Informatii si probleme ZTE F618 Digi (RCS – RDS)

Digi (RCS – RDS) a inceput distribuirea echipamentelor ONT model ZTE F618, un nou model de convertor de fibra optica asemanator ZTE F660/ZTE F668.

ZTE F618 are doua porturi Gigabit, un port pentru cablu TV si un port RJ11 pentru telefonie fixa.

Are functie wifi astfel incat il putem utiliza ca router wireless. Echipamentul ZTE F618 are urmatoarele LED-uri, LED-uri care ne indica anumite probleme aparute:

 • PON; ledul PON trebuie sa fie aprins continuu pentru a functiona corespunzator, semnifica instalarea corespunzatoare a ONT-ului in reteaua RCS – RDS; daca acest led este stins sau clipeste, atunci serviciile nu vor functiona;
 • LOS – daca ledul LOS este aprins atunci inseamna ca nu este semnal pe fibra; ledul LOS apare aprins rosu daca nu este semnal pe fibra;
 • Power – daca ledul Power nu este aprins, atunci echipamentul nu este alimentat la reteaua electrica;
 • Internet – pentru a putea utiliza serviciul de Internet, led-ul acesta trebuie sa fie aprins sau intermitent, daca este intermitent se efectueaza trafic de internet;
 • Wifi – semnificatia ledului wifi este identica ledului Internet doar ca este vorba de trafic de internet wireless;
 • CATV – ledul CATV poate fi rosu sau verde, daca este rosu atunci este o problema care duce la nefunctionarea televiziunii prin cablu, cel mai probabil o problema legata de semnal/cablu;
 • Phone – ledul Phone trebuie sa fie aprins continuu, exceptie facand momentul in care utilizam telefonia, atunci ledul va deveni aprins-intermitent;
 • LAN – portul LAN indica existenta link-ului; daca nu este aprins, atunci nu avem link; daca ledul LOS nu este aprins, ledul PON este aprins continuu iar ledul LAN este stins, atunci problema este cu cablul intre ONT si computer sau cu placa de retea a computerului;

Informatii si probleme ZTE F618 Digi (RCS – RDS)

ONT-ul ZTE F618 are cam aceleasi functii disponibile precum modelele anterioare: wifi, port forwarding, DDNS, etc. Autentificarea pe interfata de administrare se face accesand IP-ul 192.168.1.1 iar datele de autentificare sunt: user (numele utilizatorului) si digi (parola).

Personal nu am testat viteza internetului pe acest model de echipament insa avand in vedere ca echipamentele oferite recent de catre Digi au fost din ce in ce mai slabe, „culminand” cu modelul Digi FiberHome AN5506 pe care viteza este foarte redusa, exista posibilitatea ca acest model sa fie de o calitate redusa.

Un exemplu de echipament ONT mult mai stabil decat modelele oferite recent este ZTE F620 insa aceste echipamente nu se mai ofera iar dezavantajul era ca nu suporta modul router (decat modul bridge) si nici modul wifi, ceea ce inseamna ca daca doream conectarea mai multor dispozitive la Internet (prin cablu sau prin wifi), eram obligati sa utilizam un router personal, astfel avand instalate in locatie 2 echipamente.

Echipamentul ZTE F618 se instaleaza de catre echipa de instalare cand sunt cablate serviciile de internet, televiziune si telefonie fixa acestia urmand sa lase serviciile functionale. Pentru functionarea serviciilor nu este nevoie sa facem noi ceva.

Port Forward DigiZTE F618 si modificare nume (SSID) retea WIFI si parola.
Ma jos regasiti un videoclip cu meniul si unele functii ale acestui router. Tot in acest video aveti un scurt tutorial in care va este prezentat cum se face un port forward si cum se schimba numele si parola de la reteaua Wifi.

Totusi, daca doriti informatii sau intampinati probleme in utilizarea serviciilor prin ZTE F618 sau a unei functii suplimentare a acestui convertor de fibra, lasati un comentariu mentionand cat mai multe detalii despre situatia intampinata.

Informatii si probleme ZTE F618 Digi (RCS – RDS)

Daca vi s-a instalat modelul ZTE F618 acasa, ce parere aveti despre acest echipament si ce probleme ati intampinat pana in prezent?

Update 04.09.2019: Functia wifi nu se poate dezactiva pe ZTE F618 din buton si nici din interfata de administrare, pentru a dezactiva wifi-ul pe acest model este nevoie sa facem o sesizare la RCS – RDS, daca facem din contul Digi Romania ar trebui sa se rezolve rapid; Ii multumim lui Tibi pentru informatii;

Update 04.06.2021: Informatii si probleme ZTE F618V2 Digi (RCS – RDS)
Digi ofera si modelul ZTE F618V2 in care meniul difera, nu are sectiunea Help iar functia wireless poate fi oprita din buton.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

439 COMENTARII

 1. Am un router ZTE F618 cu un port lan activ. Poate schimba digi routerul cu unul Huawei 8245H cu trei porturi lan active. Menționez că în altă locație am avut acest tip de router cu 3 porturi lan active. Mulțumesc

 2. Eu am pe router ledurileLOS si CATV de culoare rosie , iar PON si internet palpaie incontinuu Cum remediez problema Am inteles ca trebuie sa fie verde pt a functiona

 3. Salut, am o problema cu routerul, cred ca imi blocheaza conexiunile de la telefon, am o aplicatie numita WO MIC ce imi permite sa folosesc microfonul pe post de microfon si de cand am acest router nu imi permite sa ma conectez prin wi-fi, inainte cu routerul vechi imi mergea, ce as putea face? am incercat foarte multe chestii.

  • Cereti la Relatii Clientii sa va schimbe routerul (ONT-ul acesta) sau, tot la Relatii Clientii spuneti sa va treaca routerul pe modul bridge dupa ce va trece echipamentul pe modul bridge va puteti conecta routerul dvs personal la echipamentul digi.

 4. Salut,
  Am primit si eu un astfel de echipament. Am o problema destul de enervanta. Telefonul mi se decontecteaza de 20-30 de ori de la reteaua Wi Fi, in schimb desktopul care este contectat prin cablu la dispozitivul ZTE ZXHN F618 merge impecabil pe internet. Nu stiu ce sa fac. Dispozitivul este la cativa metri distanta. Multumesc!

  • Salut Narcis,
   Posibilsa folosesti un canal wifi foarte aglomerat in zona, verifica retelele din zona folosind o aplicatie tip wifi analyzer si selecteaza canalul manual in functie de rezultat.

 5. Am observat ceva, (probabil irelevant) formatul SSID implicit:
  – la Huawei este DIGI-1234
  – la ZTE și Fiberhome este DIGI_123456
  Cel puțin așa au toate cele pe care le-am văzut eu.

 6. Mi-a fost instalat de mai mult de o săptămână un ZXHN F618V2. Acest model e fabricație aprilie 2021.
  Are meniul diferit față de cel din clip. Nu are Help deloc… Ce prostie.
  Se poate opri Wi-Fi din buton, e tot doar pe 2.4 (802.11 b/g/n), download/upload la ~3m între 70 și 100Mbps și pare foarte stabil.
  Probabil mulți au poziționat aparatul departe, pe jos sau ascuns și dacă nu verifică banda și dacă mai setează și 40MHz normal că nu au semnal.

  • Nici nu stiam ca a fost distribuit un astfel de model, l-am adaugat si in articol, multumesc.
   Cat despre wireless, intr-adevar, sunt persoane care nu stiu unde sa pozitioneze dispozitivul pentru rezultate optime si nu stiu nici ca 2.4GHz are limite mari de viteza.

   • De aia v-am și scris despre acest model, că nu era specificat printre celălalte. Am căutat să văd cum să mă loghez că nu scrie în broșură.
    Este interesant că instalează aparate atât de diferite fără nici o logică. De ce atâtea modele în același timp? Bizar. Printre vecini cu același abonament sunt Hiberhome și Huawei, nu știu ce și câte modele. Din ce am văzut nu e alt ZTE prin preajmă. Un vecin are Huawei HG8143A5 și e mai aspectuos, ZTE e mai industrial dar are antenele mai lungi. Ca semnal Wi-Fi îmi acoperă tot apartamentul. Ambele LAN sunt GB. Partea de TV este excelentă din câte am văzut. Dacă Digi nu ar zăpăci și restricționa softurile ar fi mult mai bine.

    • Nu stiu pe ce considerente sunt lansate alte modele, la ZTE F618V2 m-as gandi ca vine ca un upgrade al modelului anterior, spre exemplu prin faptul ca se poate dezactiva functia wireless, ceea ce nu era posibil pe celalalt. Insa, alte modele pot fi oferite si pentru ca sunt mai ieftine, suspectez Fiberhome-urile ca sunt mai ieftine pentru ei.
     Cat despre soft-uri, sunt de acord, ascund foarte multe optiuni, in special pe Huawei-uri.

 7. NU am activ CATV pe modem HUAVEI telecom,are mufa de prins cablul coaxial,becul nu se aprinde si nu exista semnal tv.Va rog sa mi raspundeti.Am fibra optica pe internet si telefon,tv e pe satelit dar daca trag de la modem cablu coaxial nu am semnal la tv cu toate ca in modem e fibra optica.

  • Este normal sa nu aveti semnal la tv prin modem daca dvs aveti contract cu Telekom pentru tv pe satelit. Pe cablu de fibra optica aveti semnal doar pentru servicile fixe pe care le aveti trecute in contract internet si telefon. Daca vreti semnal pe modem pentru CATV atunci sunati la Relatii Clientii Telekom.

 8. Buna ziua,
  Ass dori sa achizitionez un alimentator model RD1201000-C55-HOG, imput 100-240V, output 12V 1A, PN RK120100-ECcC-HH02 = 1 buc
  Acesta este alimentatorul pentruGPON ONT F618bPover 12V 1A

 9. Salutare.
  Este acest router compatibil cu extenderul Wireless-N Mini Router pentru ca nu il pot conecta la router nici in ruptul capului. Am luat extender-ul anul trecut ca sa le dau la ai mei semnal pentru ca vroiau Netflix pe un smart tv. L-am montat intr-o camera alaturata apoi setarea si conectarea la retea a fost simpla si a mers perfect.
  Zilele trecute a trebuit sa-mi schimb routerul ca se defectase, era un Huawei EchoLife HG8247H iar cei de la Telekom mi l-au schimbat cu acest ZTE F618. De amintit ca am internet prin fibra 500 Mbps.
  Decum am intrat in posesia acestui router, repeater-ul nu mai merge, am reusit o data (prin cablu ethernet) sa-l conectez la retea ca sa-l activez ca apoi sa ma conectez cu tv-ul la el. Se deconecteaza automat constant. Nu merge nici cu reset dar nici cu hard reset. Nici semnal nu mai are si nu mai pot intra in interfata de administrare. Nu stiu ce sa fac, ca ma depaseste.
  O fi oare vreun conflict intre aparate repeater-ul e dus? De mers internetul merge struna.
  Ma gandesc sa cumpar un alt extender mai scump si sa vad atunci daca merge. Dar intai va intreb pe voi pentru o parere inainte sa ma apuc de cheltuit bani.
  Multumesc.

  • Salut Alexandru,
   Reteaua wireless este activa pe ZTE? Daca nu ai retea activa wireless pe ZTE si nici nu poti accesa interfata de administrare, inseamna ca echipamentul este in modul bridge, caz in care trebuie anuntati cei de la Telekom (apropo, nu stiam ca si ei ofera acest model) sa treaca echipamentul in modul router.

 10. Deci, am un cablu care se duce din ONT(LAN1) in PC. Cum conectez acum router-ul TP-LINK Archer AX1500 AX10 cu ONT-ul ZTE F618? Mai are un port(LAN2), dar din cate am citit este blocat de digi sau ceva de genul? Am optiunea de 1000Mbps.

 11. Buna ziua
  In data de 18.03. o echipa mi-a instalat acest aparat si eu nu stiu exact daca in momentul cand a fost aici echipa care a instalat, acel led care indica functionarea TV era rosu sau era verde. Era seara si a venit familia la masa iar eu nu am fost atenta la acest led. A fost pus provizoriu intr-un loc unde nu era vizibil. A doua zi am sesizat ca acel led este numai rosu iar restul sant toate verzi. Am citit in instructiuni si de acolo m-am documentat ca indica frecventia sau ceva de acest gen. Tin sa va spun ca am 2 tv in casa dar ambele functioneaza bine nu am observat nimic deosebi in ce priveste semnalu, sau altceva. Va rog sa-mi spuneti ca are ceva importanta ca acel led nu e verde ci rosu ?? Trebuie sa fac sesizare la support ???
  Mersi si astept un rspuns din partea D-voastra.
  Cu stima Ana.

  • Noi nu suntem Digi Normal beculetul CATV trebuie sa fie verde , daca este rosu atunci sunt probleme de semnal. Da trebuie sa sunati la Relatii Clientii sa faceti o sesizare.

 12. Buna ziua. Am instalat Digi fibra 1000Mb cu router ZXHNF618. Pe laptop si telefoane am internet, mai putin televizorul Samsung UE65NU7102K. Am incercat si conectarea printr-un router Asus Gigabit ca si acces point (conectat lan ZTE – WLAN Asus), si tot nimic. De asemenea am intradus setari manuale (televizorul are aceasta posibilitate). Mentionez ca televizorul a mers perfect pe internet (Netflix) in reteaua UPC (vodafone) abonament de 500Mb/s cu router Connect Box, deci nu este defect asa cum mi s-a sugerat de catre baietii care au instalat fibra. Saptamana viitoare inceteaza contractul cu UPC!

 13. salut!
  am si eu nevoie de ajutor cu acest zte f618.mi-au instalat de 2 zile acest aparat si am obs ca atunci cand am conectat laptopul la wifi din router unele pagini web nu se incarca.in schimb daca ma conectez la internet cu cablul direct router/laptop , nu mai am aceasta problema.

  • Salut Daniel,
   Nu se incarca deloc sau se incarca greu? Wifi-ul de pe acest ZTE este destul de slab, fiind doar 2.4GHz. Cate linii de semnal wireless ai? Ai incercat si un test de viteza?

   • nu se incarca deloc si-mi apare mesajul ”This site can’t be reached”.am facut acuma un test de viteza pe wifi si am vazut ca am viteza de 55 Mbps cu liniile semnal full.

     • Ar trebui sa functioneze chiar si cu aceasta viteza, chiar daca ar functiona mai greu. Mi se pare ciudat ca nu functioneaza deloc, niciun site pe wireless.
      Ai incercat sa repornesti ZTE-ul?
      Daca esti la distanta de ZTE, poti testa si langa el (eventual cu un telefon)?

 14. Salutare,
  De la inceputul lunii am facut upgrade de la abonamentul de 300Mb la cel de 1Gb. Am avut probleme cu routerul lor, un ZTE F660 RV1 deoarece s-a blocat si dupa numeroase incercari mi-au schimbat aparatul cu un ZXHN F618. In afara faptului semnalul pe wifi mi se pare ca este mai slab fata de modelul precedent, nu reusesc sa inchid din buton wifi-ul.
  Avand un apartament mic, cu vechiul model, obisnuiam sa inchid din buton wifi-ul pe timpul noptii, fiind aproape de camera copilului si apoi il deschideam dimineata. Am vazut ca este posibilitatea de a suna la asistenta si sa-l dezactiveze ei dar in acest caz ramane mereu dezactivat si eu nu pot sa-l mai activez atunci cand vreau?

  • Salut Luca,
   Pe acest model nu functioneaza dezactivarea functiei wireless din buton si daca nu ma insel, nici din interfata de administrare.
   Daca ti-l dezactiveaza de la relatii cu clientii, ramane inactiv pana le ceri din nou activarea.

 15. Instalat acum doua zile ZTE F618. Fiberlink 1000
  com Runcu, Dambovita

  Netograf Download 773.94 Mbps
  Upload 898.84 Mbps
  Intirziere 17.67 ms

  imediat facut alt test

  SPEEDTEST Download 901.85 Mbps
  Upload 773.22 Mbps
  Ping 5 ms

  Speed test googlefiber
  Download 306 Mbps
  Upload 186 Mbps
  Ping 146 ms

  Fast.com Down 390 Mbps
  Up 830 Mbps
  Latenta 5 ms neincarcata
  18 ms incarcata
  E bine?

  • Viteza pare in regula pe Netograf si Speedtest, pe celelalte doua nu e foarte ok insa probabil au fost selectate servere din alte tari, altfel nu-mi explic pingul ala asa mare (146ms). Pentru a fi relevant testul de viteza, trebuie sa se selecteze servere din Romania.

 16. Salut am o problema cu routerul f618 de cand mi-am schimbat viteza de la 100 mb la 300 mb nu mai sunt conectabil, nu mai merge ce e de facut
  uite ti-am facut o poza sa vezi dar cred ca sti la ce ma refer
  prnt.sc/y6qwwz

  • Salut Arun,
   Sa inteleg ca tu te referi ca nu-ti mai merge sa accesezi din exterior un anumit dispozitiv pe portul 37790, nu?
   Daca nu s-a facut revenire la setarile din fabrica la F618, nu ar fi trebuit sa ai problema asta.
   Inca mai ai regula de port forwarding? Pentru ce este mai exact, de ce doresti sa deschizi portul in internet? Folosesti si DDNS de la Digi, nu?

 17. Salut!

  Recent am facut upgrade de la fiberlink100 la 1000… au venit si au tras fibra au montat acest f618 mi-am conectat al meu router si pare ca imi opreste in porturi viteza am maxim 100M… Ce sa fac?

 18. Salut!

  Am o problemă cu acest zte: Dacă vreau să conectez un cablu lan la el, în lan1 sau 2, îmi „moare” semnalul de tv. Care ar putea fi problema?

  Am citit mai jos că lan2 ar fi blocat, ok, dar lan1? Acolo nu ar trebui să fie probleme…

  • Nici routerul si nici telefonul nu sunt wifi 6, unde ai vazut acest lucru? 🙂
   Iar viteza aceea de PANA LA 867 Mbps este teoretica, nu vei ajunge acolo niciodata, crede-ma.

  • Ce model de telefon si router ai? Poate atat duc echipamentele acestea.
   Pe wireless nu te astepta sa ai 1000 Mbps iar viteza fluctueaza si in functie de cat iti suporta dispozitivele. Spre exemplu, cu Fiberlink 1000 eu am avut cel mai mult langa router, pe un Xiaomi 9T Pro conectat pe 5GHz la un router TP-Link AX20 600 Mbps, insa variaza viteza de obicei in aceeasi camera, intre 400-600 Mbps.

  • Da, daca iti apare Fiberlink Gigabit Popular atunci ar trebui sa fie in regula.
   Nu are legatura cu modul bridge, pot exista diferente de viteza insa nu asa mari.
   Poti testa pe un PC, prin cablu, fara routerul personal? Asta pentru a te asigura ca este in regula conexiunea de internet, ulterior poti proceda cu alte verificari pe routerul personal.

  • Probabil ti-au zis ca sa scape de tine, sa nu-i pui sa-ti testeze viteza. 🙂
   Suna la relatii cu clientii, daca s-a procesat noul pachet Fiberlink 1000, ar trebui sa ai si viteza mai mare.
   Repet, eu am facut upgrade online si in 10 minute am avut viteza mare, nu vorbesc din auzite.
   Trebuie sa ai in vedere ca e posibil sa se fi procesat noul pachet dar problema sa fie alta (o situatie legata de PC sau de cablul de internet).

  • De la ce abonament la ce abonament ai facut upgrade?
   Ai deja un echipament de la Digi pentru fibra optica? Daca da, nu trebuie sa ajunga nimeni iar modificarea se face pe loc.

  • Daca nu utilizezi foarte multe functii ale routerului si esti multumit de performante, lasa-l asa. Nu sunt diferente foarte mari daca-l treci in modul bridge.

  • Te referi la internetul prin cablu sau wireless? Pe cablu nu sunt diferente foarte mari insa pe wifi routerul personal ofera performante mai bune, daca nu e un router de 10-15 ani.

  • Buna seara,
   Ce led-uri se aprind pe echipamentul ZTE? Folositi si un router personal? Ati resetat echipamentul la setarile din fabrica folosind butonul reset sau doar l-ati repornit?

   • Resetare din fabrică, cu acul. Ledurile se aprind normal, doar los si wps stins. Este routerul basic de la digi. Imi spune pe orice ma conectez ca: .. internetul poate fi indisponibil..

    • Probabil trebuie sa introduci din nou username-ul si parola necesare conexiunii la internet.
     Te conectezi la interfata ZTE-ului accesand 192.168.1.1, folosesti user / digi pentru conectare la interfata, accesezi Network – WAN connection – la username si password introduci datele conexiunii de internet (daca nu le mai ai, suna la Digi sa ti le ofere).

 19. Salutare,

  am aceeasi problema ca aceea mentionata mai devreme de altcineva : pe ZTE F618 sunt conectat pe wireless cu un calculator si pe LAN cu altul, au net amandoua, dar nu se vad in retea. Am sunat sa le cer sa dezactiveze separarea retelelei LAN de cea WIFI , ca se poata comunica una pe cealalta, asa cum ati sugerat aici, dar baiatul de la callcenter mi-a zis ca functia asta nu există la ei, ca nu există deloc. Am avut eu ghinion ca am dat de un nestiutor ? Imi puteti da detalii despre cum se numeste optiunea asta ca sa stiu ce sa le raspund?

  Multumesc mult, o zi buna !

  • Salut,
   Am publicat si un articol despre aceasta situatie.
   Fa-le o sesizare online ca agentii call center nu prea au idee despre aceasta functie, pe intelesul lor este separare retele LAN/WLAN. Completeaza formularul online de pe site-ul Digi – sectiunea Contact si va ajunge direct la departamentul suport, fara sa mai treaca prin call center.

 20. Buna ziua, va rog sa ma ajutati ,daca puteti cu un sfat, cum pot accesa camera ip ,deoarece inainte ,aveam ip fix si acum din cate vad am ip dinamic, am accesat DNS DINAMIC, dar din cate vad nu functioneaza, ce tastez in setarile de la camera , ce ip sa trec ,daca acel ip este dinamic. Si inca un sfat nu reusesc sa-mi instalez imprimanta Hi-FI. Detin router ZTE F618 Digi. Astept un raspuns. Multumesc!

  • Buna seara,
   Dupa ce ati configurat DNS dinamic in contul Digi, reporniti ZTE-ul lor.
   Mai departe, configurati regula pentru port forwarding (am adaugat in articol un clip video unde am aratat cum puteti face acest lucru). La WAN Host IP nu trebuie sa adaugati nimic.
   Ma anuntati daca intampinati probleme.
   Cat despre imprimanta, incercati sa va conectati wireless la ea? Ce pasi ati urmat pana acum si unde ati intampinat probleme?

 21. Salutare! Astăzi am fost și eu branșat la fibra optică și au venit cu acest model de ZTE F618 care pare-se că nu este chiar atât de strălucit, însă am acceptat să îl pună întrucât al meu nu are și mufă de cablu TV.
  La o distanță de câțiva metri am tras mufă din lan1 în portul wan al routerului personal ( un Tenda Ac.10 cu suport Gigabit ) și aparent funcționează fără să mai umblu pe la setările de conectare ( PPPoe ) ( Bineînțeles, cu o resetare din fabrică făcută în prealabil la routerul personal ). Cu toate astea, am tot văzut prin comentarii că trebuie să sun la ei să mi-l treacă în modul „bridge”, cu toate că ce am făcut eu cred că tot bridge se numește. Drept pentru care sunt curios dacă sun și îl trec ei în modul „bridge” are vreun impact asupra vitezei de conexiune.
  De asemenea, din ce m-am documentat, routerele sunt influențate de mai toate semnalele radio din casă. Având în vedere faptul că modulul wireless din acest zte este unul foarte slăbuț și prin 2 pereți ( distanță de aprox. 5m ) deja începe și gâfâie, m-am gândit că nu prea are rost să îl țin activ pe wireless. Am intrat puțin prin el și am reușit să dezactivez doar ssid-ul care din ce văd doar îl ascunde. Am mai căutat și am găsit opțiunea „Wireless Rf mode” dar care este cumva activată by default și nu mă lasă nici să umblu acolo.
  În concluzie, mă puteți ajuta cu o idee să dezactivez acea funcție? Emite inutil, zic eu.

  • Salut Virgil,
   Functioneaza fara sa configurezi PPPoE pe router, lasandu-l pe IP dinamic. Nu este obligatoriu sa treci ONT-ul ZTE in modul bridge + PPPoE pe routerul personal insa este recomandat. In acest moment ai PPPoE pe ONT si IP dinamic pe router, nu ai niciun bridge. DHCP, PPPoE, NAT, etc. sunt facute pe ONT, cat timp am un router personal mai performant prefer ca routerul meu sa faca aceste operatiuni, nu chinezaria lor. 🙂 Astfel, in modul bridge, ONT-ul nu va mai face nimic altceva decat conversia semnalului pentru net+tv+tel.
   Cat despre wifi, aceasta este o alta problema pe care ai putea-o rezolva cu modul bridge, trecand ONT-ul ZTE in modul bridge se va dezactiva wifi-ul. Din interfata sau din buton nu functioneaza pe acest model (asa performant este), daca vrei neaparat sa il dezactivezi folosind setupul curent, faci o sesizare catre Digi sa ti-l dezactiveze. Este intr-adevar inutil sa ai wifi atat pe ONT cat si pe router, la fel si alte functii, tocmai de aceea eu mereu recomand modul bridge urmand sa fac restul functiilor pe routerul personal.