akta-Dcs ! care au preturi exorbitante,si servicii de ***.

  Comentariu moderat, limbaj neadecvat.

 5. Bună. Poate confirma cineva care a fost client Akta la cablu digital dacă posturile Digisport,Filmnow, Digi Animal world, Digi Life,Digi World au fost introduse în grila lor acum ca a devenit abonat Digi ținând cont că în localitatea respectiva firma Rcs&Rds a preluat abonații Akta?

 6. Interesant in judetul Covasna comuna Hăghig pe data de 13,14 martie au venit cu infrastructura si au acoperit și comuna noastră firma Rcs &Rds prin FTTH .La începutul săptămânii trecute au venit din nou și au pus și cutiile pe stâlp de unde vor trage cablu la locatarii care vor să se aboneze. După ce au terminat lucrările peste câteva zile cei care se ocupa de situl Rcs&Rds la secțiunea Acoperire națională au ai menționat la județul Covasna comuna Hăghig ca avem următoarele servicii Televiziune :Infrastructură tip FTTH, satelit, Internet Tip infrastructură FTTH:Telefonie fixă Tip Infrastructura FTTH, Telefonie mobilă:Voce 3G Excelentă, Date 3G Excelentă, Date 4G Bună,Digi Energie Disponibil. Acum însă au actualizat și la localitatea noastră au trecut ca beneficiem de Televiziune prin satelit,Digi mobil:Voce3G Excelentă,Date 3G Excelentă, Date 4G Bună, Digi Energie Disponibil. Infrastructura la serviciile de televiziune, Internet fix,Telefonie fixă nu mai e trecut.Nici ăștia nu stiu ce fac,deși cei care au tras cablurile au spus că vom avea acele servicii ca la oraș aici sa referit la televiziune, Internet, telefonie fixă prin FTTH.

  • Intr-adevar, vad ca acum nu mai figureaza servicii fixe in Haghig, Covasna. Posibil ca din cauza ca inca lucreaza pentru dezvoltarea retelei sa nu fie inca actualizat site-ul. Din cate stiu, la Digi acoperirea pe site ar trebui sa reflecte realitatea in sensul ca daca apar servicii fixe intr-o localitate, 100% exista in acea localitate.
   Totusi, nu ar strica sa faci o solicitare si la Digi sa verifice situatia despre acoperire de pe site, sa vezi de ce s-a schimbat. Parerea mea este ca au modificat deoarece inca lucreaza la dezvoltarea retelei.

   • Nu știu dacă mai lucrează cei de la Digi la noi in localitate mai ales că săptămâna trecută un echipaj a tras cablurile în localitatea Araci, urmând să pună pe stâlp și acolo cutiile Pe site apare la județul Covasna comuna Araci ca localnicii ar beneficia de servicii prin FTTH. Interesant a fost ca in Valcele unde Digi există din toamna anului 2017 săptămână aceasta luni erau colegii de teren care au schimbat de tot cablurile. Sincer nu stiu de ce ținând cont că în Valcele din 2017 Digi oferă infrastructură FTTH. Daca colegii care lucrează pe teren și au fost la Hăghig, nu cred ca isi fac treaba pe jumătate adica să nu îl termine de tot urmând să se mute în alte localități. Sau greșesc cand specific acest lucru.Am fost la oraș la un sediu Digi unde am vorbit cu un tehnician la care am spus că am văzut colegii lui de teren în Valcele la care a spus că schimba infrastructura din nou .Dar ce cablurile ce trag sunt de proasta calitate de trebuie schimbat după un an jumate.Intreb si eu din curiozitate

    • Nu stiu de ce le schimba, poate nu era chiar fibra optica in Valcele, ei mai au si o retea hibrida, fibra optica pana la echipamentul de pe stalp iar de acolo cablu utp, poate era acesta cazul, cine stie.

 7. Intrebarea ar fi dacă Digi a preluat firma locală Akta, tarifele rămân aceleași ca in prezent? Sau după ce semnam un contract și între timp în cursul acestei luni au venit cu infrastructura si la noi in localitate Rcs&Rds e o chestiune de timp până când vom trece la oferta lor prin FTTH?La noi de exemplu au umblat in localitate la abonați cate au preluat și în contract au bifat ca voi avea pachetul internet fix Fiberlink Popular, și cablu tv analogic și digital.Cica in maxim trei săptămâni ar trebui să instaleze aceste servicii. Asta înseamnă că ar trebui să facă un proces verbal prin care voi renunța la internet fix ce au preluat să trec la oferta lor prin FTTH, și să renunț și la dth.Sau trebuie să mă prezint la un sediu Digi unde să d3clar că vreau să renunț la serviciile de care beneficiez in prezent televiziune prin satelit și internet fix ce au preluat ei ca ulterior să trec la oferta lor.Totusi am auzit ca nu au oferte de televizoare, laptopuri, tablete, și nici 50% reducere pe o perioadă de 12 luni pentru abonații noi din zonele rurale. Cică ofertă de 50% reducere e valabilă numai până la sfârșitul acestei luni .Din data de 1 aprilie nu au nici o ofertă nouă pentru abonații noi.

  • In localitatile in care Digi a cumparat abonatii Akta, clientii se vor trece pe infrastructura, grila si oferta Digi. Nu stiu sigur daca vor face treceri peste tot pe GPON la case sau FTTH in zona de bloc, posibil sa treaca si pe EPON la case, tot o fibra dar mai slabuta decat GPON-ul de la case.
   La DTH cred ca poti renunta direct cand ajunge echipa de instalare si iti vor lua si receptorul/kit-ul de antena daca sunt in custodie (presupun ca tot la ei esti abonat la DTH, nu?). De regula asa se procedeaza, se recupereaza in teren echipamentele satelit insa intreaba baietii care vin acasa pentru instalare si iti zic ei concret. Oferta cu televizoare, laptopuri sau tablete a fost suspendata din cate stiu (doar oferta cu televizoare a fost disponibila in multe zone din tara), laptopuri si tablete s-au oferit doar la fidelizare in cateva zone. Cred ca 50% reducere pe 12 luni mai ofera doar acolo unde au concurenta mare in zone rurale. Momentan pentru abonatii noi se ofera 50% reducere in primele doua luni pentru serviciile de televiziune si internet doar daca optezi pentru ambele servicii… slabuta oferta.

  • Domnule Laurentu posturile digi sport nu vor intra in grila decat daca in localitatea dvs digi a cumparat abonatii si infrastructura akta. Ati primit sms de instiintare? Puteti suna la nr relatii clienti akta si daca va intra robotul digi atunci ati fost cumparat de ei, daca va intra robotul akta atunci nu veti avea digi sporturile in grila.

   • Am primit mesaj de informare ca serviciile akta au fost cumparate de digi, pana acum au adaugat si programele digi sport 1,2,3 in grila analogica, in schimb grila digitala nu s a modificat

 8. DACA ATI CUMPŐRAT AKTA,TAOTE CANALELE PUNET LA DIGI SAU NU,PE MINE DIGI SINT SI ATI CUMPARAT PUNET SI CANALEE MAI MULTE LA DIGI ,MI MULTE MAGHARI ,KRISTI LA SATU MARA ,ATIMULTE MAGIARI SINT ,AT CUMPARAT AKTA ,POT PUNET MAI MULTE POSTUL LA DIGI,.,

  • Noi nu reprezentam compania Digi, doar oferim informatii in limita posibilitatilor. Fostii abonati Akta care au fost preluati de catre Digi primesc mesaje de informare in acest sens si vor fi trecuti pe infrastructura si grila de programe Digi.

 9. Domnilor Mihai si Dumi nu se stie in ce judete vor mai lua clienti de la akta. Se zvoneste ca si in luna aprilie ar urma sa ia digi clientii akta din 8 judete. Dar vom vedea ce va fi.

 10. Bună ziua. păi ce-o să se întâmple cu programele CINEMARATON și COMEDYEST ? vor intra și la rds/digi ? ce se va întâmpla cu contractele încheiate între Digital Cable Systems și reprezentanții televiziunilor adică, cu programele Orizont TV, Kapital TV, Bucuresti TV, Medika TV, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD,DocuBox HD, DocuBox, Arcadia World TV, Bollywood Clasic, Arcadia World TV HD, The Fishing&Hunting HD, Deutsche Welle, Cinethronix, Magic TV HD, Magic TV, Rock TV, JimJam, AMC, Investigation Discovery, Auto Motor Sport, Extreme Sports, LOOK PLUS HD, LOOK SPORT HD, Investigation Discovery HD, Epic Drama HD, Cinemaraton HD, TNT HD, Crime & Investigation Network, Outdoor Channel, Hustler TV, Private TV, etc….vor intra și la rds/digi ? sau vor ieși din grilă de la Akta ?

  • Domnule Ionut ati primit sms ca sunteti abonat digi? Daca da atunci inseamna ca zona dvs a fost cumparata de digi. In zonele acelea grila akta va fi inlocuita cu grila digi de catre tehniceni.

   • Bună ziua. Nici eu, nici mama nu am primit nici un SMS că mama a fost mutată pe Digi; doar acest aspect am aflat de pe acest forum și forumul Softpedia că Digi a cumpărat Akta în opt județe printre care și județul Argeș. Am aflat și de la un tehnician Digi și mi-a confirmat că Digi a cumpărat Akta prin interpuși și la Merișani Județul Argeș. Stau și mă gândesc ce se va întâmpla cu contractele în care Digital Cable Systems și Akta Telecom au încheiate cu distribuitorii și furnizorii posturilor TV înainte să îi preia Digi, și anume: cu Arcadia TV, cu FilmBox-urile și DocuBox, cu AMC, cu Cinetronix, cu Bollywood, cu posturile locale și regionale și alți furnizori și distribuitori ai altor posturi TV? Așa cum noi abonații respectăm clauzele contractuale cu cablistii, așa și fiecare cablist vechi și nou trebuie să respecte clauzele contractuale cu furnizorii și distribuitorii posturilor TV, înainte de preluare de un alt cablist. Adică: Digi este obligat să respecte clauzele contractuale încheiate între Digital Cable Systems și Akta Telecom cu furnizorii posturilor TV încheuate înainte de cumpărarea
    Akta. Aștept un răspuns, vă rog mult din tot sufletul. Să fiți binecuvântați cu toții!

    • Domnule Ionut o intrebare in grila dvs au intrat posturile digi analog pentru moment? Daca da atunci ati fost cumparat de digi. O sa vina tehnicienii digi si o sa va mute pe fibra optica. Stiu ca in comuna Merisani digi are fibra optica. Cand o sa vina sa va mute pe fibra veti semna un contract nou.

     • Bună ziua. De îndată ce merg la părinții mei, în Comuna Merișani sat Vărzaru, am să îți spun, dacă am grila analogică de la DIGI sau de la Akta. O zi frumoasă.

    • Buna seara,
     Cei de la Digi nu au nicio obligatie sa asigure grila/conditiile prin care vechiul operator furniza serviciile, obligatia lor este sa informeze abonatii preluati iar in cazul in care abonatii nu sunt de acord cu aceasta preluare, pot rezilia contractul.

 11. Unde plătesc factura Acta si cit,in cadrul carei companii digi sau acta .Client ACTA Fekete Florica str **** sat Românești com.Tocmești Jud.Timiș. cod client:****.Contract nr:*****

 12. Bebe sincer voi ați scris ca întra Cinemaraton și Comedy Est vezi la discuții tvr 2 hd s tvr 2 hd la digi.. Ce cred eu…pure speculații pe acest site.. Recunoști sau nu ca a-ți scris ca întra aceste 2 canale?

  • Da am scris ca intra cele 2 posturi tv pentru ca aveam informatii ca digi a cumparat akta. Dar dupa cum vezi in materialul de sus digi a dezmintit informatia si au spus ca au cumparat o alta firma care avea active ce au apartinut in trecut firmei akta. Insa eu tind sa cred ce spune domnul Vasi. Timpul va demonstra cine are dreptate

 13. 8 judete cumparate de digi de la Akta in luna martie: Timis, Hunedoara, Sibiu, Dolj, Satu Mare, Maramures, Brasov si Galati. Urmeaza alte 8 in aprilie. Akta in cateva luni va disparea din lumea telecomunicatiilor.

  • Ionut nu se stie cate judete au luat cei de la digi. Daca vrei sa afli daca esti abonat digi suna la relatii clienti akta si daca te redirectioneaza catre digi atunci esti client digi, daca nu atunci ai ramas client akta.

 14. cinemaraton si comedy este intra in grila DIGI ?? asta este singura intrebare..posturi din lista must carry am inteles ca intra din aprilie fara Rock Tv, Magic Tv si NCN..dar aceste 2 posturi Cinemaraton si Comedy este intra sigur la DIGI ??..rog persoane care chiar stiu sa raspunda..

 15. Salut Robert! Asta inseamna ca abonatii akta vor putea beneficia de serviciile de internet prin fibra optica de la Digi cum ar veni? Si vreau sa pun cele avansate, 300mb, 1gbps si mai departe. Sau Digi cumparand akta doar incaseaza profitul pe aceleasi servicii? Mereu am fost nemultumit de internetul de la akta, dar nu am avut de ales!

  • Salut Ionut,
   Da, abonatii Akta vor putea beneficia de serviciile prin fibra optica de la Digi insa doar in anumite judete unde au achizitionat clientii + infrastructura, in ce judet? Teoretic ar trebui sa primesti un SMS de informare daca schimbarea se va face si in cazul tau.

   • Eh. La sat, Calmatui, in judetul Galati. Suntem generatia mai moderna si noua care tanjeste dupa un net mai bun, dar nada. Majoritatea din noi au plecat, trebuie sa plecam si noi curand… dar macar sa jucam si noi un PUBG cum trebuie pana atunci.

    • Sunt de acord ca trebuie sa plecati. Ma gandesc eu sa plec din tara si totusi locuiesc in unul din orasele mari, cu atat mai mult ar trebui sa o faci si tu.
     Revenind la subiect, momentan in Galati nu stiu daca vor prelua abonati, daca vom avea informatii suplimentare vom actualiza aici.

     • Nu prea mai am ceva concret de spus, sunt lamurit. Revenind la primul subiect, apreciez ce mi-ati spus si va respect decizia, dar nu doar atat, chiar o incurajez, la fel si cum dumneavoastra mi-ati incurajat-o.

      Revenind la al doilea subiect, cum am mai spus, sunt lamurit, nu se pune problema oricum, nu tanjeam dupa, dar era bine venit. Multumesc pentru discutie, o za mai arunc un ochi pe aici!

      O zi buna sa ai, Robert! 😀

 16. Au preluat și în județul Covasna comuna Hăghig. Am primit un mesaj de înștiințare în care scrie că am un nou cod client și că pot plăti factura curentă la internet fix la un magazin Digi sau la Paypoint,Payzone.De asemenea mi sa spus ca facturile nu se vor mai plăti la căderii Akta.

 17. Bună ziua. deci să înțeleg că firma de cablu AKTA nu va mai exista că, a fost cumpărată de …. interpuși ?? păi ce-o să se întâmple cu programele CINEMARATON și COMEDYEST ? vor intra și la rds/digi ? ce se va întâmpla cu programele care sunt în grilă la AKTA și nu sunt la rds?digi…adică, cu programele Orizont TV, Kapital TV, Bucuresti TV, Medika TV, Viasat Explore HD, Viasat Nature HD,DocuBox HD, DocuBox, Arcadia World TV, Bollywood Clasic, Arcadia World TV HD, The Fishing&Hunting HD, Deutsche Welle, Cinethronix, Magic TV HD, Magic TV, Rock TV, JimJam, AMC, Investigation Discovery, Auto Motor Sport, Extreme Sports, LOOK PLUS HD, LOOK SPORT HD, Investigation Discovery HD, Epic Drama HD, Cinemaraton HD, TNT HD, Crime & Investigation Network, Outdoor Channel, Hustler TV, Private TV, etc….vor intra și la rds/digi ? sau vor ieși din grilă de la Akta ?

  • Domnule Ionut Digi a cumparat de la ATTP Telecommunications active . Aceste active au fost in trecut la Akta. Firma ATTP avea abonati in cateva judete printre care si judetul dvs Arges, inclusiv comuna Merisani. In scurt timp vor veni tehnicenii digi sa va mute pe infrastructura lor din zona, daca doriti bineinteles. Pentru mai multe detalii sunati relatii clienti akta pentru a vedea daca ati fost cumparat de digi. Grila Akta din zonele cumparate de digi va fi inlocuita cu grila digi. Sper ca ati inteles.

   • Părinții mei au un contract încheiat cu Akta până în 2020 în valoare de 21 lei lunar, grila analogică. Oare cei de la DIGI vor vrea să respecte clauzele contractuale încheiate cu Akta înainte de preluare?

 18. Concluzie:Ne ambiționăm repede și credem orice.Deci,avem speranțe de mai bine.Si spre final,va rămâne la Digi tot ce avem ,cu minore modificări,din listă.Mai așteptăm și luna aprilie..Ceva-ceva tot o intra

  • Buna seara,
   Conform unui contract de cumpărare de active încheiat între RCS & RDS S.A., în calitate de cumpărător, și ATTP Telecommunications S.R.L., în calitate de vânzător, DIGI | RCS&RDS a dobândit, în cateva localități din România, anumite componente de infrastructură și un portofoliu limitat de abonați. Abonații au fost înștiințați în legătură cu această tranzacție și urmează să fie integrați în portofoliul RCS & RDS S.A. Activele dobândite au fost anterior în proprietatea grupului AKTA | DCS.

 19. Informatiile sunt corecte. Digi a cumparat in martie prin ATTP Telecomunications S.R.L. de la Akta 8 juete: Timis, Hunedoara,Sibiu, Dolj si inca 4 judete care nu le stiu momentan. Tranzactia este strict secreta atat pentru Akta cat si pentru RDS pentru a nu intra in vizorul Cosiiliului Concurentei. In aprilie urmeaza alte 8 judete si tot asa pana Akta vinde tot fara ca nimeni sa nu bage de seama ca Digi detine monopol.Sunt jocuri la nivel mare. Sursa sigura din interiorul acestor firme va da informatia.

 20. Avantaje și dezavantaje!!!Grila bună la Akta.Deja au introdus toate canalele din lista must carry.. Documentare ,hd-uri.,localele urcate pe digital.150 canale tv.Avantaje ar fi posturile Digi sport.Am impresia că grila Akta este mai buna ca cea de la Digi .Pe net stau mai prost și au căderi mari de semnal.Sa sperăm că se concretizează modificările spuse.Doamne ajuta!!!Sunt așteptate, modificările.

 21. Bună ziua. Nu ziceați voi că Orange vrea să cumpere Akta? Ce se va întâmpla cu posturile TV care sunt la Akta și nu sunt la DIGI, cum sunt: DocuBox, FilmBox-urile, AMC, Arcadia TV și multe altele care sunt la Akta și nu sunt la DIGI?; Le vor elimina în grilă sau le vor păstra cei de la DIGI, în grila Akta?

  • Buna ziua,
   Era zvonuri acum ceva timp despre Orange insa am scris inca din decembrie ca Pinebridge a vandut actiuni catre Clever Media iar Akta ar urma sa fie controlata de catre Digi.
   Grila Akta va fi folosita doar de catre abonatii Akta care inca nu au fost trecuti pe infrastructura Digi. Cine va fi trecut pe infrastructura Digi, va beneficia de grila de programe Digi.

 22. Asta înseamnă că treptat abonați Akta cablu vor beneficia de grila de programe ce oferă în prezent Rcs&Rds pentru abonații cablu digital?Totusi in prezent grila de programe diferă de exemplu la Akta sunt disponibile posturile Amc,pachetul Discovery,pachetul Filmbox,dar și alte posturi acestea nu vor mai fi disponibile in continuare?Sau vor fi disponibile cu această ocazie tuturor abonaților Rcs&Rds aici ma refer la abonați actuali Digi tv cablu?

  • David pentru o perioada akta va avea o grila diferita fata de digi. Dupa aceea va fi cum a spus si Alin adica cum este nextgen si telekom adica 97% grila asemanatoare.

  • Pe masura ce abonatii Akta vor fi trecuti pe infrastructura Digi (RCS – RDS), vor fi trecuti pe grila de programe a celor de la Digi. Cred ca va dura aceasta trecere cateva luni bune, depinde ce posibilitati tehnice au in zonele Akta.

 23. Compania RCS&RDS a achiziționat cu ”ajutorul” de la Clever Media compania Digital Cable System, cunoscută în piața telecom, AKTA.

  În următoarea perioadă abonații AKTA vor fi trecuți în baza de date RCS&RDS, în grila AKTA vor fi introduse, în primă fază, canalele Digi Sport, urmând ca apoi grila și oferta comercială să fie (re)adaptate.

  Pe scurt și pe înțelesul tuturor, AKTA va fi pentru DIGI, ce este Next Gen penru Telekom.