Expertnet, Start Net, Lyl TV Sistem si Gliga Comimpex preluate de Digi

Expertnet, Start Net, Lyl TV Sistem si Gliga Comimpex preluate de Digi – Cele 4 firme locale/regionale au fost preluate recent de Digi, clientii urmand sa fie trecuti pe reteaua Digi in viitorul apropiat.

Gliga Comimpex este o companie din Reghin care detine furnizorul de telecomunicatii Gliga CATV, posturile de televiziune Gliga TV/Ardeal TV si postul Radio Son Reghin. Compania opereaza in 6 judete: Mures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Sibiu, Harghita si Alba.

Expertnet Calarasi este un furnizor de servicii fixe (televiziune si internet fix) din Calarasi care ofera servicii in 3 judete: Calarasi, Ilfov si Giurgiu. Desi este un operator regional, recenziile companiei pe Facebook sunt foarte slabe, avand 1.8* din 5*, din 29 de recenzii. Servicii sunt furnizate prin fibra optica iar abonamentele de internet oferite sunt de maxim 1000 Mbps.

Expertnet Calarasi a primit si o amenda din partea CNA de 10.000 de lei in anul 2013 conform site-ului CNA.ro:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat distribuitorul de servicii S.C. EXPERTNET S.R.L. cu amendă de 10.000 lei, întrucât, în reţeaua de comunicaţii electronice din localitatea Olteniţa, judeţul Călăraşi, a retransmis în sistem analogic programe fără a fi înscrise în oferta de servicii şi fără a solicita acordul C.N.A. cu privire la modificarea structurii acesteia, iar pentru retransmiterea programelor în sistem digital nu deţine aviz de retransmisie, fapte ce contravin prevederilor art. 74 din Legea audiovizualului.

Star Net este un furnizor de servicii local din judetul Alba iar Lyl TV Sistem ofera servicii in Calarasi.
Abonatii companiilor Gliga Comimpex, Expertnet, Star Net si Lyl TV Sistem vor fi trecuti treptat pe infrastructura Digi si pe grila de programe RCS & RDS. De asemenea, abonatii vor primi la domiciliu scrisori de informare privind preluarea firmelor la care sunt abonati.

O alta firma preluata de Digi in ultimele luni a fost Digital CATV care furniza servicii in Braila, Buzau si Fetesti.

Reamintim ca Digi a preluat si retelele Bizar Telecom, KTV si Naim la mijlocul anului 2019. Prin preluarea acestor retele si dezvoltarea continua a infrastructurii de fibra optica, in special in zonele rurale, Digi demonstreaza ca doreste sa isi mentina pozitia de lider pe televiziune prin cablu si internet fix.
Le multumim utilizatorilor Bogdan si Gorila pentru pont;

Update: Gliga Comimpex a fost cumparata de Digi acum aproximativ 1 an, desi au fost trimise scrisori de informare abonatilor chiar si luna trecuta;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

28 COMENTARII

 1. Buna ziua . Ma numesc ****** (cod client ***** ) Conform contractului nr.****/**** , incheiat cu firma S.C.EXPERTNET S.R.L, am achitat contravaloarea furnizarii de servicii internet si cablu pentru intreg anul 2020 in data de 22.01.2020 cu chitanta nr. **** /valoarea 540 lei. Preluarea firmei de catre DIGI Romania si modificarea contractului meu incepand cu data de 01.08.2020 nu a tinut cont de plata efectuata anterior . In consecinta mi s-a emis eronat o noua factura de plata. In vederea solutionarii situatiei prezentate va anexez o copie a chitantei sus mentionate. Precizez ca am facut o reclamatie si telefonic fiind inregistrata cu nr. ***** /26. 08.2020 In speranta rezolvarii favorabile si in timp util
  va multumesc anticipat. Mentionez ca am trimis copia chitantei pe mail la adresa :dovezi plata @RCS-RDS.RO [ 26.08.2020 ora 16.20 ]

 2. Bună ziua! Mar interesa si pe mine televiziune prin cablu și internet Expertnet Digi Oltenița
  în satul Aprozi, ORAȘ Budesti, JUD Călărași daca se poate?

  • Buna ziua,
   Conform site-ului Digi Romania, in Aprozi, Calarasi nu exista acoperire pentru serviciile Digi insa poate exista acoperire de la reteaua preluata Expertnet si nu au actualizat site-ul, pentru un raspuns concret va recomand sa sunati la relatii cu clientii Digi Calarasi la numarul 0342400414.

 3. Buna ziua,
  Reprezint firma ***** SRL cu sediul in Oltenita, CUI: *****, client RCS&RSD cu cod client-*****, prin preluarea de la EXPERNET Srl. Am incercat sa creez cont pe digiromania.ro si nu recunoaste firma ca si client. Va rog sa-mi comunicati ce trebuie sa fac. Multumesc.

  • Buna ziua,
   Sunati la relatii cu clientii Digi business la numarul 0314006500 sa verifice daca a fost inregistrata firma in baza de date Digi.

 4. Digi este o firma prea mare că sa fie o firma serioasa,regret că au preluat expert-net ce grila de programe aveam noi nu o vom regăsi la Digi în veci vecilor și să ne ferească al de sus de probleme că îți crește barba pina rezolva Digi ceva.Necazul Olteniței este că nu are de unde alege decit Digi și Telekom oferă servit de tv ,internet și telefonie in oraș

  • Asa sunt companiile mari in general, de regula firmele mici sunt mai atente cu clientii lor.
   Insa, in cazul Expert Net am citit unele pareri destul de proaste, chiar daca nu aveau foarte multi clienti. Furnizorii acestia de servicii mici nu sunt in legalitate 100%, de aceea „isi permit” sa ofere o grila de programe mai buna ca a operatorilor mari.
   Cat despre rezolvarea problemelor, sunt lucruri care se rezolva mai repede la operatorii mari, consider ca depinde foarte mult de zona, de problema si de norocul fiecarui abonat.
   Macar aveti de unde sa alegeti dintre Digi si Telekom, sunt orase mult mai mari in care Digi are monopol.

   • Digi își bat joc de clienți pur și simplu tratează numai din poziția de forță ori că ei ori pa sunt abonatul lor la Digi satelit de 12 ani știu ce vorbesc.cel mai probabil voi renunța la serviciile lor la Digi cablu și internet ( acum internetul nu funcționează de 3 ore,așa că exemplu) și voi pastra satelitul pe care îl pot folosi și în afara țării.

    • Fiecare catalogheaza un operator in functie de experientele avute cu operatorul respectiv, ideea e ca asa sunt toti operatorii mari. Daca aveti o varianta mai buna in zona pentru serviciile prin cablu, incercati la alt operator.

     • Bună ziua aș dori sa clarific unele lucri în legătură cu contractul pe care îl am cu Dumneavoastră, dacă se poate un nr de telefon înafară de cele din contract pt că nu raspunde nimeni!

     • Buna ziua,
      Noi nu reprezentam niciun operator de telecomunicatii.
      Presupunand ca va referiti la Digi, puteti discuta telefonic la numarul 0314004401.

    • Vreti o instalare de internet? Mai aveti si alt serviciu la ei cablu de exemplu? Instalarile se fac mai greu in perioada aceasta din cauza starii de urgenta. Va trebui sa asteptati mai mult timp.

 5. Pana luna trecuta primeam factura electronica in fiecare luna pe data de 21-22 ale lunii respective….evident ca o plateam online.
  Acum in luna Martie nu a venit in contul meu de email yahoo nicio factura de la Expertnet.
  E clar ca televiziunea prin cablu si internetul NU sunt pe gratis…..cum vom face/cui voi plati cablul si internetul ?…astept factura

  • Din cate stiu aceasta firma a fost cumparata de Digi. Sunati la departamentul Relatii Clientii si discuati cu un operatorcall central. NR relatii clientii digi 03xx 400 401 X reprezinta codul judetului de unde sunati. Sau la nr relatii clientii al fostei firme de cablu Expertnet daca inca nu sa facut trecerea efectiva a abonatiilor.