Firefox lanseaza ultimul update pentru browserul sau sub numele Firefox Quantum. Compania Americana sustine ca ultimul update face din browserul lor cel mai bun navigator, fiind de 2 ori mai rapid decat ultima lor versiune si folosind mult mai putina memorie decat competitia, in special Google Chrome.

Conform testelor efectuate prin benchmark-ul Speedometer 2.0 Firefox Quantum este de 2 ori mai rapid decat versiunea anterioara si consuma mult mai putina memorie RAM decat Google Chrome, testele indicand ca Firefox Quantum este cel mai bun browser in prezent.

Firefox Quantum – Update-ul menit sa faca din Firefox cel mai bun browser

Acestea sunt vesti foarte bune avand in vedere ca Google Chrome este criticat pentru ca devine din ce in ce mai instabil.

Iata rezultatele celor doua teste efectuate de catre cei de la Mozilla pe doua device-uri diferite:

Firefox Quantum - Update-ul menit sa faca din Firefox cel mai bun browser Firefox Quantum - Update-ul menit sa faca din Firefox cel mai bun browser2

In plus, Firefox Quantum vine cu o optiune built-in pentru screenshot.

Firefox Quantum - Update-ul menit sa faca din Firefox cel mai bun browser3

Design-ul este usor imbunatatit si la fel de facil de customizat. Interfata Photon UI este simplista ajutand la viteza browserului.

O alta imbunatatire interesanta este aceea de a cauta rapid un site web folosind diverse motoare de cautare, asa cum putem vedea in urmatoarea imagine:

Firefox Quantum - Update-ul menit sa faca din Firefox cel mai bun browser4

Bineinteles, motorul de cautare setat by default ramane Google.

Firefox Quantum – Update-ul menit sa faca din Firefox cel mai bun browser

Firefox Quantum este un browser foarte rapid, modern, optimizat, permite o navigare foarte rapida intre tab-uri, chiar daca suntem obisnuiti sa folosim zeci de taburi simultan si ameninta serios Google Chrome in special datorita consumului redus de memorie RAM.

Eu cu siguranta voi testa o perioada aceasta noua versiune Firefox pentru a putea vedea daca isi va pastra modul de functionare in timp, deoarece la prima utilizare pare usor peste Google Chrome, browserul pe care il folosesc in prezent.

Intotdeauna a existat o lupta continua intre Google Chrome si Mozila Firefox. Fiecare dintre cele doua browsere au cautat sa implementeze solutii care sa le ofere utilizatorilor finali un plus de viteza si fiabilitate. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure.

Update 02.12.2017: Dupa cateva saptamani de utilizare a browserului Firefox Quantum am constatat urmatoarele:

-totul functioneaza mult mai rapid, in special navigarea pe Facebook, nu mai sacadeaza asa cum se intampla in unele momente cu Google Chrome;

-streaming-ul online este mai rapid;

-am reusit salvarea credentialelor pe o pagina pe care nu functiona prin Chrome;

-culorile si font-ul par mai aprinse si mai accentuate;

Avand in vedere aceste lucruri, Firefox Quantum este mult mai bun decat Google Chrome si cu siguranta ramane browserul meu default.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU

  1. Dupa ce l-am utilizat din noiembrie pana acum a functionat bine aproximativ o luna dupa care a inceput sa functioneze foarte foarte greu, dupa cateva verificari am observat ca imi mananca aproximativ 1 GB RAM fata de Chrome care imi manca in aceleasi conditii de utilizare vreo 200 MB RAM.
    Nu credeam ca o sa fie vreodata un browser care sa consume mai multe resurse decat Chrome.
    Intr-adevar, culorile sunt mai vii, cuvintele/cifrele sunt de un negru mai frumos dar per total nu se merita.
    L-am dezinstalat in final.