Se poate instala Windows 10 ca sistem principal?

Da, normal că se poate. Orice se poate. Doar că acest lucru nu-l recomand. Windows 10 nu e rău ca sistem de operare însă nici nu excelează. Spuneam aici că el poate fi mult mai bun decât 8 și 8.1 și că mi-a lăsat o impresie destul de plăcută, însă, așa cum sugerează și numele lui (Technical Preview) este doar o variantă beta, pusă la dispoziție doar celor care fac parte din programul de teste al Microsoft.

Deși, nici Microsoft nu l-a pus la dispoziția publicului larg, acesta a avut imediat acces la noul sistem de operare. Windows 10 a ajuns deja pe toate site-urile de piraterie și torente. Ironic, având în vedere că se poate descărca gratuit de pe site-ul Microsoft. Trebuie doar să-ți faci un cont. Probabil când știi că piratezi, ai un sentiment mai plăcut.
După câteva zile de teste am ajuns la concluzia că Windows 10 nu poate fi instalat ca sistem principal. Chiar dacă el nu e Windows 8, are totuși aceleași obiceiuri ca acesta. De exemplu, în idle, HDD-ul stă tot în 100%. Păi dragă Microsoft, nu toți avem SSD-uri…încă.

În plus, toate acele ferestre „întrebătoare” care ajută Microsoft să-și facă o statistică cu ce îi place sau nu utilizatorului sunt destul de enervante, chiar dacă ele sunt firești și bine gândite.

se poate seta windows 10 ca sistem principal

Windows sau Linux?
Aștept cu nerăbdare lansarea oficială a Windows 10 iar dacă se va dovedi a fi incapabil să ruleze decent pe un pc mai modest sau nu, atunci îl voi cumpăra și instala iar în caz contrar voi folosi Linux. Nu-s un utilizator dificil iar problemele mele n-au fost și problemele altora. Spre deosebire de alții am iubit 8-ul, am iubit interfața metro, am iubit designe-ul lui. 8.1 mi-a fost și mai mult pe plac dar n-a avut viață lungă. Ceea ce m-a deranjat pe mine la sistemele astea 2 au fost procesele enervante ce rulau în spate. Cum e posibil ca în idle, sistemul să țină procese care să ducă HDD-ul și procesorul în 100%? Eu înțeleg că se mai fac defragmentări și alte lucruri neinteresante, setate să pornească automat atunci când nu folosim pc-ul dar le-am dezactivat pe toate și degeaba.

Ceea ce era și mai rău era că după un timp, HDD și procesorul stăteau în 100% și când foloseam pc-ul. În acel moment, lucrul la pc era imposibil fiindcă procesorul era ocupat cu altceva.
Deci în concluzie, dacă Windows 10 se va dovedi că e Windows 8, atunci cu siguranță nu voi plăti bani pe un asemnea sistem de operare. Apropo, Linux e în continuare gratis.

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

2 COMENTARII

  1. Varianta preview e cam praf, se blocheaza mereu bara de search asa ca trebuie sa asteptam varianta oficiala sa vedem daca este mai buna ca 8.1 asa cum se spune.