Retea Digi 3G 900 MHz nefunctionala

Retea Digi 3G 900 MHz nefunctionala – In unele zone din tara, acolo unde a fost activata reteaua 2G/4G 900 MHz, serviciile Digi Mobil nu mai functioneaza pe 3G 900 MHz. Reteaua 3G 2100 MHz este in continuare disponibila iar mai jos vom gasi explicatii privind aceasta schimbare.

Digi (RCS & RDS) a anuntat in luna octombrie 2019 lansarea frecventei 900 MHz pentru retelele 2G/4G, astfel incat abonatii Digi vor putea beneficia de voce pe 2G 900MHz si de date mobile pe 4G 900 MHz. Spectrul pentru banda 900 MHz este de 5 MHz, fiind impartit in 3MHz pentru 4G si 2 MHz pentru 2G. Astfel, in aceste conditii Digi a hotarat dezactivarea retelei 3G 900 MHz in zonele in care a fost activata noua retea 2G/4G 900 MHz.

Insa, acest lucru nu inseamna ca reteaua Digi 3G a fost desfiintata, deoarece abonatii pot beneficia in continuare de 3G 2100 MHz, serviciile Digi functionand pe aceasta frecventa.

In judetul Bihor a fost dezactivata si reteaua 3G 2100Mhz pentru o mica perioada de timp, astfel incat nu este exclus ca in viitor sa vedem si aceasta frecventa dezactivata pentru 3G si utilizata pentru 4G. Asta ar insemna sa putem utiliza doar retelele Digi 2G si 4G, caz in care, daca am utiliza un telefon doar 2G/3G, atunci datele mobile nu ar mai functiona.

Asadar, eliminarea retelei 3G 900 MHz se face treptat, in zonele in care este activata reteaua 2G/4G. Reteaua 2G/4G 900 MHz a fost activata pana in prezent in judetele Arges, Mures, Bacau, Teleorman, Cluj, Salaj, Ilfov, Bucuresti, Giurgiu, Constanta, Mehedinti, Gorj, Maramures, Calarasi, Bihor, Galati, Braila si Olt.

Retea Digi 3G 900 MHz nefunctionala
Pe site-ul Digi Romania se poate verifica o harta cu acoperirea 2G/3G/4G/5G. Reamintim ca Digi a oferit o buna perioada de timp telefoane sub marca Digi (produse de Huawei – exemplu: Huawei U1000S) pe care functiona doar banda 3G 2100 MHz. Totusi, acele telefoane au fost lasate in proprietatea clientilor, desi initial erau oferite in custodie.

Voi ce model de telefon folositi in reteaua Digi si pe ce retea sunteti autentificati in general (2G/3G/4G sau 5G)? Lasati un comentariu mai jos.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

47 COMENTARII

 1. Deci aceasta este explicatia faptului ca datele mobile nu mai functioneaza pe telefonul lui maica-mea. Telefonul accepta doar conexiuni 2G si 3G.
  Stiu ca trebuie sa evoluam tehnologic, insa mi se pare, totusi, incorect sa fortezi mana abonatilor sa isi schimbe tehnologia.
  Inca telefonul lui maica-mea face bine fata la cerintele soft-ului instalat pe el.

 2. Buna! Folosesc un IPhone X și rețeaua 4G LTE care, din păcate, observ ca merge mult mai prost decât 3G in zona unde ma aflu. In plus, in fiecare zi, fără excepție, de vreo săptămâna, pică rețeaua de tot timp de 4h. Ei spun ca nu exista probleme dar este foarte deranjant sa te trezești fără semnal, și nu pentru scurt timp. In curând îmi voi Închide abonamentul, cel mai probabil.

 3. Digi a schimbat iar domeniul site-ului. Din digiromania.ro în digi.ro Chiar mă întrebam cândva, cum au putut alege digiromania când puteau simplu digi?

 4. Orice telefon care are 4G banda 1 la 2100MHZ. Daca are si 4G banda 38 la 2600 Mhz, e si mai bine, dar obligatoriu sa aiba banda 1. Asta are cea mai mare acoperire.

 5. Ce _____ a devenit reteaua asta Digi. Cand vorbesc la telefon nu mai pot trimite nici mesaj pe facebook, nici pe imessage, nici pe whatsapp.
  Ca sa nu mai zic ca LTE practic nu merge decat pe strada, in supermarketuri canci semnal, nici LTE date nici voce 2G, doar daca tii telefonul ridicat deasupra capului.

 6. Acoperire 4G excelenta pe toata raza judetului Dambovita.
  Au trecut si aici 2G si 4G pe 900mhz, nu mai exista 3G pe 900 (cel putin in zonele rurale, unde 4G nu era acoperit pana acum).
  Am un Mate 20 Lite cu VoLTE activat, merge perfect reteaua. Ai un minim de 1MB/s cam oriunde in raza lor de acoperire.
  La 13 lei/luna abonament si nelimitat eu recomand Digi.

 7. Am un ZTE A320 4G Vollte WoWiFi, care funcționează încă bine dar bateria este praf (nici nu găsesc baterie) și un Allview P6 Energy Lite 4G, la care doar bateria e bună restul e jalnic. Am un sim back-up Telekom care mă mai ajută la acoperire.

 8. Robert, cata vreme harta acoperirii 3g arata pe aceeasi harta si 900mhz si 2100mhz, cum ne putem da seama unde in tara a renuntat digi la 900 mhz si a ramas doar 2100? Sau cum ne putem da seama unde mai sunt (inca), amandoua frecventele pt. 3G? Eu din cate stiam Digi avea 3g pe 900mhz doar in zonele indepartate, greu accesibile, in orasele mari fiind doar pe 2100, dar poate ma insel…Oricum si in orase unde e 4g puternic, tot comuta indoor pe H+ si treaba asta am observat-o si la Orange!

  • In zonele in care dau drumul la 2G/4G 900 MHz ar trebui ca reteaua 3G 900 MHz sa fie inactiva. Cred ca lucrurile vor fi mai clare in momentul in care se va da drumul la nivel national la reteaua 2G/4G 900.

  • Noi nu suntem de la Digi.
   Pe harta disponibila pe site-ul Digi Romania nu se vede concret daca exista acoperire 2G in Dobretu, Olt. Cel mai bine ar fi sa cautati manual reteaua Digi Mobil 2G (sau sa selectati optiunea 2G (GSM) only/2G (GSM preferred)) si sa vedeti daca aveti semnal.
   De asemenea, in ceea ce priveste reteaua 4G, pe site-ul Digi este specificat ca exista acoperire insa redusa, ceea ce inseamna ca pot fi multe zone fara acoperire 4G.

 9. Dpmdv introducere 2G voce si 4G date in 900 MHz este un mare plus. Au inceput pe site-urile cu anunturi si de vanzari sa se vanda telefoane GSM. Inca mai sunt persoane care sunt fani ai acestor tip de telefoane.