Romania TV va emite in format HD
Reprezentantii societatii SC Ridzone Computers SRL a solicitat cedarea licentei audiovizuale a serviciului de programe Romania TV catre SC RTV HD SRL, solicitare care a fost aprobata in cursul sedintei CNA de astazi.

Actionarul unic al ambelor societati, Ridzone Computers SRL si RTV HD SRL, este Gheorghe Catrinel iar solicitarea a fost motivata ca avand loc in urma mutarii sediului si a unei imbunatatiri de resurse. Societatea a solicitat si modificarea licentei in SD/HD insa reprezentanta postului nu a mentionat cand se va intampla acest lucru.

Cristina Pocora, membra CNA, a mentionat daca se va lucra si la a avea mai putine reclamatii, primind promisiunea ca dupa ce vor finaliza modificarile planuite, se va incerca si acest lucru. Nu se modifica sigla sau denumirea postului.
Solicitarea a fost aprobata in unanimitate.

Romania TV are format de principiu tematic – stiri si difuzeaza programe si emisiuni precum Cheia zilei, Punctul culminant, Ultima ora, Newsline, Romania la raport, Romania TeVede, sau Romania de poveste.

Romania TV va emite in format HD

Postul Romania TV este disponibil in toate grilele operatorilor importanti de televiziune prin cablu si satelit din tara. Televiziunea a fost lansata in 2011 de catre controversatul om de afaceri Sebastian Ghita iar peste 50% din audienta este formata din persoane cu varsta peste 65 de ani.

Romania TV a fost eliminata din grilele operatorilor din Republica Moldova luna trecuta, impreuna cu alte cateva televiziuni de stiri pro-ruse. Postul era liber pentru preluare. Din Republica Moldova au fost suspendate si licentele televiziunilor Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul in Moldova, RTR Moldova si TV6 din acelasi motiv.

In 2021, Romania TV a avut o cifra de afaceri de 51 696 994 si 114 angajati.
Voi ce parere aveti despre Romania TV si despre continutul difuzat de acestia? Lasati un comentariu in sectiunea de mai jos.

Update 01.04.2023: Romania TV a inceput recent sa emita in format HD si a fost introdus in grila iNES;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

35 COMENTARII

  1. Va rugam sa ne băgați postul tvRomlnia tv la HD pentru că băgați anunțuri pe telefoane și degeaba ln zader va rugam frumos tineti-va de cuvânt așteptăm răspunsul de la Dra.

  2. Balcan Music Full HD pe cand? Nimic legat de acest canal, dar merge pe Digi TV. Parca seamana cu Balcan Music Serbia ca si acolo greu a inceput canalul sa emita

  3. Orice post de televiziune care raspendeste stiri false in detrimentul ratingului ar trebui sa raspunda penal, postul tv sa paraseasca definitiv piata media.

  4. Romania TV ramasese singurul post care mai emite in 4:3, deci odata cu trecerea la HD se pune cruce acestui format. Alfa Omega, Trinitas si Telestar emit si ele 16:9 dar au semnalizarea proasta (4:3).

  5. Si tot despre formulele de calcul pentru majorarea pensiilor vor discuta ? Mai bine s-ar numi „BreakingNewsHD” ca atat stiu sa difuzeze de dimineata pana seara.