Facebook va lansa spatiul virtual Horizon. Compania Facebook a anuntat joi, 27.09.2019, in cadrul unei conferinte de presa sustinute in San Jose, lansarea unui nou serviciu numit Horizon.

Horizon este un spatiu social, creat intr-o lume virtuala ce va putea fi accesibil prin intermediul castilor de realitate virtuala Oculus. In acest spatiu virtual, utilizatorii vor putea sa-si creeze avataruri si le pot modela dupa cum doresc, in timp ce socializeaza cu alte avataruri si isi dezvolta abilitatile sociale si chiar spatiile de interactiune. Avatarurile utilizatorilor pot fi modelate asa cum dorec acestia si isi pot alege culoarea pielii, parul, inaltimea etc. Aceste avataruri vor reproduce miscarile utilizatorilor si pot interactiona intre ele in lumea virtuala.

Facebook va lansa spatiul virtual Horizon.
Facebook nu a specificat data exacta a lansarii dar a precizat in aceeasi conferinta de presa ca aceasta lansare va avea loc in 2020.

Horizon este si va fi cladit pe baza intentiei Facebook de a dezvolta notiunea de „social VR” ce presupune crearea unei retele sociale in realitatea virtuala.

Utilizatorii ce vor detine dispozitive Oculus isi vor putea crea avataruri pe care le pot controla prin intermediul mainilor si al capului.

Facebook mai precizeaza ca in Horizon vor fi disponibile si jocuri insa scopul acestora este tot de a dezvolta o retea virtuala sociala.

Oculus a fost cumparat de catre Facebook in anul 2014, tot cu intentia de a dezvolta o noua zona sociala in lumea realitatii virtuale. Tranzactia se incheia la momentul respectiv la doua miliarde de dolari.

In urma acestor afirmatii, SuperData estimeaza ca Facebook va reusi sa vanda cel putin 1,3 milioane de dispozitive Oculus Quest pana la sfarsitul anului 2019.

Pana in prezent, eforturile de a dezvolta o lume a realitatii virtuale ale marilor companii s-au dovedit a fi un esect. Ramane de vazut ce va reusi Facebook cu aceasta noua idee numita Horizon.

Nu ezitati sa ne spuneti parerea in sectiunea de comentarii de mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.