Huawei a publicat un comunicat de presa prin care anunta ca majoritatea telefoanelor lor vor primi update la Android M. In noul update va fi disponibila interfata EMUI 4.0 iar pentru instalare e nevoie de aplicatia HiCare.

Update-ul cu Android Marshmallow este disponibil doar pentru telefoanele OpenMarket, care nu apartin de un operator de telefonie si care, implicit nu au facut modificari in soft.

Pai cum vodafone isi moteaza sigla pe unde apuca atunci inseamna ca toate telefoanele achizitionate la abonament vor fi scutite de aceste update-uri.

Pasii pentru instalarea update-ului sunt simpli: Se intra in aplicatia HiCare, se accepta termenii si conditiile, sebifeaza optinea Europa/Romania.

Selectati OS Upgrade Early, Adopters -> Apply -> System Update.

Chiar daca pare ciudat, Romania este singura tara europeana care beneficiaza de noul update la Android M pentru toate modelele de Huawei si Honor.

Lista cu telefoanele care vor beneficia de update este urmatoarea:Huawei P8, Huawei P8 max, Huawei Honor 6 Plus, Huawei Honor 7, Huawei Honor 7i, Huawei Mate S, Huawei G8, Huawei Mate 7, Huawei Honor 6, Huawei Honor 4x, Huawei Honor 4C, Huawei G7, Huawei Nexus 6.

Din pacate lista cu dispozitivele (si fac referire la toate marcile de telefoane) care vor primi update este destul de mica. Mai marii creatori de telefoane dezvolta noul sistem de operare pentru cateva telefoane de top iar cele mai slabute raman mereu cu un sistem de operare vechi si neupdatat. Motivele pe care producatorii le invoca mai mereu sunt specificatiile hardware slabe ale dispozitivelor. Totusi sunt ferm convins ca exista telefoane pe piata care nu beneficiaza de update la Android M dar ar putea sa-l ruleze cu brio.

Din nefericire, un update ar implica prea multe costuri si venit 0. Astfel producatorii implementeaza cele mai noi sisteme de operare pe telefoanele pe care le produc pentru a le vinde mult mai usor. De exemplu, LG G2 sunt convins ca ar putea rula fara probleme Android M. Noroc ca exista alternative precum Cyanogen Mod si alte rom-uri custom.

Sursa:arenit.ro

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.