Giuvaierul Palatului revine pe TVR 1
TVR 1 redifuzeaza serialul sud coreean Giuvaierul Palatului (The Great Jang-Geum / Dae Jang-geum – 2003), acesta a fost primul serial sud coreean difuzat de TVR 1.

Serialul Giuvaierul Palatului este unul biografic si a fost difuzat de TVR 1 pentru prima data in 2009. Datorita audientelor obtinute, Televiziunea Romana a continuat difuzarea serialelor sud coreene, continuand inclusiv in prezent.

Rezumat serial Giuvaierul Palatului
In serial este descrisa povestea lui Seo Jang-geum (Lee Yeong-ae) si obstacolele intampinate de-a lungul vietii, de la copilul unor fugari la doamna Bucatariei Regale, devenind prima femeie medic de la palat. Serialul este bazat pe povestea reala a lui Seo Jang-geum, singura femeie medic a unui lider coreean.

Giuvaierul Palatului reprezinta calatoria unei orfane de 15 ani in Korea secolului 15, care se ridica de la originile sale modeste la prima femeie medic a unui rege coreean. Calatoria acesteia este plina de eroi si raufacatori, realizari si dezamagiri de la inceput pana la final.

Din distributia serialului fac parte actorii Lee Yeong-ae (Lady Vengeance – 2005, Joint Security Area – 2000, One Fine Spring Day – 2001), Hyeon-shik Lim (Tube – 2003), Jin-hee Ji (The Man Who Can’t Get Married – 2009), So-yi Kim (Legendele palatului: Secretele de la palat – 2007), Bo-ra Geum, Eun-hye Park (Night and Day – 2008, Steel Rain – 2017), Ja Hye Choi, Mi-ri Gyeon (Backstreet Rookie – 2020), Kuk Shin (Legendele palatului: Concubina regelui – 2010, Legendele palatului: Secretele de la palat – 2007), Ho Lim (My Sassy Girl – 2001) si altii.

Cate episoade are serialul Giuvaierul Palatului?
In perioada 2003 – 2004 au fost difuzate doua sezoane, fiecare alcatuit din 27 episoade, insumand totalul de 54 de episoade. Fiecare episod are durata de o ora.

Serialul Giuvaierul Palatului va fi difuzat de TVR 1 din 19 aprilie 2021 si va fi disponibil de luni pana vineri, de la ora 17:15, inlocuind Secretul lui Nok-Du, al carui ultim episod va fi difuzat pe 16 aprilie.

Giuvaierul Palatului revine pe TVR 1

Pe IMDB, serialul a obtinut nota 8.5 din 3.196 de recenzii. Desi serialul este considerat unul de exceptie, primele episoade au rolul de a ne face cunostinta cu trecutul protagonistei, actiunea fiind aproape inexistenta insa dupa episodul 4 serialul devine foarte interesant.

Voi ce parere aveti despre Giuvaierul Palatului, aceasta productie care a dat startul serialelor sud-coreene la TVR?

Update 27.06.2021: Ultimul episod va fi difuzat pe 5 iulie 2021 iar serialul va fi inlocuit cu un alt serial sud-coreean si anume Secretele de la palat;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

15 COMENTARII

  1. Îmi place atât de mult,că mă uit și la reluare.Fiecare episod te tine cu sufletul la gură și punctează probleme importante valabile și în societatea de azi,dar și pov de dragoste este f frumoasa!Sper sa fie cat mai multe episoade,la aceleași ore!

  2. Felicitări pentru serial,toate serialele coreene sant foarte frumoase,sper din suflet să continuați cu ele chiar dacă unele se repetă, merită vizualizarea lor de fiecare dată.

  3. Datorita acestui serial am descoperit frumusetea lumii asiatice, in special coreene. De la prima vizionare a acestui serial si pana acum nu am mai vazut seriale si filme americane, poate doar am mai revazut cateva de calitate. Atata delicatete, atata naivitate in sensul bun al cuvantului, atata devotament, spirit de sacrificiu care nu are nimic de-a face cu falsul patriotism, rar am vazut. Fireste, exista si violenta, si inchistare in traditii anacronice si lupte pentru impunerea progresului, dar daca observi nivelul la care se afla societatea coreeana contemporana nu se poate spune ca nu merita sa-i indragesti pe eroii acestor seriale care sunt intotdeauna exemplari, desi autorii scenariilor, regizorii nu educa niciodata tinerele generatii la modul ostentativ ci subtil si cu folos. Daca pe mine, o straina si pe alte milioane de spectatori din zeci de tari ne-au convins, cum sa nu ajunga la sufletul propriilor cetateni in formare?! Din vizionarea unor asemenea filme si seriale nu ai decat de castigat. Nu sunt telenovele, sunt lectii de frumos, moralitate, bun gust, pretuirea istoriei proprii deci, de patriotism fara nimic patriotard.

  4. Un serial bun l-am văzut și în mod sigur o să-l revăd chiar și acum urmăresc seriale coreene dar doar noaptea la muncă adevărul este că primul văzut a fost Jumong