RTL ramane fara Formula 1
Postul german RTL nu va mai transmite cursele de Formula 1 dupa acest sezon. Timp de 30 de ani RTL a transmis neintrerupt si gratuit aceasta competitie, din anul 1991 pana in 2020, ultima cursa fiind in Abu Dhabi.

Directorul postului german Joerg Graf spune ca postul RTL se va concentra pe fotbal acesta fiind sportul numarul unu al postului. Din 2021 grupul media german RTL se va concentra pe transmisia meciurilor de fotbal ale echipei nationale germane, UEFA Europa League si Cupa Confederatiilor. Drepturile sunt achizitionate pe o perioada de trei ani (2021-2024). Aceste meciuri vor fi transmise pe canalele companiei media RTL si pe platformele online ale acestora.

Formula 1 a inceput la RTL cu sezonul din 1991 si debutul lui Michael Schumacher in acest prestigios sport. De atunci F1 a devenit unul din cele mai iubite sporturi din Germania dupa fotbal si Box. Cele sapte titluri de Campion Mondial ale pilotului german Schumacher a provocat o adevarata nebunie in Germania.

RTL ramane fara Formula 1
Cele mai urmarit sezoane de Formula 1 pe postul german de televiziune au fost cele din 2001 si 2016. Postul german de televiziune a fost lansat in 1984 si este transmis si in afara Germaniei. Acest post este disponibil si pe teritoriul Romaniei la mai toti operatorii de cablu printre care Digi si Vodafone (UPC).

Postul de televiziune RTL apartine de RTL Group din Luxemburg fondat in 1929. RTL Group are 61 de posturi de televiziune si 30 de posturi de radio in zece tari printre care mentionam Germania, Franta, Spania, Ungaria, Olanda.

In Romania Campionatul Mondial de Formula 1 a fost transmis de trei televiziuni: Digi Sport Look Sport si Telekom Sport. Formula 1 este unul dintre cele mai iubite sporturi cu motor. Printre cei mai cunoscuti piloti ai acestui sport putem enumera: Sebastian Fettel, Sergio  Peres, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo.

Campionatul Mondial de Formula 1 din anul acesta este cel mai scurt campionat din istoria competitiei. Acest lucru este cauzat de pandemia COVID-19 care a provocat anularea mai multor curse de pe mai multe circuite.

Pana acum au fost confirmate doar opt curse. Cursele se vor desfasura in tari ca Austria, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Belgia, Italia. Campionatul mondial din 2020 trebuia sa aiba 22 de curse. Primele curse din acest sezon se vor desfasura fara spectatori iar ulterior, in functie de cum vor evolua lucrurile in privinta virusului, spectatorii ar urma sa revina in tribunele circuitelor. Multe campionate de fotbal au reinceput dupa o pauza fortata de 4 luni. Printre acesete campionate putem enumera Bundesliga, La Liga, Liga 1, Premier League.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

22 COMENTARII

 1. Se pare ca nimeni din Romania nu va difuza Formula 1 in acest an din cauza pretului exagerat cerut de Liberty Global si doar pentru 8 curse se pare ca Digi au renuntat sa mai difuzeze Formula 1 in 2020

  • Fotbalul este cu siguranta sportul preferat in Germania insa pe locul 2 nu cred ca se poate numi un castigator, mai degraba putem enumera golf, hochei pe gheata, biathlon, handbal, baschet sau motorsport. Daca analizezi topurile facute de diferite site-uri de profil, rezultatele sunt diferite pentru tot ce inseamna locul 2, insa un lucru este sigur, fotbalul este, detasat, cel mai iubit sport in Germania.

   • Tio spun din experienta pentru ca am vazut pe viu in 2019 doua etape de biathlon la Ruhpolding si Oberhof si in tribune au fost peste 100 000 de spectatori

  • Momentan, niciun post nu a confirmat acest lucru insa cred ca la Digi se vor vedea. Pe site-ul F1 este afisat Digi Sport pentru Romania iar cei de la Digi Sport publicasera un articol in acest sens pe care l-au modificat ulterior, insa nu stiu de ce. E nevoie sa mai asteptam putin.

   • Robert tata vad ca esti gelos rau pe canalele Look esti cumava lucrator la Digi ca prea ii faci reclama zilnic, si in al doilea rand noi astia de la alti provideri la ce vedem Formula 1, imi spui si mie?

    • Eu am scris ca niciun operator nu a confirmat inca drepturile pentru F1, intelegi ce vrei, oricum tu in general intelegi din comentarii si articole doar ce vrei, nu ce trebuie.
     Nu sunt „lucrator” la Digi.
     Nu am zis ca NU se vor vedea la Look ci doar ca niciun operator nu a confirmat acest lucru, nici Look si nici Digi.

   • Robert tata inaite sa iti dai cu parerea uiatea un pic aici en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_broadcasters sa vezi ca transmit toti trei operatori, adica Look, Digi si Telekom, daca iti place sa bagi raca nu mai comenta.

    • Mai bine iti recomand eu sa te agiti mai putin, ca incepi sa intreci masura.
     Ti-am raspuns la comentariul anterior, daca intelegi bine, daca nu intelegi bine, ca nu e treaba mea sa-ti explic fiecare cuvant scris.
     P.S.: Pe Wikipedia poate scrie oricine, fara sa aiba sau nu o sursa reala.

 2. Ce post RTL este în România???…asa scrie in articol, citez…”RTL Group are 61 de posturi de televiziune si 30 de posturi de radio in zece tari printre care mentionam Germania, Franta, Spania, Ungaria, Olanda, Romania.”