Tarifare roaming in Marea Britanie – Digi si Orange
Orange Romania a trimis astazi mesaje de informare privind tarifarea serviciului roaming in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, avand in vedere ca de la inceputul anului urmator nu va mai exista reglementarea roam like at home in aceasta zona. Zonele tarifabile de la data de 1 ianuarie 2021 vor fi cele aferente zonei 2 (pentru roaming) si zonei 1 (pentru apeluri internationale).
Insa, promotional, Orange pastreaza conditiile actuale pana pe 30.06.2021.

In urma unui apel la relatii cu clientii, reprezentantii Digi (RCS – RDS) au confirmat ca nu vor majora tarifele practicate in zona respectiva pentru utilizarea serviciilor mobile in roaming.

Digi este singurul operator din Romania autorizat de ANCOM pentru a suprataxa serviciile de roaming in SEE, astfel incat abonatii Digi platesc fiecare minut si MB consumat.
Tarifele disponibile in roaming in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in reteaua Digi sunt urmatoarele (TVA inclus):

  • apeluri locale, catre Romania sau catre orice alta tara UE/SEE – 0.0184 euro/minut
  • apeluri catre tari non-UE – 1.4875 euro/minut
  • apeluri primite – 0.0094 euro/minut
  • SMS trimis – 0.0060 euro/SMS
  • trafic date mobile – 0.0017 euro/MB

Tarifare roaming in Marea Britanie – Digi si Orange

Din 1 ianuarie 2021 se incheie perioada de tranzitie dupa iesirea Marii Britanii (UK) din Uniunea Europeana iar reglementarile europene privind principiul roam like at home nu mai sunt valabile in tarile care alcatuiesc Regatul Unit. Astfel, operatorii de telecomunicatii nu mai sunt obligati sa permita utilizarea serviciilor mobile in roaming in aceasta zona in aceleasi conditii ca in tara.

Asociatia Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii recomanda persoanelor care vor utiliza serviciul roaming in Marea Britanie sa verifice tarifele inainte de a ajunge la destinatie, pentru a evita suprize neplacute, avand in vedere ca operatorii pot majora tarifele in acest sens.

Digi si Orange sunt primii operatori care ofera informatii privind tarifele roaming in Marea Britanie din 1 ianuarie 2021.

Update: Reprezentantii Telekom au confirmat ca tarifele si conditiile utilizarii roamingului in Marea Britanie vor ramane, momentan, aceleasi;

LASAȚI UN MESAJ

Introduceti comentariul
Introduceti numele

Toate comentariile sunt aprobate manual iar cele care incalca regulile vor fi eliminate.

1 COMENTARIU