Informatii si probleme ZTE F618 Digi (RCS – RDS)

Digi (RCS – RDS) a inceput distribuirea echipamentelor ONT model ZTE F618, un nou model de convertor de fibra optica asemanator ZTE F660/ZTE F668.

ZTE F618 are doua porturi Gigabit, un port pentru cablu TV si un port RJ11 pentru telefonie fixa.

Are functie wifi astfel incat il putem utiliza ca router wireless. Echipamentul ZTE F618 are urmatoarele LED-uri, LED-uri care ne indica anumite probleme aparute:

 • PON; ledul PON trebuie sa fie aprins continuu pentru a functiona corespunzator, semnifica instalarea corespunzatoare a ONT-ului in reteaua RCS – RDS; daca acest led este stins sau clipeste, atunci serviciile nu vor functiona;
 • LOS – daca ledul LOS este aprins atunci inseamna ca nu este semnal pe fibra; ledul LOS apare aprins rosu daca nu este semnal pe fibra;
 • Power – daca ledul Power nu este aprins, atunci echipamentul nu este alimentat la reteaua electrica;
 • Internet – pentru a putea utiliza serviciul de Internet, led-ul acesta trebuie sa fie aprins sau intermitent, daca este intermitent se efectueaza trafic de internet;
 • Wifi – semnificatia ledului wifi este identica ledului Internet doar ca este vorba de trafic de internet wireless;
 • CATV – ledul CATV poate fi rosu sau verde, daca este rosu atunci este o problema care duce la nefunctionarea televiziunii prin cablu, cel mai probabil o problema legata de semnal/cablu;
 • Phone – ledul Phone trebuie sa fie aprins continuu, exceptie facand momentul in care utilizam telefonia, atunci ledul va deveni aprins-intermitent;
 • LAN – portul LAN indica existenta link-ului; daca nu este aprins, atunci nu avem link; daca ledul LOS nu este aprins, ledul PON este aprins continuu iar ledul LAN este stins, atunci problema este cu cablul intre ONT si computer sau cu placa de retea a computerului;

Informatii si probleme ZTE F618 Digi (RCS – RDS)

ONT-ul ZTE F618 are cam aceleasi functii disponibile precum modelele anterioare: wifi, port forwarding, DDNS, etc.

Personal nu am testat viteza internetului pe acest model de echipament insa avand in vedere ca echipamentele oferite recent de catre Digi au fost din ce in ce mai slabe, „culminand” cu modelul Digi FiberHome AN5506 pe care viteza este foarte redusa, exista posibilitatea ca acest model sa fie de o calitate redusa.

Un exemplu de echipament ONT mult mai stabil decat modelele oferite recent este ZTE F620 insa aceste echipamente nu se mai ofera iar dezavantajul era ca nu suporta modul router (decat modul bridge) si nici modul wifi, ceea ce inseamna ca daca doream conectarea mai multor dispozitive la Internet (prin cablu sau prin wifi), eram obligati sa utilizam un router personal, astfel avand instalate in locatie 2 echipamente.

Echipamentul ZTE F618 se instaleaza de catre echipa de instalare cand sunt cablate serviciile de internet, televiziune si telefonie fixa acestia urmand sa lase serviciile functionale. Pentru functionarea serviciilor nu este nevoie sa facem noi ceva.

Totusi, daca doriti informatii sau intampinati probleme in utilizarea serviciilor prin ZTE F618 sau a unei functii suplimentare a acestui convertor de fibra, lasati un comentariu mentionand cat mai multe detalii despre situatia intampinata.

Informatii si probleme ZTE F618 Digi (RCS – RDS)

Daca vi s-a instalat modelul ZTE F618 acasa, ce parere aveti despre acest echipament si ce probleme ati intampinat pana in prezent?

Update 04.09.2019: Functia wifi nu se poate dezactiva pe ZTE F618 din buton si nici din interfata de administrare, pentru a dezactiva wifi-ul pe acest model este nevoie sa facem o sesizare la RCS – RDS, daca facem din contul Digi Romania ar trebui sa se rezolve rapid; Ii multumim lui Tibi pentru informatii;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

127 COMENTARII

 1. Am facut recent abonament la digi pentru fiberlink 300, viteza Wi-Fi este foarte scazuta, prin fir la PC ~ 290 mbps, prin wi-fi ~40 mbps, nu e o problema de la semnal, am apropiat la 1m si tot aceasi viteza, ar ajuta schimbarea frecventei? Daca nu, asi fi dispus sa inlocuiesc modemul, puteti sa imi recomandati ceva?

  • Nu cred ca va ajunga foarte mult schimbarea frecventei insa poti incerca. ONT-ul F618 nu poate fi inlocuit, insa poti sa achizitonezi un router wifi mai performant si sa-l conectezi la echipamentul ZTE. O sa fie nevoie sa suni si la Digi sa treaca ONT-ul in modul bridge sa poti instala si un router.

 2. Am o problema cu noul Echipament F618, si anume ca dispozitivele conectate pe el nu se vad in retea (nu raspund la ping) Mai concret, am o imprimanta conecata pe LAN si nu pot printa la ea!

  • Echipamentul de pe care incerci sa listezi este conectat la F618 tot pe LAN sau prin wifi? Intreb deoarece reteaua LAN si reteaua wifi sunt trecute in VLAN-uri diferite la ultimele echipamente oferite de Digi, e nevoie sa treaca ambele retele in acelasi VLAN.

    • Nu poti face tu asta, modificarea VLAN-urilor se poate face doar de catre angajatii Digi de la suport tehnic, sunati la relatii cu clientii Digi, mentionati ca nu puteti ajunge din reteaua wifi la dispozitivele din reteaua LAN din cauza ca sunteti in VLAN-uri diferite, se va inregistra o sesizare si se va rezolva.

     • Am sunat, dar sunt pe langa subiect, adica 1 din 10 are cunostintele sa despre problema asta! Eu pana la urma si din cauza limitarilor pe wifi (foarte slab F618) am ales sa pun echipamentul lor in Bridge si sa folosesc routerul meu, care e net superior!

     • Personal cred ca nici macar 1 din 10 nu are cunostintele acestea, poate 1 din 20. Fa-le o sesizare pe pagina Facebook Digi Romania sau pe site-ul Digi, mentioneaza ca aceasta operatiune se poate face foarte usor de catre cei de la suport tehnic si dureaza 1 minut, da-le mura in gura.
      Cat despre viteza wifi, nu e o limitare, asa functioneaza echipamentele pe aceasta parte, pe cablu functioneaza foarte bine dar pe wifi lasa de dorit.

 3. Salut, astazi mi-a fost schimbat routerul cu modelul nou F618. De la ora 12 ma chinui sa il configurez, insa niciun rezultat. Nu gasesc optiunea de a muta routerul pe PPPoE, este setat pe PPP. O sa las niste detalii despre cum functioneaza routerul:

  POWER – verde solid
  PON – verde solid
  LOS – stins
  Internet – verde intermitent
  Wi-Fi verde solid
  Phone – stins
  LAN1 – stins
  LAN2 – stins
  WPS – stins

  Solutii? Cum sa procedez?
  De asemenea daca m-ar putea ajuta cineva sa il configurez, as fi pur recunoscator

  • Salut Nitu,
   Daca Internet apare verde intermitent inseamna ca se face trafic, daca wifi apare verde continuu inseamna ca este conectat dar nu se face trafic wireless. Folosesti si un router personal sau doar ONT-ul ZTE F618 de la Digi?

 4. Salut. Tocmai mi-am instalat net de la DIGI. Router F618. Totul bun și frumos, doar că nu reusesc nicicum să-mi setez imprimanta (un Epson L4150). Daca pe vechea conexiune de la Telekom am setat imprimanta in 30 de secunde, la DIGI nu reusesc si pace. Am crezut ca e ceva legat de WPS, dar nu asta pare a fi problema. Mereu imi da eroare si nu se conecteaza, desi fac toti pasii din manual. Ai vreo idee? Ms.

 5. CATV – ledul CATV la mine este rosu dar nu este o problema care duce la nefunctionarea televiziunii prin cablu, Putere semnal este 100% si calitate semnal este 98% ( asta afiseaza tv-ul).

 6. ONT instalat pe 30 august 2019. Prin wi-fi prinde max 95 mbps. Astazi, 12 septembrie a picat complet partea de TV, ledul CATV rosu si lipsa semnal la televizor. In schimb, internetul (inca) merge perfect. Au venit cei de la digi si au mai pus un media convertor separat pentru TV. Impreuna cu un router Tp-Link Archer C5 (cu care am 490 mbps prin wi-fi 5ghz) am deja 3 aparate. La UPC aveam unul singur (connect box).

  • Ai 3 aparate pentru ca este alegerea ta sa folosesti un router personal. Poti avea 2 aparate, doar ONT-ul si mini nodul pentru CATV. Este intr-adevar un inconvenient ca aveti nevoie de un echipament separat pentru cablu tv insa aceasta este reteaua RDS-ului, avantaje si dezavantaje.

 7. Nu functioneaza conexiunea unui alt router la acesta. Am conectat al 2-lea router prin LAN la WAN si pot accesa pagina routerului 1, dar nu am acces la internet. Prin conectare direct la zte f618 am acces la internet. Aceasta problema nu a aparut la conexiunea intre alte routere.

 8. Am testat butonul wifi, nu fuctioneaza. Dar functia wifi este dezactivata pentru ca pe wifi asta aveam si interfonul si aerul conditionat, atrebuit sa le trec pe wifi noului router.

 9. am reusit sa dezactivez wifi la ZTE F618 din interfata nu din buton.
  in interfata pe casuta unde scrie Enable dati clic dreapta>selectati inspectie element>apare inpartea de jos un test de programare si pe „disabled=” dati clic dreapta > selectati „atribute” apoi mergi la remove atribute „disabled” acum totul e ok puteti activa si dezactiva wifi

  • Ciudat, pare ca ai dezactivat din Inspectia elementelor acea optiune doar pentru browserul tau, local, doar pentru cum iti este afisat tie.
   Ai testat wifi-ul si este inactiv dupa aceasta operatiune, ledul wifi se mai aprinde pe echipament?

 10. Salut,

  Exista vreo solutie pentru a opri wifi-ul pe ZTE F618?
  Butonul de wifi din lateralul lui nu pare sa functioneze deloc, iar in soft-ul lui F618 wireless RF Mode nu poate fi pus pe disable, e inactiv!
  Exista vreun user de administrator cu care te poti loga la el?
  Cu user-ul „user” si parola „digi” nu pot pune RF mode pe disable!

  Multumesc!

  • Salut Tibi,
   Butonul de wifi nu functioneaza pe mai multe modele, inclusiv pe Fiberhome si pe F618 din interfata nu esti prima persoana care spune ca este inactiv butonul de dezactivare, ceea ce inseamna ca functia nu a fost testata de Digi, probabil ai dreptate ca nu sunt permisiuni pentru userul Digi.
   Este singurul user disponibil clientilor, ei au cont de admin pentru a configura echipamentul, fa-le o sesizare sa-ti dezactiveze wifi-ul, sunt curios daca fac ceva sa rezolve problema la nivel general.
   Daca esti amabil, ne anunti si pe noi, ca vad ca sunt mai multe persoane interesate sa dezactiveze wifi-ul.

   • Salutari,

    Pentru dezactivare wifi pe ONT-ul ZTE F618 trebuie sa faceti o reclamatie pe contul vostru de digiromania! La cateva minute dupa ce am facut reclamatia am primit un sms in care mi se spunea sa resetez ONT-ul si sa reconfigurez conexiunea PPPOE pe routerul meu. Resetarea ONT-ului se face introducand o agrafa in gaura de reset din spate si tinand apasat 15 secunde. Dupa restartarea ONT-ului m-am conectat la routerul meu (TP-Link) si am reconfigurat conexiunea PPPOE introducand userul de la Digi Net Fiberlink si parola. Userul si parola trebuie sa le aveti pe procesul verbal de instalare!

    S-auzim numai de bine!

  • Dupa verificarile facute de catre Tibi (a lasat comentariu mai sus), functia wifi nu se poate dezactiva pe ZTE F618 din buton si nici din interfata de administrare, pentru a dezactiva wifi-ul pe acest model este nevoie sa facem o sesizare la RCS – RDS, daca facem din contul Digi Romania ar trebui sa se rezolve rapid.

 11. Salut! Cu entuziasm am așteptat și eu de la RDS, fiber link 1000.
  Am primit și eu același ont ZTE F618. E ok conexiunea merge gen 930 Mbps. Dar în schimb conexiunea wifi….e terifiantă, adică 30 – max 42 Mbps, mai rău dacă se conectează simultan gen 4 dispozitive cumva viteza e împărțită și primești pe wifi gen 10 Mbps/ dispozitiv. Întreb și eu, cei care aveți același ont acelas viteze le aveți??? Mă tem că singura soluționare e sa folosesc routerul…. Cum se configurează routerul ? Folosești lan2 ? Nu prea știu setările ont-router. Am un Ac750 tp link, cred că va trebui sa iau ceva mai bun, al foloseam la conexiunea veche fiber link300.

  • Salut Francisc,
   Vitezele pe wifi folosind ZTE F618 cam acestea sunt in principiu, sunt echipamente ieftine si nu putem avea pretentia sa functioneze totul foarte bine, eu personal sunt multumit daca functioneaza internetul prin cablu cum trebuie. Pentru a folosi ONT-ul in modul bridge si pentru a conecta un router personal, trebuie sa ii suni pe cei de la Digi sa treaca ONT-ul in modul bridge, folosesti portul LAN2 si configurezi o conexiune PPPoE pe routerul personal, folosind username-ul si parola de la Digi, datele de conectare la internet. TP-Link AC750 Archer C2 e slabut dar nu te costa nimic sa-l testezi, daca nu esti multumit incerci cu altul.

   • Robert flăcăule multam de răspuns!
    Daca viteza funcționează ok, adică 1Gbps promisă eu sunt mulțumit, după cum am zis am 930 mbps. Întradevăr cred că putem avea doar pretenții corecte de la acest ont, daca 1 luna =40 Ron x24 luni contractuale = 960, deci în mod corect nu putem pretinde un ont de 1000ron… Iar apoi azi un produs tine cat e garanție și încă ceva timp…

    Am înțeles că ar mai fi o metoda de conectare a routerului…. din câte știu orice router se poate folosi că switch …dar nema wifi 😁

    Probabil voi lua alt router. Știu unul mai breaz ?

    • Nu putem spune ca ONT-ul valoreaza 960 de lei, noi practic platim atat pentru echipament (care este in custodie) cat si pentru serviciul de internet. Cat despre garantie, fiind in custodie echipamentul este in garantie pe toata durata pe care utilizam serviciile Digi.
     Cat despre o recomandare, in ce buget doresti sa te incadrezi? Te intereseaza si alte lucruri la router in afara de internet si wifi? Iti voi trimite cateva linkuri cu routere mai bune pe e-mail, in functie de bugetul maxim disponibil.

     • Pana la urma routerul l-am setat in Dynamic IP, Lan1 (ont) si wlan router. Routerul acuma imparteste internet si pe fir si pe wifi dual band.
      Butonul lateral pentru ONT ZTE F618 NU funtioneaza, pana la urma am gasit ceva optiune: enable SSID si am debifat si astfel s-a rezolvat.
      Acuma sincer nu stiu ce avantaje sau dezavantaje sunt in a folosi bridge mode (user/pass setat in ONT) sau routerul DHCP automat/Dynamic IP, momentan pentru mine e ok, daca crezi ca e mai bine sa folosesc bridge mode sa zici, doar ca asa parea mai easy.
      Probabil voi lua un router in viitor, zona 400-600ron, poti posta aicea, poate mai cautza cineva. Archer C2 Tp link a fost aprox 200 ron, e ok, doar ca e la limita cu semnalul….adica functioneza…dar daca esti in ceva colt de apartament….vezi ca ai semnal mai slab…5 Ghz nu e prea grozav.

     • Modul bridge presupune ca userul si parola pentru internet sa fie configurate in routerul personal. Daca sunt configurate pe ONT, atunci nu este setat ONT-ul in modul bridge. Daca iti functioneaza wifi-ul mai bine pe routerul personal atunci merita sa-l folosesti, daca functioneaza la fel ca pe ONT atunci consuma curent degeaba.
      Eu iti recomand Asus RT-N18U, este la limita de jos a bugetului tau insa merita banii, viteze bune pe wifi si are si ceva functii care chiar functioneaza (ftp, multiple SSIDs) spre deosebire de modele mai ieftine. Singurul dezavantaj este ca nu are 5GHz insa cat timp viteza este este buna pe 2.4GHz nu vad nicio problema.
      O alta varianta ar fi Router wireless AC1900 TP-Link Archer C9 daca vrei 5GHz, asta rupe pe 5GHz dar probabil te si prajeste nitel.
      Variante sunt multe peste 400 de lei, mai greu cu cele sub 300 de lei insa peste 400 avem de unde alege.
      O alta varianta mai scumpa putin este ASUS RT-AC66U Black Diamond Dual-Band AC 1750, routerele astea peste 500 de lei ajung lejer la 200-300 Mbps pe distante mici.

     • PS: mersi de raspunsuri, de timp alocat, imi a fost de ajutor! o sa vad ulterior ce fac cu routerul. In modul DHCP automat/Dynamic IP pe ONT e setata parola/usser, iar routerul face distributia de wifi 2,4 si 5g + fir la vitezele corecte. cam 930mbps pe fir si 200 mbps pe wifi 5 ghz. Mersi inca o data!

 12. tu ce zici?!?!?! cum adica tel e de vina!?!?! aceeasi problema tampa au puso si ei!!! le-am dat 2 aparate diferite, plus ca ei au venit cuu tel lor si CHIX!!! Hai da un raspuns profi nu de agent de call center!!! sunt satul de astfel de oameni ce ofera servicii si se cred experti tehnic

  • Eu zic sa te calmezi nitel ca nu sunt de la Digi si n-are rost sa-ti expui aici aciditatile ca nu te ajuta cu nimic. Pana una alta, eu n-am nicio treaba cu ei si cu ce iti ofera ei tie.
   Eu consider ca am pus o intrebare normala, tu ai scris asta: „Am sunat si au venit sa schimbe cu un aparat mai vechi!!! nu am vrut„, ce se intelege din ce ai scris tu? Ca nu ai vrut, deci de unde sa visez ca i-ai lasat sa testeze cu alt echipament?
   Problema e fie izolata cu ONT-ul care ti-a fost instalat, fie cu firmware-ul modelului F618, lor le este mai usor sa schimbe echipamentul decat sa dea la tehnic sa verifice soft-ul si sa faca teste in acest sens.
   Bafta cu sesizarile.

 13. si apropo, ei tot vor sa schimbe ZTE F618 cu jalnicul Huawei 8245H modelul din 2015!!!! profi nu?!?!? apropo, ZTE 618 nu se regaseste pe site-ul producatorului. Atunci cand l-au comandat si au inceput instalarea lui au verificat toate setarile de firmware? au ppus cap la cap toate semnalizarile din centralele lor? sper sa gaseasca solutia!!! nu ma las pana nu ii umilesc cu atitudinea asta a lor de aburitori!!!
  P.S. eu stau in S6 si am fost intrebat c”cine vi l-a instalat ca nu trebuia in zona dvs sa aveti aceste ont noi”!!!! SUPER TARI BAIETII!!!

 14. acum 1 saptamana au venit sa instaleze acest ONT si parea ca totul e ok. viteza 990Mb la teste pe fast.com in mod bridge. A aparut o problema. am serviciu de tel fixa activ. la apelurile primite nu face identificarea apelantuli!!! (caller ID) Am sunat si au venit sa schimbe cu un aparat mai vechi!!! nu am vrut si le-am spus ca daca tot il considera defect (???) macar sa vina cu un schipament nou si sigilat si nu cu junghiuri recuperate de la atii. Dupa 2 zile au venit cu un alt echipament in cutie ZTE F618 si ce sa vezi?!?!? tot nu merge!!! uimire mare si explicatii sinistre. De 2 saptamani tot vin si incearca cu alte echipamente vechi sa imi demonstreze ca pe ele merge Caller ID!! intrebarea mea a fost simpla: in sectorul 5 Bucuresti au instalat aceste no echipamente si in alte localitati din tara. daca stiau ca nu merge de ce au mai facuto?!?!? ei tot insista sa il schimbe dar eu nu ma las!!! problema este de a verifica in centrala lor si in F618 toate semnalizarile pe tel, dar se pare ca nu prea au chef sau chiar nu vor. Tu ce stii de asta?!?!? da-mi o solutie ca sa le transmit un raspuns pe care ei nu stiu sa il caute.

  • Nu stiu despre o problema privind serviciul CallerID pe aceste echipamente si nici nu am telefonie fixa sau ZTE F618 sa testez.
   Cel putin un test cu alt aparat telefonic i-ai lasat sa faca? Ideea e ca daca functioneaza cu un alt aparat telefonic fix, problema nu este cu ONT-ul ZTE.

 15. salut, am acest tip de router de la digi dar doresc sa folosesc conexiune ethernet pentru pc ul meu insa imi zice ca nu am acces la internet, dau un troubleshoot- nu am o adresa de ip valida.. si nu stiu ce sa fac. daca ma puteti ajuta

  • Salut Florinel,
   Pe echipamentul ZTE F618 apare aprins ledul LOS? Daca nu apare, atunci logheaza-te pe interfata de administrare a ZTE-ului pe adresa IP 192.168.1.1 si foloseste username: user, password: digi pentru a te loga.
   Ulterior, du-te la Settings – WAN si asigura-te ca username-ul si parola sunt introduse corect (acestea sunt informatiile de conectare la internetul Digi).

   • 100 Mbps pe telefon este o viteza foarte mare, e totusi vorba de un telefon cu o placa de retea decenta, la ce viteze te-ai astepta? Nici pe laptop nu ai in multe cazuri viteze mai mari.

 16. Foarte ciudat net-ul asta de la Digi.Acum doua zile am avut net /tv de la UPC cuplat la un connect Box,viteze de 500.Ma mut la RDS,iau net de 300,router ZTE F618.Prin cablu,acelasi PC si laptop,nu mai pot depasi viteze mai mari de 80.Am sunat la ei, a venit un tip cu laptopul,la el atingea 280-290,deci se incadra in viteza din contract.Cica de vina sunt echipamentele mele,PC-ul si Laptop-ul,care cu o zi in urma zburau pe UPC.Pai ce fac, de cate ori schimb furnizorul de net,schimb si PC-ul?Exista vreo rezolvare,sau renunt la contract.Multumesc!

   • În concluzie din ce am mai cautat pe net, nu am nimic de făcut, mai adaug un router ca să pot beneficia de traficul din contract sau renunț la ei. Cred ca optez ptr a doua soluție. Firma de doi bani, cu servicii pe măsură!

    • Din moment ce direct cu echipamentul lor nu ai viteza Gigabit prin cablu, nu cred ca adaugarea unui router in configuratia actuala va rezolva problema. Acceseaza interfata de administrare a ONT-ului ZTE F618 (IP-ul 192.168.1.1) si verifica daca acolo iti vede 10Half, 100Full sau Gigabit. Ai posibilitatea sa incerci si cu un alt laptop/PC? Totusi, daca pe laptopul lor functioneaza in parametri normali, atunci trebuie sa fie ceva inconvenient pe laptop.

     • Mulțumesc! Deci ma repet, pe UPC mergea f bine, la RDS nu mai vrea, doar pe laptopul lor și am mai încercat cu un altul azi, mai nou și merge bine și acesta. E super ciudat.

     • Am inteles care este situatia insa este ciudat ca pe alte laptopuri functioneaza cum trebuie, ma gandesc ca ceea ce tine de reteaua lor este ok.
      Eventual incearca sa faci curatenie pe laptop, tot ce inseamna antivirus/firewall dezactivate.
      Reinstalarea sistemului de operare poate sa fie de asemenea o solutie.

   • Aceeasi problema o am si eu. Cu ont-ul in mod bridge, conexiune Fiber 1000 si conexiunea pppoe pe laptop, nu trec de 350Mbps. Am fost cu acelasi laptop la cineva in apropiere, tot fiber 1000, dar ont huawei si mergea in 980mbps upload/download.
    Astept o explicatie logica in acest sens. Chestia cum ca laptopul meu e vechi si nu duce pica. E o explicatie de2 bani data de tehnicieni mediocri.

  • Am o problema mai ciudata cu ZTE F618. A fost instalat astazi inlocuind fostul cablu de retea si cablu tv. Nu este surpriza ca merge foarte prost wireless-ul pe el asa ca am legat routerul „vechi” un TP-Link Archer C9 la el si am scos si viteze de 280-285mbps pe wireless. Indata ce leg la el (in toate felurile posibile: Router / AP ) TP-link-ul in ZTE pe CATV imi scade foarte mult semnalul la TV. Ajunge pana la artefacte si pixeli colorati pe posturile HD si dungi pe cele analogice. Exista ceva ce nu am facut? Tin sa mentionez ca am legat laptop la el pe portul unde conectez TP-Link-ul si nu am probleme cu el.

   • Esti sigur ca viteza de 285 Mbps este pe wireless si nu pe cablu? Daca e asa, urmatorul meu router va fi Archer C9. 🙂
    Legat de cablu tv, este tras tot din echipamentul ZTE F618 de la Digi? Sau este tras separat? Personal as face si o sesizare la Digi dar fara sa le mentionezi ca se intampla cand conectezi si routerul personal, deoarece e posibil sa ai valori la reduse, la limita, pe fibra.

   • Aceeasi problema o am si eu.. CATV sta aprins rosu.. a venit o echipa si a verificat semnalu si au zis ca e in parametri. Le-am aratat manualul de la ONT (zte 618) unde scrie ca e o problema de semnal daca sta rosu dar nu au avut nici o solutie.. daca scot cablu tv din ONT ramane aceeasi culoare nu se intampla absolut nimic. Nu am artificii pe posturile HD dar am impresia ca a mai scazut calitatea imaginii in comparatie cu vechiul cablu (inainte de a trece pe fibra). A mai intalnit cineva problema asta? Netu in schimb merge bine dar folosesc ONT-ul ca bridge, am un tplink archer c7 pt wireless.

    • Poate este un bug de firmware care face sa se aprinde ledul rosu la o scadere foarte mica a semnalului, iar ei testand semnalul si fiind in limitele stabilite de procedurile lor, au mentionat ca semnalul este bun.

     • A mai venit azi o echipa sa masoare semnalu pentru ca nu mai functiona decodoru de la tv (tot de la digi). Explicatia pt CATV rosu a fost ca e semnalu prea puternic si deasta sta rosu, are 7db si daca sta intre 0 (sau 1) si 4db atunci e verde. Nu stiu pana la urma ce sa cred.
      Intre timp mi-au zis ca trebuie sa schimb decodoru tv humax..

  • Pe cablu viteza ar trebui sa fie mai mare.
   Placa de retea este Gigabit? Ai verificat sa fie setat modul Gigabit? Poti verifica acest lucru in proprietatile placii de retea – Configurare – Avansat – Viteza si duplex – 1.0 Gbps full duplex

  • 90 Mbps este o viteza buna pe wifi, viteza aceea de maxim 300 Mbps este pe cablu, nu pe wireless. Pe wireless latimea de banda este mult mai instabila decat pe cablu, chiar si cu routere performante e posibil sa nu obti viteze mai bune de atat.

  • Rata de transfer nu o sa fie niciodata 100 Mbps, probabil te referi la latimea de banda pe care o ai in urma unui test de viteza.
   Placa de retea este Gigabit? Folosesti si un router personal sau doar echipamentul ZTE F618 de la Digi?

  • Suni la RCS – RDS sa iti seteze ONT-ul in modul bridge si poti conecta un router personal la el, cablul in ONT intra in LAN iar in router intra in WAN. Ulterior trebuie sa configurezi routerul personal.
   Ce viteza ai mai exact acum pe wifi? Sa nu te astepti sa ai nici cu routerul personal viteze foarte mari, la un router mid-range vei avea in cel mai bun caz pe la 100 Mbps.

 17. Salut. Am primit in custodie acest ONT zte și vreau sa stiu daca cele două porturi LAN sunt funcționale Gb (folosesc cablu si pentru pc si pentru ps4 ) din cate știam funcționa doar un port ,portul 2 era setat de ei pentru IPTV. Sunt inca in concediu si ma gândeam sa fac comanda pentru routerul lor Kaon pentru 5 lei lunar…daca ma puteti ajuta cu informații va rog mult.

  • Salut Iannis,
   Nu sunt sigur pentru acest model, posibil sa nu functioneze in modul router ambele porturi simultan, iti recomand sa dai un telefon la relatii cu clientii Digi pentru a afla exact.

    • Este Kaon AR4010, costa chiria 5 lei pe luna, viteza pe cablu este buna, in functie de cat permite reteaua in zona/abonamentul iar pe wifi din cate stiu undeva la maxim 100 Mbps poti avea cu el.

     • Merci si pentru acest raspuns, daca o sa am doua „aparate” (zte si kaon router) in casa o sa afecteze cumva viteza la net? Acum direct din zte cu fir UTP 5e cu 8 conducători am up 670 si down 500 .. deci nu cum Ic altii viteze de peste 800 . Ma sfătuiești sa ma orinetez spre alt router Gb?

     • Nu o sa afecteze viteza, e distanta mica intre cele 2 echipamente, nu o sa fie nicio problema.
      Daca ai viteza aceasta direct din ONT-ul Digi ZTE, atunci cel mai probabil o sa fie cam aceeasi viteza si cu acel echipament. Poate nu e un semnal stralucit pe fibra in bloc insa ei vor spune ca valorile sunt corespunzatoare.

  • Conectati, calculatorul sau laptopul dvs de router cu un cablu in LAN 1 si din cate stiu ar trebui sa aibe un buton de unde se activeaza si se dezactiveaza wi-fi

 18. Am un router de la ei abia instalat modelul F618 si doresc sa schimb numele si parola router-ului dar nu ma pot autentifica, nu gasesc user-ul si password-ul router-ului ma poate ajuta cineva?

 19. Salut, de ieri am si eu acest ONT , ZXHN F1618 la pachet si cu un upgrade de abonament de la 300/1Gbps! Deocamdata toate bune si frumoase , dar am o intrebare si anume din articol am inteles ca poate fi folosit si pe post de router wireless, dar cum as putea face asta?! Multumesc anticipat.

 20. Nu pot sa inteleg cum de va plangeti toti de echipamentele Digi. Am luat un archer c6 si am avut neplacuta surpriza sa constat ca are semnal wirelesss mai slab decat ONT-ul celor de la Digi.